Deel dit artikel
-

GSMA roept om hausse NFC-telefoons

De monciale branchevereniging voor mobiele telecomaanbieders, de GSM Assocation, roept toestelfabrikanten op om zo veel mogelijk telefoons te maken met NFC-chips.

Per halverwege 2009 gaan alle telefoonmakers, waar mogelijk, standaard NFC-chips in telefoons verwerken, als het aan de GSMA ligt. De branchevereniging hoopt daarmee een impuls te geven aan mobiel betalingsverkeer.

Voorzitter Rob Conway veronderstelt een massale latente behoefte aan mobiel betalingsverkeer. Echter, zo lang het technisch gefaciliteerd niet wordt gefaciliteerd zal de onderliggende markt niet groeien.

NFC staat voor Near Field Communications. De technologie staat draadloos digitale betalingen toe. Consumenten kunnen betalingen verrichten door hun telefoon langs een leesapparaat te zwaaien. Het geld wordt vervolgens automatisch van hun prepaid- of banktegoed of credit card.

In Nederland rolt het Rotterdamse bedrijf Payter gestaag een landelijk dekkend mobiel betaalsysteem uit, gebaseerd op NFC-technologie. Ook KPN en Rabobank experimenteren met deze nieuwe manier van betalen.

De GSMA roept toestelfabrikanten op de door ETSI gestandaardiseerde Single Wire Protocol’ interface te gebruiken. ETSI is verantwoordelijk voor het stellen van telecomstandaarden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond