Deel dit artikel
-

Grote groei tablet- en telefoonmarkt voorbij

De grote groei op de markt voor mobiele toestellen is wereldwijd achter de rug. Het aantal nieuw verkochte telefoons en tablets neemt komende jaren met nog maar acht procent toe.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Gartner. Er zullen dit jaar vrijwel evenveel nieuwe telefoons worden verkocht als het jaar erop. Dat beeld was nog maar een paar jaar geleden compleet anders. Toen werd kwartaal op kwartaal dubbelcijferige groei getoond.

De tempering van de groeicijfers is zelfs bij de nog vrij nieuwe productcategorie van de tablets te zien. Ook daar komt de gemiddelde groei niet meer boven de tien procent.

Gartner zegt niet dat er geen telefoons of tablets meer worden verkocht, maar dat het verzadigingspunt nadert. Binnenkort heeft iedereen die een telefoon of tablet wil er eentje, ook in de landen waar smartphones tot voor kort vrijwel onbetaalbaar waren.

In 2015 en 2016 worden er jaarlijks anderhalf miljard Android-toestellen verkocht. Bij Apple ligt de jaarafzet tegen de driehonderd miljoen.

Foto: FaceMePLS (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond