Deel dit artikel
-

Guapa E-commerce neemt Concept7 over

De aandeelhouders van bureau Guapa E-commerce nemen het eveneens Groningse designbureau Concept7 over. Hierdoor kan Guapa het element human-centered digital design toevoegen aan zijn eigen producties.

Dat werd zojuist bekendgemaakt. Per 1 september worden Guapa E-commerce en Concept7 fysiek samengevoegd en is het team van het designbureau verhuisd naar Leek, waar Guapa zit, net ten westen van de stad Groningen.

Over het overnamebedrag doen kopers Gosse Kooi en Mathijs Kok geen uitspraken. Elk van de twee bedrijven heeft een omzet van tussen de één en anderhalf miljoen euro. Bij elkaar werken er 36 online specialisten.

Directeur Mathijs Kok: “Begin dit jaar realiseerden we ons dat we designexpertise nodig hadden. Klanten vragen ernaar en we konden het niet bieden. Of we zouden zelf een designafdeling bouwen of een overname plegen. Met deze overname is de juiste kennis vanaf het eerste moment commercieel inzetbaar. Het bouwen van een eigen team kost meer tijd. De 18 jaar ervaring én naamsbekendheid van Concept7, zien wij dan ook als een belangrijke aanjager voor een vliegende start van onze samenwerking.”

De verkopende aandeelhouders zijn Raymond Klompsma, Marcel Hagedoorn en Stefan Wobben. Ze ontwikkelden samen srprs.me, splitsten dat af en Klompsma leidt dat nu als CEO. Stefan Wobben blijft betrokken maar de leiding over Concept7 komt in handen van Marc Groothelm.

Hoewel beide bedrijven onder een dak zitten, houdt Kok ze qua positionering en marktbewerkting bewust gescheiden. “Ze blijven elk apart klanten bedienen met hun eigen specialiteit. Als de vraag zich aandient om samen te werken, doen we dat.”

Guapa wil in ieder geval nog groeien in twee aanverwante vakgebieden en sluit daarom overnames om het gebied van online marketing en echt technisch e-commercepersoneel niet uit.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sander - Brandfield

Wat is human-centered digital design?

Bart

@Sander: Klik op het blauwe linkje Concept7 en daar staat het antwoord

Marc - Concept7

@Sander: o.a. human-centered design staat hier uitgelegd: http://www.concept7.nl/over-c7/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond