Deel dit artikel
-

‘Google Plus twee keer groter dan Twitter’

Google Plus heeft 150 miljoen actieve gebruikers en is groter dan LinkedIn en Twitter bij elkaar, zegt GlobalWebIndex. De andere, comScore, komt niet verder dan de helft.

Data uit het panel van marktonderzoeker GlobalWebIndex laten zien dat Googles profielensite Plus aan een sterke opmars bezig is. De dienst zou net geen 150 miljoen actieve gebruikers hebben en de een na grootste Westers profielensite zijn.

Het bedrijf komt tot die cijfers op basis van interviews.

Aan de andere kant van het cijferspectrum staat een recent onderzoek van comScore. Daar komt uit naar voren dat het domein plus.google.com 67 miljoen bezoekers verwerkte in november. Dat is een derde van de hoeveelheid van Twitter en nog geen tien procent van Facebook.

ComScore heeft een andere meetmethode dan GWI, want onderzoekt het verkeer aan een subdomein. Daar valt dus niet het Plusverkeer onder op Android, YouTube, Gmail of Google Search. ComScore meet al het ‘perfire verkeer’ niet, en dat is juist iets waar Google met de brede integratie van Plus op inzet.

Het enige officiële getal, is de veertig miljoen waarop de teller eind september stond. Plus was toen tien dagen open voor de hele internetpopulatie. Een grote groep beta testers had sinds eind juni toegang tot de profielensite.

Foto: Shannon Yeh (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Dinand Dijk

Het is mijn ervaring dat Google Plus in Nederland nog niet echt aanslaat. Kijk ik naar het gebruik van profielensites van vrienden, collega’s en concullega dan zie ik dat de activiteiten niet tot nauwlijks worden verplaatst naar Google Plus. We zullen zien of daar in 2012 een significante verandering in plaats zal vinden.

Subor

het is natuurlijk makkelijker te zeggen dat Google Plus groter is dan Twitter. Een Gmail account aanmaken kan je al jaren. Een overstap is dan net zo snel gemaakt als je toch ingelogd bent. Ik moet zeggen dan G+ niet heel erg bezig is met marketing. Ik zie het in ieder geval niet constant op internet

KoalaBear

Vind het jammer dat er niet meer naar Plus gaat. Facebook gaat helaas nog steeds door, waar ik geen account zal aanmaken.

De meeste van m’n familie heeft inmiddels wel een +, maar die doen er verder niet veel mee. En een kleine enkeling van de andere vrienden wel, welke ook al een Gmail hadden, maar die zijn niet echt actief op +…

Ikhier

Wat met Google+ verkeer niet gefilterd wordt zijn de vermeldingen van deze pagina’s in de zoekresultaten. Zonder lid of aangemeld te zijn kun je de Google+ pagina’s bezoeken en dit levert een aanzienlijke stroom bezoekers op. Hierdoor lijkt het verkeer naar Google+ hoog. Maar … dit loopt niet parallel aan het aantal (actieve) leden van Google+. Een vertekenend beeld waar je in mainstreamblogs maar weinig over hoort.

Twitter is alleen te benaderen als je ingelogd bent. Als je de cijfers zou verdisconteren naar ingelogde leden, ervan uitgaande dat ingelogde Google+ gebruikers even lang op Google+ zitten als Twitter leden op Twitter dan zouden de cijfers er anders uit zien (Comscore stats als uitgangspunt):
Bezoekers van actieve leden:
Google+ actieve leden: 10.000.000 – 15.000.000
Twitter leden; 35.000.000

Conclusie:
1. Twitter is in deze periode dus nog steeds 2x groter dan Google+.
2. Jammer dat de mainstreamblogs/media niet zelf de gegevens analyseren.
3. Niet zo raar dus dat Google waarschijnlijk wel blij is dat deze cijfers in de markt hangen. En niet snel geneigd zal zijn met eigen officiële cijfers te komen over aantal ACTIEVE leden.

KoalaBear

Aantal actieve leden zal zeker nog even minder blijven zoals ‘ikhier’ aangeeft.

Het aantal leden zit inmiddels op 62.000.000, elke dag komen er inmiddels 625.000 bij, nu 3 dagen later als 62m zitten we waarschijnlijk op bijna 64m. Schattingen voor eind 2012 is 300m.

Marc

Het ontbreekt dan inderdaad aan marketing. In mijn omgeving hoor ik er niets over

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond