Deel dit artikel
-

‘Google komt met kortingssite’

Google Offers zou de naam zijn van een kortingssite die Google wil lanceren. Het zou gaan om een initiatief, gelijk aan Groupon, waarbij gebruikers die zich aanmelden, dagelijks een lokale aanbieding krijgen.

Dat meldt Mashable.

De aanbiedingen zijn beperkte tijd geldig en gaan pas definitief door wanneer een drempel is gehaald van een vooraf vastgesteld aantal kopers.

Het lijkt er op dat Google Offers wordt aangedreven door Google Checkout. De aanbiedingen zijn uiteraard via verschillende social media te verspreiden onder de eigen vrienden.

Eerder wees de leiding van kortingssite Groupon een aanbod van Google af. Google wilde Groupon kopen voor 6 miljard dollar. Met Google Offers wil Google nu met een eigen initiatief deze markt betreden.

Volgens Mashable zal Google 20 procent houden van de opbrengst van de deals, de erst gaat naar de aanbieder.

Meerdere spelers willen de markt van kortingssites betreden. Zo komt ook Kelkoo met een soortgelijke dienst, net als Marktplaats. Wegener en Bol.com spelen al mee op dit speelveld.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jochem

Ook dit is geen kortingssite, het is een Groupon-kloon.  Groupon staat omschreven als een 'deal of the day' website, het enige dat je ergens moet toevoegen is wellicht het belangrijke lokale aspect. lokale dagaanbieder, iets in die richting zou een betere omschrijving zijn.  

Erwin Boogert - Emerce

Jochem, als je een product actiematig voor minder geld kan kopen dan dat het normaalgesproken kost dan koop je het toch met korting?

Jochem Vroom

@Erwin, dat is een lastige: Ja, je koopt met korting. Nee het is niet de belangrijkste omschrijving van het geheel. iBOOD is ook geen kortingssite maar is een dagaanbieder. Groupon-klonen zouden een aparte benaming verdienen, in the US spreek je van 'daily deal websites'. Een NL variant zou de lading beter kunnen dekken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond