Deel dit artikel
-

Grote uploader Place2Home veroordeeld

De rechtbank Midden-Nederland heeft een man uit de provincie Utrecht veroordeeld wegens het uploaden van zeer grote hoeveelheden films en tv-series naar het Usenet en Bittorrent, tot soms wel 500 Gb in één keer.

De man was gedurende zes jaar intensief betrokken bij de websites Place2Home.org en Place2Home.net. Zij werden in 2018 op last van BREIN gesloten.

De uploader moet zijn activiteiten van de rechter voorgoed staken en volledige openheid van zaken geven op straffe van dwangsommen die kunnen oplopen tot 150.000 euro. Bovendien draait hij op voor de volledige proceskosten die BREIN voor deze zaak heeft moeten maken.

Vier andere grote uploaders bij deze sites hebben eerder al geschikt met BREIN in plaats van het op een rechtszaak aan te laten komen.

De Place2Home sites zouden van dezelfde eigenaar zijn als Newsconnection dat usenet abonnementen verkocht voor XSnews. Usenet Providers die abonnementen verkopen hebben baat bij sites als Place2Home waar gebruikers makkelijk links voor populair illegaal usenet aanbod zoals films en series kunnen vinden.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond