Deel dit artikel
-

Groei bezoekers aan zoekmachines in VS

De drie meest bezochte zoekmachines op internet in Amerika, Google, Yahoo Search en MSN Search, zijn de afgelopen zes maanden sterk gegroeid in bezoekersaantallen. Jupiter Media Metrix signaleerde voor alle zoekmachines een toename van gemiddeld elf procent.

Google steeg het meest in aantallen unieke bezoekers. Er was sprake van een groei van 54 procent, Google krijgt nu per maand 34,2 miljoen unieke bezoekers, aldus Jupiter. Yahoo groeide de afgelopen zes maanden met twintig procent en heeft nu 38,4 miljoen unieke bezoeker, MSN groeide 16 procent tot 42,2 miljoen bezoekers.

"De meest opvallende resultaten zijn geboekt door Google", zegt Stephen Kim van Jupiter. "De recente partnerships en de reputatie van kwaliteit zorgen voor een fenomenale groei." Recent wist Google een overeenkomst met AOL Time Warner te sluiten voor het leveren van de zoektechniek.

In aantallen bezoekers is echter MSN de grootste, gevolgd door Yahoo. Andere zoekmachines of portals met zoekfunctie in de top tien over april zijn Terra Lycos, About en Cnet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Interessante gegevens die verzameld zijn over zoekmachines. Dat Google de grootste zoekmachine is blijkt wel uit het onderzoek van Jupiter maar ook uit andere artikelen zoals {deze; http://www.onestat.com/html/aboutus_pressbox3.html } die zoekmachines en websites meten. Statmarket.com van Hitbox heeft ook onlangs ook zo'n artikel gepubliceerd met cijfers die overeenkomen met die van OneStat en Jupiter. Zelf vind ik Google ook de beste zoekresultaten geven maar dat is persoonlijk.

Jacco Blankenspoor

Maar volgens dit artikel is Google helemaal niet de grootste, het zegt namelijk dat MSN de meeste bezoekers krijgt. Of zie ik het nu verkeerd?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond