Deel dit artikel
-

Groeigeld voor Sweebr

De Nederlandse ‘iPadkassa’ Sweebr krijgt een kapitaalinjectie van TIIN Capital.

Over de omvang van de investering maken de partijen niets bekend.

Sweebr is een webdienst die via real time internetkoppelingen naar de back office van winkels fungeert als kassa. De ‘kassa in de cloud‘ is via de iPad goed gebruiken als digitale kassa. Ondernemers met meerdere winkels hebben altijd direct zicht op de financiële verrichtingen op de afzonderlijke locaties. De boekhouding is bovendien snel op orde, want wordt live digitaal bijgehouden. De dienst is vanwege zijn basis in de cloud ook aan te roepen op vaste en andere mobiele computers.

Het geld van TIIN Capital wordt gebruikt om de groei te versnellen.

Bart Jaspers, medeoprichter en directeur van Sweebr licht toe: “Het sluiten van deze financieringsronde stelt ons in staat onze internetkassa middels een SaaS-oplossing doortastend in de markt te zetten. Een groot deel van het kapitaal zullen we aanwenden voor het uitbouwen van onze marktpositie. Daarnaast kunnen we dankzij deze kapitaalinjectie meer functionaliteit gaan inbouwen in onze software, om retail-specifieke apps toe te voegen aan de bestaande applicatie, zoals apps voor de horeca, supermarkten, bakkers, bloemenwinkels, et cetera.”

Sweebr is een product van WamTam B.V. uit Haarlem. Jaspers zegt dat hij sinds het begin in februari honderden aanvragen heeft ontvangen.

In het buitenland schieten conceptueel vergelijkbare systemen als paddestoelen uit de grond. Diensten als Square, iZettle en Payleven zijn echter net iets anders, omdat ze een combinatie van applicatie-met-hardware bieden. Een dongle met een gleufje is bedoeld om bankpasjes doorheen te halen. De app versleuteld het financiële verkeer en stuurt het naar de verwerkende instantie. Bovendien zijn zij meer gericht op betalen, terwijl Sweebr meer een kassa is. Concurrenten zijn bijvoorbeeld Vendhq.com, Infinitycloudpos.com en Ncrsilver.com.

TIIN Capital verzilverde onlangs zijn investering in The Saints. Dat mobiele bureau werd overgenomen door NLbuzz, onderdeel van bedrijvengroep CMI. TIIN heeft ruim veertig miljoen euro onder beheer en belegt voor ruim vijfhonderd informal investors.

Foto: Sean MacEntee (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Nancy Heijnis

De Nederlandse iPad kassa van Softwear is reeds gelanceerd!
Voor meer info: http://www.softwear.nl/nl/ipadkassa.html

Hans Smits

Het mooie van Sweebr is dat het op ALLE systemen draait. Dus hardware onafhankelijk. Geen gedoe met software installeren. En mocht onverhoopt een apparaat stukgaan, dan kun je direct, zonder iets te installeren meteen doorwerken op een ander apparaat!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond