Deel dit artikel
-

Groot datalek bij Goede Doelen Loterijen

De gegevens van zeker 450.000 deelnemers aan Nationale Goede Doelen Loterijen zijn op straat komen te liggen, zo staat in een advertentie in verschillende dagbladen. De loterijen bieden hiervoor hun excuses aan.

Hackers hadden toegang tot naam, adres en mogelijk telefoonnummer, mailadres en geboortedatum van ongeveer 450.000 deelnemers (eerdere schattingen 600.000) aan de BankGiro Loterij, de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij. In maximaal 900 gevallen gaat het ook om het rekeningnummer.

De hacker – een computerspecialist die zich bezighoudt met het testen van beveiligingssystemen – heeft de aangesloten loterijen gewaarschuwd. De gegevens zijn alleen ingezien door de computerspecialist.

Het datalek is ontstaan bij leverancier Open Offerte uit Uden, een bedrijf dat loterijen helpt bij werving. De dienstverlening die deze leverancier uitvoert is tot nader orde opgeschort.

Deel dit bericht

2 Reacties

mdobro

Een beetje een aangedikt verhaal.
De gegevens lagen niet op straat maar een hacker heeft zich toegang verschaft.
“U krijgt de schuld omdat iemand bij u in kon breken”

Beveiliging kan altijd beter, maar het hacken of inbreken zal ook altijd mogelijk blijven.
Laten we de doel aub een beetje in relatie zien tot de feiten.

LexB - persoonlijk

Er is een verschil tussen ‘inzage hebben’ en ‘zich toegang verschaffen’. Zoals ik het lees is er niet ‘ingebroken’ door de hacker, dat zou illegaal zijn. De deur stond open en je kon informatie zien, dat is gemeld. Wie er eerder langs is geweest en niets heeft gemeld is niet bekend…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond