Deel dit artikel
-

‘Google verliest marktaandeel in Engeland’

Google heeft het marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk zien zakken in februari. De zoekmachine verloor 1,6 punten, waar Bing en Yahoo marktaandeel wisten af te snoepen en beide een stijging zagen in gebruik.

Dat blijkt uit de zoekmachine barometer van het AT Internet Instituut. Voor de barometer houdt het instituut maandelijks bij hoe groot het aandeel is van de verschillende zoekmachines in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het verenigd Koninkrijk.

Hoewel Google in elk van de landen nog steeds het grootste marktaandeel inneemt, was er in het verenigd Koninkrijk alsnog sprake van een daling. In januari kenden de zoekmachine een marktaandeel van 90,8 procent, in februari was dit 89,2 procent. Bing en Yahoo kregen er in het Verenigd Koninkrijk in februari punten bij. Bing 0,7 en Yahoo 0,6.

De marktaandelen van de vijf grootste zoekmachines in Frankrijk en Duitsland bleef nagenoeg gelijk. In Spanje steeg het marktaandeel van Google met 0,5, in vergelijking met de voorgaande maand.

Het marktaandeel van Bing bleef in Frankrijk, Duitsland en Spanje stabiel in februari, negen maanden na de lancering.

Deel dit bericht

2 Reacties

JW

Dit is goed nieuws! Concurrentie is een mooi ding.

Hans Benschop

Het is inderdaad een goede ontwikkeling dat consumenten wat vaker een andere zoekmachine gebruiken dan Google. Meer concurrentie houdt de hele sector scherp. Wat dat betreft zou de ontwikkeling wel wat meer moeten doorzetten, want de veranderingen zijn nog niet echt groot.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond