Deel dit artikel
-

Google Maps Indoor naar Nederland

Eigenaren van grote, complexe gebouwen in Nederland kunnen Google Maps nu gaan gebruiken om de inpandige routes in kaart te brengen.

Eindhoven Airport was eind vorige maand de eerste locatie in Nederland die zijn inpandse plattegrond had geüpload naar Google Maps Indoor. In de drie weken daarna zijn nog twee dozijn grote, bekende locaties gevolgd. Iedere instantie in Nederland die zijn plattegrond wil uploaden, krijgt nu die mogelijkheid.

De grote treinstations, het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, Amsterdam ArenA, Philips Stadion, De Kuip, Eindhoven Airport, filialen van De Bijenkorf en Albert Heijn, en de Universiteit Twente zijn slechts een paar voorbeelden van de locaties waar gebruikers van Google Maps (web en Android) nu virtueel doorheen kunnen lopen.

Met eenvoudige plattegronden maar ook met Street View kunnen bezoekers nu vooraf of onderweg de snelste weg naar hun bestemming vinden. Niet enkel tot de voordeur, maar zelfs tot de laatste deurklink.

Anne Heining, coördinator sociale media bij de Universiteit Twente: “Voor de Universiteit Twente biedt indoor Google Maps een fantastische manier om studenten en bezoekers te helpen beter de weg te vinden in onze gebouwen. We hebben servicebalies, toiletten, kantines, vergaderruimten, collegezalen en tal van andere locaties gemarkeerd waar studenten, personeelsleden en bezoekers naar zoeken.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Kulche

Lijkt me best handig, maar werkt het wel goed binnen in een gebouw, als je even geen gps signaal ontvangt?

R.v.Dooren

Ik vind de nieuwe Google Maps helemaal niet fijn.
Als je een adres en plaats intoetst dan zag je bij de oude meteen waar het adres met nummer is. Maar nu gaat dit systeem alleen waar het adres dicht in de buurt zit, en niet waar je moet zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond