Deel dit artikel
-

BREIN trekt stekker uit illegale Russische streamingsite

De Stichting BREIN heeft vrijdag de omstreden streamingsite Moonwalk.cc uit de lucht laten halen via rechterlijke bevelen bij vijf deels Nederlandse hostingpartijen.

Moonwalk beheerde onder andere een database met illegale kopieën van meer dan 26.000 films en 10.000 series. De aangesloten sites hadden een bereik van 90 miljoen unieke gebruikers per maand, goed voor maandelijks 395 miljoen bezoeken.

In een verklaring meldt BREIN: ‘Nederland verleent onderdak aan veel illegale download- en streamingdiensten. Benadeelde rechthebbenden vragen daarvoor aandacht van de autoriteiten en van Nederlandse hosting providers zelf. De strijd tegen piraterij is wereldwijd en wij gaan achter de beheerders van illegale diensten aan, hun hosting infrastructuur en andere tussenpersonen die hen ondersteunen.’

De actie werd uitgevoerd in samenwerking met de Motion Picture Association (MPA) en de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE).

Ook Nederlandse films werden aangeboden, zoals Bankier van het Verzet, Michiel de Ruyter en Zwartboek.

Het is de vraag of BREIN met de actie veel heeft bereikt, want de organisatie meldde gisteren zelf dat enkele sites weer zijn verhuisd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond