Deel dit artikel
-

Google neemt EU-licentie voor betaaldiensten

De Bank van Litouwen heeft Google een licentie verstrekt om als elektronischgeldinstelling op te treden. Hierdoor kan het techbedrijf in de hele EU bijvoorbeeld betaaldiensten gaan bieden.

Met de licentie kan Google betalingen verwerkingen, elektronisch geld uitgeven en digitale portefeuilles beheren. De goedkeuring van de Litouwse bank kwam net voor het weekend.

Google kan reguliere betaaldiensten onder eigen vlag gaan aanbieden, bijvoorbeeld via Google Pay. Wat nadrukkelijk niet kan, zijn zaken als spaarrekeningen en leningen. Pay is in Nederland niet actief omdat de banken en het technologiebedrijf het vooralsnog niet eens zijn over de tarieven. Het is niet bekend of er momenteel gesprekken lopen en hoeveel haast er is.

Volgens persbureau Bloomberg profileert Litouwen zich als een aantrekkelijk land op het gebied van elektronischgeldlicenties. De licentie kan binnen drie maanden na aanvragen al verstrekt zijn, wat erg snel is. De Baltische staat heeft 39 e-money licenties uitgegeven. Enkel in het VK zijn dat er meer: 128.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond