Deel dit artikel
-

Google lanceert eind juni Android TV

Google gaat Android TV, de opvolger van Google TV, op 25 juni aankondigen tijdens de Google I/O-conferentie. Groot verschil met de voorgaande versie is dat de nadruk meer op gaming zal komen te liggen.

Ook nu weer is Android TV een zogenoemd referentieplatform, dat derden in hun televisies of mediaspelers kunnen inbouwen. Dit keer is het mogelijk om icoontjes voor bijvoorbeeld fims of games direct op het scherm te zetten zonder eerst een app te lanceren. Dat is overigens een compromis, want Google wilde aanvankelijk af van apps en content in een doorzoekbare lijst plaatsen. Dat is nu dan een soort kaartenbak geworden.

Google TV is nooit het succes geworden dat Google had gehoopt. Maar een handjevol fabrikanten heeft de vorige versie geadopteerd en de recensies van onder meer de Sony mediaspeler waren overwegend negatief. Meer succes had Google met Chromecast, maar dat is een stick die in de HDMI-poort van de televisie past. Daarvan zijn er naar verluidt een paar miljoen van verkocht.

Android TV wordt gelanceerd met bekende partners als Netflix en zijn Amerikaanse rivaal Hulu.

Google is Apple voor, dat zou hebben besloten om de volgende versie van Apple TV nog even uit te stellen. Apple heeft 20 miljoen exemplaren verkocht van zijn tv-kastje, goed voor een omzet van 1 miljard dollar vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond