Deel dit artikel
-

‘Google moet consumentenrechten beter naleven’

De Europese Commissie en de nationale consumentenautoriteiten roepen Google op zich te houden aan de consumentenregels om misleiding te voorkomen.

Onder leiding van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Belgische Economische Inspectie zijn verschillende diensten van Google onder de loep genomen, zoals de zoekmachine, Play Store en de Google Store. Daarna is een reeks van verbeterpunten opgesteld.

De nationale consumentenautoriteiten van de lidstaten van de EU en de Europese Commissie werken nauw samen in het Consumer Protection Cooperation (CPC) Network. Als onderdeel van de samenwerking en handhaving hebben de ACM en de Belgische Economische Inspectie het voortouw genomen en de diensten van Google getoetst aan de Europese consumentenregels.

Google (Play) Store moet bijvoorbeeld duidelijk aangeven wie de verkoper van het product is en hoe die te bereiken is. Ook moet de appwinkel tijdig en duidelijk essentiële product- en servicevoorwaarden tonen.

De Google zoekmachine moet duidelijk aangeven hoe de ranking tot stand is gekomen en of ervoor is betaald. Google Flights en Google Hotels moeten de prijzen tonen inclusief belasting en andere onvermijdelijke kosten.

Die verbeterpunten moet Google in de komende tijd opvolgen, anders volgt er nader onderzoek en mogelijke boetes.

Foto Shutterstock

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Petra Hermans - Author and poet

The bad and ugly should have been wiser.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond