Deel dit artikel
-

GrabTaxi sleept 350 miljoen dollar binnen

Opnieuw heeft een Aziatisch online taxibedrijf GrabTaxi een forse investering gekregen van ruim 350 miljoen dollar. Een van de investeerders is Didi Kuaidi, de Chinese concurrent van Uber.

GrabTaxi werd enkele jaren terug opgericht in Maleisië, en is inmiddels actief in zes landen in Zuidoost Azië. Aanvankelijk reed men met eigen taxi’s, later is het bedrijf gaan werken met privéchauffeurs, net als Uber.

Ook opereert GrabTaxi een motortaxidienst in Vietnam, Indonesië en Thailand, die geboekt kan worden met een app. Die zou inmiddels al 6,1 miljoen keer zijn gedownload.

GrabTaxi ontkent dat er sprake is van overnameplannen, zelfs nu de China Investment Corporation (CIC), een van de investeerders van Didi Kuaidi, bij de financiering is betrokken. Het bedrijf heeft het geld nodig om programmeurs aan te trekken en een datacenter van zeker 100 miljoen dollar op te zetten.

Het Indiase conglomeraat Tata investeert intussen circa 100 miljoen dollar in Uber. Daarmee is Tata nu de belangrijkste samenwerkingspartner van Uber geworden. Uber is al in achttien steden in India actief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond