Deel dit artikel
-

GTST deze zomer transmediaal

De RTL4-serie Goede Tijden, Slechte Tijden gaat deze zomer transmediaal verder. De zender introduceert een crossmediaal concept rond Tim, een nieuw personage in de populaire serie.

Met een speciaal voor de mobiele applicatie geschreven verhaallijn wil RTL de brug slaan tussen de laatste aflevering van dit seizoen op vrijdag 6 juli en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen in september.

Het digitale format geeft de kijker negen weken lang toegang tot het handgeschreven notitieboek van de ‘ondoorgrondelijke Tim’. Met behulp van video, games en verborgen inhoud moet de kijker achterhalen wie Tim is, waar hij vandaan komt, wat zijn achtergrond is en nóg belangrijker: wat hij in Meerdijk komt doen.

Iedere week worden er via verschillende on- en offline platforms codes verspreid die de kijker helpen om het notitieboekje van Tim week voor week te ontgrendelen.

De transmedia versie van GTST’ is een samenwerking van RTL Nederland, Endemol en The Project Factory en wordt gesponsord door Samsung, mobiele provider Sizz en Thuisbezorgd.nl. De bijbehorende app is te downloaden voor iOS en Android.

Afhankelijk van het succes wil RTL meer van dit soort formules lanceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond