Deel dit artikel
-

‘Groene Amsterdammer en De Correspondent uit elkaar’

Uitgeverij De Groene Amsterdammer en het digitale journalistieke medium De Correspondent beëindigen hun samenwerking. Dat meldt NRC Handelsblad.

Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over de financiële afhandeling van het contract dat ze in 2012 aangingen. Het is nog niet duidelijk of De Groene afstand doet van de tien procent aandelen van De Correspondent.

De Groene Amsterdammer steunde De Correspondent met het verzorgen van leden- en financiële administratie. Daarnaast maakte de redactie aanvankelijk gebruik van de burelen van De Groene Amsterdammer. Nu zitten ze in het A-Lab.

Teun Gautier, toenmalig uitgever van weekblad De Groene Amsterdammer, was mede-initiatiefnemer en financieel directeur van De Correspondent, maar stapte op toen bekend werd dat Gautier in 2012 17.000 euro kasgeld van De Groene had geleend aan de omstreden Edwin de Roy van Zuydewijn voor het schrijven van zijn memoires.

Het gedwongen vertrek van Gautier heeft volgens NRC Handelsblad geleid tot ‘aanhoudende spanning’ tussen beide media. Het bestuur van De Groene betwijfelt de meerwaarde van de samenwerking voor het weekblad. Zo is de uitwisseling van kopij zeer beperkt.

De Correspondent heeft ongeveer dertigduizend betalende lezers. Eind 2013 is er een donatie gekomen van Stichting Democratie en Media (SDM) van 450.000 euro. SDM werd daardoor medeaandeelhouder. Volgens de initiatiefnemers worden het spannende maanden nu het lidmaatschap moet worden verlengd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond