Deel dit artikel
-

Google koopt maker slimme horloges

Niet Apple, maar Google blijkt de Californische maker van slimme horloges WIMM Labs alweer maanden geleden te hebben overgenomen. Dat heeft het bedrijf inmiddels bevestigd. Maar Google weigert verder ieder commentaar over een eventuele Smart Watch.

WIMM Labs begon in 2009 met de ontwikkeling van slimme horloges op basis van Android, in een tijd dat dit soort horloges nog geen rage waren, en bracht zelfs een ontwikkelpakket op de markt. Tot de zomer van 2012, toen WiMM Labs een niet nader genoemde ‘exclusieve, geheime relatie’ aanging. Het bedrijf verdween vervolgens van de radar en het ontwikkelpakket werd ingetrokken.

Verschillende blogs speculeerden vervolgens dat WIMM Labs wel eens door Apple zou kunnen zijn overgenomen. Want ongeveer tegelijkertijd doken de eerste verhalen op over de iWatch die in Cupertino zou worden ontwikkeld. Ook Emerce leek dat eerder dit jaar een waarschijnlijk scenario. Verschillende werknemers gingen najaar 2012 weg bij het bedrijf en doken volgens LinkedIn profielen daarna op bij Apple. Bovendien kwam de eerste financiering van Foxconn, de Chinese fabrikant van Apple-hardware.

Naar nu blijkt heeft Woodside Capital Partners de startup gekoppeld aan Google. Vermoedelijk is daarbij alleen het kernteam meeverhuisd. Het lijkt er dus sterk op dat Google naast een slimme bril ook met een slimme horloge komt.

Dit najaar begint de strijd om het slimme horloge pas goed. Komende woensdag lanceert Samsung op de IFA in Berlijn de Galaxy Gear, een horloge dat draait op Android, maar hoofdzakelijk met Samsungs eigen smartphones werkt. Ook Sony zal in Berlijn vermoedelijk zijn eerste slimme horloge tonen.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Danny

Goede zet weer van Google.Ze zijn weer Apple een stap voor geweest.

Timo

Interessant nieuws!
Bekijk ook eens is dameshorloges

Jacob

Ik heb nog steeds geen Google watch gezien… Apple heeft met de iWatch iets in handen dat de komende jaren alleen maar populairder wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond