Deel dit artikel
-

Google lanceert eigen like-button

Google heeft een eigen knop gelanceerd waarmee zoekresultaten op een sociale manier gedeeld worden. De +1-knop geldt niet alleen voor de natuurlijke zoekresultaten, maar ook voor Google-advertenties. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Ben

Het artikel is denk ik een dag te vroeg geplaatst…

Hans van Schip

Google is er maar druk mee. Dit komt tegelijk met het beter gericht plaatsen van advertenties binnen Gmail. Alles samen genomen is er veel verbetering voor Adwords gebruikers en daar is het Google om te doen uiteraard.
Laatstgenoemde zal vooral minder irrelevante vertoningen van advertenties inhouden. Dit betekent voor de Adwords gebruikers:
– minder vertoning
– meer relevantie
– betere CTR
– betere Adwords Kwaliteitsscore: http://ttiny.nl/tr/?c=83b217
– lagere CPC
– lagere CPO / CPS / CPL

Samengevat: Minder uitgeven voor betere kwaliteit en score
Om deze redenen is de stap van Google dus een juiste. In het privacy vraagstuk wil ik mij maar niet mengen.

Gr. Hans van Schip
http://omalkmaar.blogspot.com/

Bas van den Beld

Het is een volgende stap een in serie van stappen die Google de afgelopen periode genomen heeft op het gebied van social search. Ze voegen zogenaamde “social layers” toe, lagen op de search resultaten die ervoor zorgen dat je zoekresultaten een stuk “socialer” worden. Dingen als “shared by”, “from your social circle” en sinds kort ook je laatste twitter bericht, resultaten uit je Google Reader en nog een paar van die ‘kleine’ aanpassingen. Gezamenlijk worden dit de sociale stappen van Google, niet direct een concurrent van Facebook maar wel een alternatief wat makkelijk gekozen kan worden.

Belangrijk hierbij is de aanpassing die ze laatst gedaan hebben aan Google Profiles. Daar valt alles straks samen. Dat Google plots de “private” status van de profielen heeft verwijderd is een belangrijke hint wat dat betreft.

In hoeverre het uiteindelijk echt gaat werken moeten we zien, maar ik moet zeggen dat de manier waarop Google dit doet, stapje voor stapje, een hele slimme manier is. Gek genoeg valt het blijkbaar een heleboel mensen niet eens op dat er een patroon in zit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond