Deel dit artikel
-

Ernst-Jan Phauth uitgever van De Correspondent

Ernst-Jan Phauth, voorheen verantwoordelijk voor de digitale strategie van NRC Media, wordt uitgever van De Correspondent, het online concept van oud nrc.next hoofdredacteur Rob Wijnberg. Het initiatief heeft inmiddels 17.000 betalende abonnees.

Pfauth (1986) begon ooit een blog over journalistiek en startte samen met Boris Veldhuijzen van Zanten Thenextweb.com, een Engelstalig technologieblog dat gerelateerd is aan het een gelijknamig congres. Hij zette daarna de nieuwsblog nrcnext.nl op en kreeg de verantwoordelijkheid over de volledige digitale strategie van NRC Media.

Rob Wijnberg kondigde zijn aanstelling vandaag op zijn blog aan: ‘De vraag was niet wie het moest worden, maar wat zijn functieomschrijving zou moeten zijn. Chef internet? Nee, vonden we, dat is raar voor een volledig digitaal medium. Hoofd Digitale Strategie? Nee, dat klinkt zo managementachtig. Uiteindelijk wisten we het. Gewoon, lekker klassiek: uitgever. Want we verschijnen dan wel niet op papier, we hebben wel een uitgever nodig. Een nieuw soort uitgever, die leeft op en voor het internet.

De Correspondent zal na de zomer van start gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond