Deel dit artikel
-

Greylock Partners opent fonds van ruim half miljard

Investeringsmaatschappij Greylock Partners heeft een fonds geopend van 575 miljoen dollar. In de tijd dat de markt voor durfkapitalisten drastisch inkrimpt, is het een van de grootste fondsen van het afgelopen jaar.

Naast de opening van het nieuwe fonds Greylock XIII, heeft de investeringsmaatschappij een nieuwe partner aangetrokken. Greylock Partners investeerde eerder in Facebook en LinkedIn. Van deze laatste club komt, Reid Hoffman, oprichter van LinkedIn en zelf ook een gewillige investeerder in beginnende techbedrijven, de boel versterken. Hoffman stak onder meer geld in Facebook, Flickr en Digg.

Het bedrijf investeert doorgaans tussen een kwart en 5 miljoen dollar in beginnende bedrijven. Organisaties die wat groter zijn weten soms meer geld aan te trekken van de investeringsmaatschappij. Zo werd er eerder 35 miljoen dollar in Pandora geïnvesteerd.

Laagtepunt

Het speelveld voor durfkapitalisten is groter geworden nu er door minder concurrenten geld wordt opgehaald. In het derde kwartaal van dit jaar wisten slechts 17 investeringsmaatschappijen 1,6 miljard dollar op te halen. Dat is een absoluut laagtepunt sinds 2003 toen er 983 miljoen dollar werd opgehaald.

In het derde kwartaal van het voorgaande jaar, 2008, werd er nog door 63 investeringsmaatschappijen kapitaal binnen gehaald. De 17 investeringsmaatschappijen die in het derde kwartaal van dit jaar geld op wisten te halen is het laagste aantal sinds 1994. Dat blijkt uit cijfers van National venture Capital Association.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond