Deel dit artikel
-

Google krijgt eindelijk een koopknop

Google heeft een experimentele koopknop aangekondigd waarmee voorlopig alleen Amerikanen aankopen kunnen doen binnen mobiele advertenties. Daarvoor wordt hun bestaande bank- of creditcard bij Google gebruikt, voor zover ze die hebben.

In de komende weken verschijnen de eerste advertenties met het zogenoemde Purchases on Google systeem, dat alleen in de VS beschikbaar zal zijn. Google verzorgt niet het fulfillment, dat doen de leveranciers zelf. Hun namen worden altijd nadrukkelijk vermeld.

Google volgt daarmee het voorbeeld van Twitter, dat onlangs zijn eigen koopknop lanceerde.

Google neemt ook andere stappen om retailers tegemoet te kopen, zoals ‘diep linken’. Gebruikers die op een gesponsorde zoekresultaat klikken worden meteen verwezen naar webwinkels of apps.

Google zal het programma langzaam uitbreiden tot in 2016.

Achtergrond: Mobiele koopknop: nog geen garantie op succes

Deel dit bericht

3 Reacties

Je Weet

Feed the Beast. Be Eaten.

.

Marcel

De vraag is hoe gelukkig je hier mee moet zijn, Google gaat langzaam aan ook de e-commerce markt domineren. Was er in Nederland nog veel weerstand tegen de metingen van Beslist met eigen winkelwagen, Google weet veel meer over je webwinkel:
– Zoekverkeer
– Adwords
– Google Analytics data
– Google Trusted Stores Data
– Google Adwords gegevens
– Reviews van Adwords partners
– etc.

Als Google daarbij ook nog eens zelf gaat verkopen, dan is er de kans dat de webwinkels over blijven als dozenschuiver. Iemand die het goedkoper kan? Dan word jij aan de kant geschoven…

Rudy

Eens met Marcel.. al weet Google nog veel meer dan alleen de zoekresultaten. Kijk maar eens op deze pagina: https://www.google.com/settings/dashboard
Of hier nog een aantal voorbeelden van wat Google van je vastlegt: http://www.spitsnieuws.nl/tech/2014/11/6-links-die-laten-zien-wat-google-van-jou-weet (check vooral de locatiegeschiedenis).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond