Deel dit artikel
-

Grote namen in Dutch Blockchain Hackathon

Grote namen uit het Nederlandse bedrijfsleven verbinden zich aan de eerste Blockchain Hackathon, die van 10 tot en met 12 februari 2017 in Groningen plaatsvindt. Onder hen: de AFM en DNB.

Tot de eerste lichting grote partners bevinden zich tot verder instanties als: Ministerie van Economische Zaken, ING, APG, Digicommissaris, Exact, Gemeente Groningen, Provincie Drenthe, NOM, de RuG, Kamer van Koophandel, Deloitte en Microsoft.

StartupDelta steunt het initiatief en prins Constantijn zal er vanuit zijn functie als speciaal gezant ook bij aanwezig zijn.

Zij helpen de Dutch Blockchain Hackathon faciliteren en de resultaten daarvan onder de aandacht brengen in relevante omgevingen. Er worden twee- tot vierhonderd deelnemers verwacht en uiteindelijk tien use cases, toepassingen die in april en mei in Den Haag en Brussel worden gepresenteerd.

Het initiatief wordt gesteund door Willem Vermeend, de speciaal gezant voor de Fintechindustrie.

Nederland zou uitstekend gepositioneerd zijn om de ontwikkeling van blockchaintoepassingen op te pakken. Corporates staan open voor de vernieuwingen die het digitale, decentrale kasboek kan brengen en de toezichthouder wil de nieuwe ontwikkelingen qua regelgeving actief niet hinderen.

Bovendien, en dat is het grote verschil met andere landen, is er vanuit meerdere sectoren interesse voor blockchain. Niet enkel de financiële sector toont zich geïnteresseerd, ook bijvoorbeeld de energiesector. Ook voor de gezondheidszorg zijn talloze toepassingen denkbaar.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Helena (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond