Deel dit artikel
-

Google en NASA richten universiteit op

Singularity University, een nieuw opleidingsinstituut voor futurologen opent in juni de deuren in Sillicon Valley. Met de ondersteuning van NASA en Google wordt de volgende generatie van leiders opgeleid.

Op het instituut worden cursussen aangeboden op het gebied van onder meer nanotechnologie, biotechnologie en kunstmatige intelligentie. Ook bio-informatica, rechten en genetica zullen aan bod komen.

Het eerste jaar worden er per cursus 30 studenten toegelaten. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar 100. Goedkoop zal het niet zijn. Een cursus van negen weken kost de student 25 duizend dollar.

Het instituut is opgericht door onder meer de bekende auteur en futuroloog Ray Kurzweil, Peter Diamandus van XPRIZE en Pete Worden, directeur van NASA Ames. Andere sponsoren bevinden zich in goed gezelschap van Google.

De universiteit bevindt zich op het terrein van NASA, het Ames Research Center, dat midden in Sillicon Valley ligt. Op datzelfde terrein wordt ook het nieuwe Google-complex gebouwd. Google betaalt hiervoor jaarlijks een huurbedrag van 3,7 miljoen dollar aan NASA.  In Nasa Ames’ onderzoekscentrum wordt veelal onderzoek gedaan naar maan- en marsmisies, supercomputers, IT en kunstmatige intelligentie.

Google en NASA steken samen geld in het nieuwe opleidingsinstituut, maar werkten de afgelopen drie jaar al samen aan verscheidene andere producten, waaronder een maan- en marsvariant van Google Earth.

Deel dit bericht

1 Reactie

Reaxie

"nanotechnology, biotechnology en kunstmatige intelligentie"Of we schrijven in het Nederlands, of we schrijven in het Engels. Dit is toch geen amateurweblog?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond