Deel dit artikel
-

Lidl vestigt Europees e-commerce distributiecentrum in Roosendaal

De Duitse supermarktketen Lidl laat op bedrijventerrein Borchwerf II een groot distributiecentrum voor webshopartikelen bouwen. Dat levert zo’n twaalfhonderd banen op in de regio. Over de huurder werd aanvankelijk geheimzinnig gedaan, waardoor de naam van Amazon al gauw viel.

Lidl bevestigt een ‘toekomstige logistieke dienstverlening van e-commerce activiteiten in Europa’ op touw zetten, maar wil geen details geven.

De hal ter grootte van zes voetbalvelden wordt gebouwd door een Engelse vastgoedontwikkelaar Delin Capital Asset Management. De partijen hebben voor Roosendaal gekozen, omdat daar veel kwalitatieve arbeid voorhanden is.

De komst van het dc wijst op serieuze plannen van Lidl met e-commerce in de Benelux. Vorig jaar opende Lidl Nederland zijn webwinkel. Het aanbod van sportlegging, magneetlampen en plantenbakken is zeer bescheiden. In Duitsland kunnen klanten al langer artikelen als cosmetica, wasmiddel, koffie en wijn bestellen. In België biedt Lidl wijn en non-food artikelen aan.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond