Deel dit artikel
-

Gratis browser taakbalk voor bedrijven

Het Nederlandse CompanyToolbar.com heeft een browser toolbar met nieuwsbalk ontwikkeld die door bedrijven gratis verspreid kan worden. Niet langer hoeven ondernemingen voor de ontwikkeling van deze browseruitbreiding aan te kloppen bij een softwarebedrijf.

De taakbalk van CompanyToolbar.com kan via internet  volledig aangepast worden en meteen aan gebruikers worden aangeboden. Programmeerkennis is niet vereist.

Naast een koppeling met een internet zoekmachine naar keuze biedt de taalbalk onder meer de mogelijkheid om diverse zoeklocaties aan te maken, zodat taakbalkgebruikers rechtstreeks op deze websites kunnen zoeken.

De taakbalk bevat ook een zogenoemde nieuwsbalk die werkt via de RSS standaard. Indien een aanbieder zelf niet beschikt over RSS nieuwsberichten, kan desgewenst een Hosted News Channel worden geselecteerd.

Companytoolbar hoopt indirect aan de taakbalk te verdienen. De standaardversie bevat een koppeling naar de zoekmotor iZito, het moederbedrijf van Companytoolbar. Die combineert de zoekresultaten van Google, Yahoo, MSN, Teoma, Altavista and Wisenut en verdient aan verwijzingen naar adverteerders.

Een geheel eigen zoekmachine toevoegen kan voor 55 euro per maand. Het bedrijf wil ook een deskbar ontwikkelen, naar voorbeeld van de Google Deskbar.

Directeur Hans van den Berg geeft toe dat Europeanen nog niet zo vaak een aparte taakbalk in hun browser gebruiken, maar het gebruik ervan neemt volgens hem wel toe. “Amerikanen gebruiken er vaak al twee tegelijk.”

Companytoolbar is het tweede bedrijf in Nederland dat zich toelegt op de ontwikkeling van browser taakbalken. Jaytown uit Weesp ontwikkelde browser taakbalken voor onder meer de Kamer van Koophandel, Eredivisie NV en Zonnet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond