Deel dit artikel
-

Google Street View bereikt eindelijk IJsland

Google gaat de komende twee maanden opnamen maken voor Street View op IJsland. Zelfs de hoofdstad Reykjavik was nog niet in kaart gebracht. Het is een van de laatste Europese landen waar de camera-auto’s van Google zullen rondrijden.

Street View, straatbeelden ten behoeve van Google Maps, begon in 2007 in de VS. Vrijwel geheel Noord-Amerika is inmiddels in kaart gebracht. Van Latijns-Amerika zijn alleen Brazilië en Argentinië gedaan. Afrika is nog een grote vlek, met uitzondering van Zuid-Afrika. Ook van Azië is nog maar een zeer klein deel gedaan.

IJsland sluit nu als laatste van de Europese landen aan. Alleen in Duitsland en Oostenrijk is Google gestopt met het maken van opnamen na conflicten over privacy. Een aantal grote Duitse steden is wel in kaart gebracht, maar een stad als Wenen niet.

Recentelijk is wel het Italiaanse Venetië vastgelegd. Vanwege de smalle straatjes werd daarvoor een soort rugzak van achttien kilo ingezet. Met die zogenoemde Trekker kunnen nu ook panorama’s worden geschoten, onder meer vanaf de Eiffeltoren.

Overigens werd gisteren bekend dat Google locatiegericht adverteren mogelijk gaat maken op de app voor Google Maps. Het gaat om relevante advertenties die onderaan het scherm verschijnen nadat de gebruiker een zoekopdracht heeft ingevoerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond