Google start Nederlandse versie AdWords

Google is een Nederlandstalige versie van AdWords gestart, een advertentiemiddel dat werkt op basis van cost-per-click. Adverteerders kunnen hiermee zelf hun reclame toevoegen aan de sites die gebruik maken van Google. De Nederlandse versie van AdWords betekent concurrentie voor QualiGO.
Google AdWords is al enige tijd beschikbaar, maar alleen in de talen Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Frans en Japans. Google zegt dat met de toevoeging van Nederlands het mogelijk is om "effectiever te targeten op de Nederlandse markt". Bovendien krijgen adverteerders een Nederlandstalige interface te zien en is er ondersteuning van een Nederlands verkoopteam.
De adverteerder die reclame wil plaatsen op de site en partnersites van Google kan online zijn advertentie toevoegen. Eenmalig kost dit vijf dollar, vervolgens wordt per doorklik een bedrag in kosten gebracht. Dit bedrag hangt af van de categorie cq zoekterm waarop geadverteerd wordt. De reclame verschijnt vervolgens in het kader rechts van de zoekresultaten.
Google gaat met zijn Nederlandstalige versie de concurrentie aan met QualiGO , dat tot op heden de enige aanbieder van een dergelijke cost-per-click advertentiemethode bij zoekmachines in Nederland was. Op wereldschaal concurreert Google met zijn AdWords meer met het Amerikaanse Overture . Het verschil is dat Google naast het bedrag dat een adverteerder per doorklik wil betalen ook "relevantie" laat meespelen in de rangschikking van de reclamelinkjes. Overture doet dit niet. Recent kocht Overture AltaVista en het Noorse bedrijf voor zoektechnologie Fast Search & Transfer , voor een gecombineerd bedrag van 240 miljoen dollar (inclusief een premie die nog afhankelijk is van de prestaties van Fast).
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
3 Reacties
Jacco Blankenspoor
Prachtig systeem! Ik had enkele weken geleden een test gedaan met een bepaalde site. Google stuurt je snel een mail als de advertentie gecorrigeerd moet worden, en geeft ook gelijk aan wat er veranderd moet worden volgens hun richtlijnen. De advertentie samenstellen is makkelijk en zelfs leuk om te doen! Je kan zoekwoorden selecteren en een dagbudget en aan de hand daarvan wordt gekeken hoeveel je kwijt bent per dag, aan de hand van statistieken van huidige adverteerders. Na een week draaien had ik een gemiddelde CTR van 1, 2 met totaal iets van 80 clicks. Kortom een prachtig systeem, het feit dat het in het Nederlands is nu maakt het alleen nog maar perfecter!
Emile Bode
Uh was in het begin ook zeer enthousiast. Geen directe leads maar wel goede promo. Ook de prijs was goed. Alleen steeg die in de 4 maanden met het 10 voudige zonder enig meetbaar resultaat! Hebben het naast onze nedstat-gegevens gelegd en komen tot de conclusie dat het verschil enorm is: juist, het tienvoudige. De conclusie mag u zelf trekken. Wij focussen ons weer op goede metatags e.d. voor de search-engine van Google. Oh, ze hebben hier reeds ook een standaard mail-antwoord voor u klaarliggen! Dus, leg uw budget aan banden. Dit is helaas een mooi initiatief die je niet moet koppelen aan automatische betaling.
Koos Koets
@emile, helaas hecht google geen waarde aan metatags, belangrijker is het verkrijgen van links van qualitatief goede sites, en liefst ook nog met een goed anchor tekst. Daarnaast is Page Title zeer zwaarwegend, net als de page description. Andere belangrijke zaken zijn o.a. het regelmatig toevoegen van content(liefst dagelijks), zorgen voor valide en schone html, en een plaatsing in DMOZ. Een goed betrouwbare SEO kan je hier in helpen (let op dat je niet in zee gaat met prutsers, die doen meer kwaad als goed)