Deel dit artikel
-

Google wil van zijn campus biosfeer maken

Google wil een enorm glazen dak van metaal en glas laten bouwen over zijn campus in het Californische Mountain View. De plannen zijn onderdeel van een uitbreiding die in elk geval vier nieuwe kantoorblokken omvat. Het onderkomen wordt daarmee minstens even bijzonder als het nieuwe hoofdkantoor van Apple, dat op een reusachtige UFO lijkt.

Het gaat  vooralsnog om een soort biosfeerconstructie, waaraan niet minder dan twee architectenbureaus werken, het Britse Heatherwick Studio en de Deense Bjarke Ingels Group, beiden bekend vanwege hun opmerkelijke conceptuele ontwerpen.

20150227_111412_0228google2

Google heeft niet minder dan 83 aparte kantoren in Silicon Valley, waar 15.000 mensen werken. Afgezien van het Googleplex aan Amphitheatre Parkway vallen die niet erg op: veelal grijze gebouwen met parkeerplaatsen. De nieuwe campus moet volledig integreren met de omgeving en is voor iedereen toegankelijk.

Google heeft de plannen voorgesteld aan het stadsbestuur van Mountain View, dat uiteindelijk zijn akkoord zal moeten geven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond