Deel dit artikel
-

Gratis Internet bij tv-programma The Simpsons

News Digital Media, de online publishing tak van News Corporation's Fox Network , lanceerde onlangs TheSimpsons.com . De site biedt fans gratis Internet en markeert de 10e verjaardag van Bart Simpson en zijn familie. Als officiële informatiebron van The Simpsons biedt het portaal een aanvulling op het TV-programma en geeft het fans een plaats om elkaar te ontmoeten, een community pur sang, waar van alles mogelijk is.

Voor gratis Internet moet de bezoeker eerst een toepassing downloaden die aan zijn browser gekoppeld wordt: een gesponsorde navigatiebalk die onderdeel wordt van het browserscherm.

Vervolgens krijgt het nieuwe familielid een e-mail adres bij TheSimpsons.com. De fan kan dan inloggen, e-mailen, winkelen in The Simpsons Store, stemmen voor zijn favoriete karakter en aflevering, games spelen en communiceren met andere fans. In ruil daarvoor geeft hij demografische informatie, worden zijn online surfgewoonten gevolgd en moet hij steeds de gesponsorde navigatiebalk openhouden.

Geld om The Simpsons op Internet te houden komt van adverteerders, vertelde Jordan Kurzweil, Vice President van Development van Fox.com, aan de New York Times. Fox zelf kan efficiënt reclame richten op individuele Internetters door zich te baseren op hun gebruik van de site. Fox stelt de gebruiker gerust door te zeggen dat zij een strikt beleid voert, waarbij zij gebruikersinformatie niet aan andere bedrijven verkoopt en de adressen niet zal gebruiken voor direct mail. Door middel van korte enquêtes op de site kan Fox ook meten hoe kijkers reageren op afleveringen van de TV show.

Voor de exploitatie van de Simpson-site heeft News Digital Media een contract met provider 1stUp.com in San Francisco. 1stUp.com voorziet in webtoegang gebaseerd op reclame, en heeft als overige klanten onder andere AltaVista en Excite@Home.

Bij Fox Nederland is nog weinig bekend over de site van The Simpsons. Volgens Miguel de la Racha van Fox Merchandising in Londen is de website wereldwijd toegankelijk, maar is gratis Internet en E-mail tot nog toe alleen in de VS te krijgen. Voor Engeland en de rest van Europa wordt hier momenteel aan gewerkt, maar wanneer de service exact wordt geïntroduceerd wil hij nog niet kwijt. News Digital Media werkt aan eenzelfde concept voor meerdere Fox programma's.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond