Deel dit artikel
-

Google wil internetsnelheid in de VS omhoog hebben

Google gaat glasvezel aanbieden in de Verenigde Staten. De zoekmachinegigant probeert volgens eigen zegen niet te concurreren met internetaanbieders. Het gaat hooguit om een uitoefening van druk om snel internet tegen lage kosten eerder op de markt te krijgen.

In de test wil Google beginnen kleine gemeenschappen te voorzien van snel internet tegen een concurrerende prijs. Het gaat dan om netwerken die tussen de 50.000 en 500.000 mensen bedienen. Uiteindelijk wil Google iedereen op snel internet hebben, eventueel in samenwerking met andere providers.

Maakt dit Google tot een vriend of vijand van de verschillende internetaanbieders? Het internetbedrijf heeft met dit project alleen de ogen gericht op de Verenigde Staten, maar Gradus Vos van Ziggo ziet, mocht Google ooit voet aan wal zetten in Nederland met dit plan, vooralsnog geen bedreiging. “Wij zijn niet tegen glas. Ook niet tegen mensen die glasnetten aan gaan leggen.”

Wel ziet Vos Google als een sterke concurrent, mocht het ooit zo ver komen. “Het betekent dat je scherp moet zijn. De vraag is in hoeverre wij er last van zouden hebben. Het zal, met de snelheid van een dergelijk netwerk, eerder een concurrent worden voor ADSL-spelers.”

Hij vervolgt: “Concurrentie is niet verkeerd, zolang het maar niet met overheidsgeld gebeurt.” Hierbij doelt Vos natuurlijk op het glasnetwerk dat KPN en Reggefiber aanleggen en de overheidsbemoeienis hierbij.

Met het breedbandnetwerk van Google moeten inwoners van de Verenigde Staten straks kunnen internetten met een snelheid van factor 100, vergeleken bij de huidige situatie.

Google verwacht uiteraard dat er nieuwe diensten ontstaan wanneer de internetsnelheid verbetert. Iets waar het bedrijf zelf ook weer van zal denken te profiteren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Annette Tillema

There is lots of weird suggestions on the website, i notice it as being I had been initially searching the web trying to find travel cover.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond