Deel dit artikel
-

Hacker doet huwelijksaanzoek via Bejeweled

Een simpele kniebuiging en een ring was niet genoeg voor de Amerikaanse Bernie. De nerd programmeerde zijn weg naar het hart van zijn lief.

Echte liefde dreef de softwareprogrammeur tot het hacken van het spelletje Bejeweled, om zo zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Met zijn huwelijksaanzoek legt de programmeur de lat weer wat hoger. Hoewel enigszins ‘geeky’, origineel was het zeker. De knutselaar herprogrammeerde het favoriete spel van zijn vriendin zodat er bij het behalen van een bepaalde score een ring en een aanzoek op het scherm verscheen.

Er waren meerdere weken nodig om een versie van Bejeweled te ontwikkelen die zijn vriendin op de Nintendo DS kon spelen.

Zijn vriendin behaalde de juiste score en kreeg de ring op het scherm te zien. Ze accepteerde het aanzoek. Na de positieve afloop schreef Bernie het verhaal van zijn aanzoek en plaatste dit op zijn weblog. Het verhaal werd geïllustreerd door enkele geënsceneerde foto’s.

De posting ontving meer dan 500 reacties en verspreidde zich snel over het internet. PopCap, de ontwikkelaar van het spel kreeg het verhaal ook te horen. Tegen de krant The Star-Ledger of Newark liet het bedrijf weten zo gecharmeerd te zijn van de uitkomst van het aanzoek, dat de manipulatie van het spel er niet meer toe doet.

PopCap regelt een eigen kopie van Bejeweled voor elke gast op de bruiloft van Bernie en zijn verloofde Tammy.

Deel dit bericht

1 Reactie

Simon

Via Bejeweled? Bizar! Ben benieuwd wat ‘type’ huwelijken we nog meer gaan krijgen na het spraakmakende Twitter huwelijk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond