Deel dit artikel
-

‘Harde brexit ontwricht Europees e-commerce’

Een harde brexit leidt tot ontwrichting van Europees e-commerce omdat het goederenstroom serieus vertraagt. Europese vertegenwoordigers van webwinkels roepen de politiek op maatregelen te treffen dit te voorkomen.

Thuiswinkel.org, PostNL en tegenhangers uit Duitsland, Frankrijk en Italië publiceerden gisteren, onder de vlag van E-commerce Europe, een open brief voor beleidsmakers (PDF). “Er moeten direct oplossingen worden verzonnen totdat er een vrijhandelsakkoord met het VK is.”

Webwinkels en vervoerders vrezen namelijk een scenario waarbij de pakketjes van en naar Engeland opstapelen aan de grens omdat de regels, procedures en personele bezetting voor goederenverkeer onduidelijk is. Dat kan het VK isoleren en bedrijven op het continent handel ontnemen.

In november 2018 sloten het VK en de EU een akkoord over afsplitsing van Groot-Britannië. Dat is een overeenkomst op hoofdlijnen waarin weinig details worden behandeld. Zo ook niet de regelgeving omtrent goederenverkeer en belasting. Er komt een overgangsfase tot eind 2020 waarin over dat soort zaken kan worden besloten.

De open brief is niet meer dan een signaal aan politici om voortvarend te handelen, al verwoordt deze een thema waar de meeste industrieën mee zitten.

Foto: sheila sund (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond