Deel dit artikel
-

Googles plannen voor overdekte campus te ambitieus

Google moet zijn ambitieuze plannen om een enorme overdekte campus te bouwen van metaal en glas in de Californische stad Mountain View vermoedelijk terugschalen. Ten voordele van buurman LinkedIn, die van de gemeente juist meer bouwgrond toegewezen krijgt.

In februari presenteerde Google plannen voor een soort biosfeerconstructie, waaraan niet minder dan twee prestigieuze architectenbureaus werken. Google heeft 83 aparte kantoren in Silicon Valley, waar 15.000 mensen werken. Afgezien van het Googleplex aan Amphitheatre Parkway vallen die niet erg op: veelal grijze gebouwen met parkeerplaatsen. De nieuwe campus moet volledig integreren met de omgeving en is voor iedereen toegankelijk.

Het stadsbestuur is echter terughoudend, omdat een deel van de grond die Google wil benutten is bestemd voor woningbouw. Sowieso gaan de bouwactiviteiten van Google jaren duren, omdat ze nog formeel moeten worden voorgelegd en goedgekeurd.

Buurman LinkedIn heeft echter even ambitieuze plannen. Samen met SyWest wil het een groot complex bouwen met kantoren, een hotel en een bioscoop. Die plannen voldoen wel aan alle eisen van het stadsbestuur. Morgen neemt Mountain View een principebesluit hierover.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ach, die grond neem je over 5 jaar weer voor een prikkie over van LinkedIn. Die gaan Myspace en Twitter achterna.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond