Deel dit artikel
-

Google koopt visuele zoekmachine Plink

Google heeft mobiele visuele zoekmachine Plink overgenomen voor een onbekend bedrag. Het is zijn eerste acquisitie in Groot-Brittannië.

Plink is opgericht door Cummins Mark en James Philbin, zo schrijft The Guardian. Hun eerste product was PlinkArt, een mobiele app voor visuele herkenning. Zo herkent het bekende kunstwerken die men kan doorsturen aan elkaar en de posterversie van kunt bestellen. De ontwikkelaars beweren dat de app in de eerste zes weken als meer dan 50.000 keer is gedownload.

De oprichters zullen werken aan Google Goggles, het Visual Search project van Google.

De app kwam bij Google onder de aandacht tijdens Google’s Android Challenge december vorig jaar, een project om innovatieve toepassingen voor het mobiele platform van Google te stimuleren. De jongens wonnen toen 100.000 dollar, de enige financiering die Plink tot op heden heeft ontvangen.

Google is op overnamepad. Onlangs kocht het nog fotobewerkingsprogramma Picnik. Het bedrijf liet ook half februari weten de stal met sociale netwerkdiensten uit te breiden door Aardvark, een sociale zoekmachine, over te nemen. Eerder experimenteerde de zoekmachinegigant nog met Google Answers, maar hier werd in 2006 de stekker uit getrokken. Ook kocht Google dit jaar nog reMail, deze applicatie werd per direct uit de App Store gehaald.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond