Deel dit artikel
-

Heineken bespaart drie ton aan reiskosten dankzij telepresence

Bierbrouwer Heineken zegt dat het in één jaar tijd ruim drie ton aan reiskosten heeft bespaard en de CO2-uitstoot met 160 ton heeft verminderd door virtueel te vergaderen.

De brouwerij heeft in Engeland twee belangrijke vestigingen, in Londen en Edinburgh, naast diverse productielocaties. Het reisverkeer tussen die vestigingen is aanzienlijk gereduceerd door de onderneming om te bouwen tot een virtuele campus, met -telepresence apparatuur van Polycom. Ook konden op deze manier dienstreizen van vijfhonderd verkoopmedewerkers worden teruggedrongen.

De reductie van 315.000 euro en 160 ton CO2 staat volgens Heineken gelijk aan 1.270 autoritten tussen Edinburgh en Londen. De reductie betekent omgerekend eveneens een besparing van 752 retourvluchten tussen Edinburgh en Londen.

Heineken telt inmiddels meer dan elf videokamers in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft het bedrijf nog 160 units in meer dan vijftig landen, waaronder Nederland, Mexico, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten.

Nu het gebruik van de video-oplossing toeneemt, onderzoekt de brouwerij het gebruik van telepresence op iPads. Op deze manier zouden spontaan videovergaderingen kunnen worden opgezet.

Ondanks de flinke kostenbesparingen die er mee gerealiseerd worden, groeit de markt voor telepresence minder hard dan voorheen. In eerste kwartaal van dit jaar bedroeg de groei 14,4 procent, volgens marktvorser IDC. In voorgaande jaren werden groeipercentages van 23 tot 25 procent gehaald. De markt staat onder druk doordat de duurdere high-end systemen concurrentie hebben gekregen van compacte alternatieven.

De markt draait overigens al jaren rond drie spelers. Cisco claimt helft van de markt, Polycom heeft een kwart en Lifesize van Logitech eindigt als derde op de ranglijst.

De snelste groeier is overigens het Amerikaanse Vidyo, dat juist goedkopere oplossingen biedt. Het bedrijf lanceerde vandaag zelfs een gratis videovergaderdienst VidyoWay om het marktaandeel verder te vergroten.

Deel dit bericht

9 Reacties

pipo en nog iemand

De Telepresence-oplossing zoals dat in mooi Nederlands heeft echter een veelvoud van die 315.000€ gekost en het zal dus nog jaren duren voor dit zichzelf terugverdiend.
De tijd die hiermee bespaard wordt (door niet in vliegtuigen en auto’s te zitten sterven van verveling) wordt niet vermeld. Toch ook belangrijk.

Paul Deauville

wat een gelul zeg! Had Heinie weer PR aandacht nodig omdat de verkoopcijfers in Nederland tegenvallen 😉

Klaas

Oh wat grappig….., maar als je het echt goed gedaan had had je het bedrag verhoogd met de vluchtkosten en hotelkosten. Ik bedoel een retourvlucht business class kost misschien 1000 euro en een hotel, tja zal wel geen 2 sterren hotel zijn, 300 euro. Dus je bespaart 752*1300= 977600 euro. tel daar je 315000 bij op…….kortom niet echt over nagedacht hè. Is dus weer een slecht verhaal. Ik ga maar weer een biertje drinken het is warm…

Redactie Emerce

Proost, tegen een rekenwonder als jij kunnen we niet op.

John

Ik denk dat Klaas de hele dag biertjes drinkt, wat moet hij een goede klant zijn.

Herman

Telepresence of video conference zoals het in de US heet wint het never van de gratis airmiles 🙂

Freddie

Jammer dat alleen op de een of andere manier het Heineken topmanagement altijd in persoon naar de vergaderingen dient te komen.
Wat heeft het salespersoneel toch een geluk dat het gebruik kan maken van deze systemen terwijl het topmanagement overal heen moet vliegen en in minimaal drie sterren hotels moet verblijven.

Stoffel

Typische reacties van de internet tetteraars hierboven. Om maar wat te noemen: niemand heeft het rekenwerk van Heineken bekeken en toch weet “Pipo en nog iemand” al precies dat de oplossing méér heeft gekost dan de opgegeven 315.000 euro. Klaas weet al meteen dat de hotelkosten en reisuren niet meegerekend zijn. Vervolgens telt Klaas investeringen en kostenbesparingen die hij zelf zojuist had uitgerekend bij elkaar op en hup, de internet ellende van ondeskundige personen die maar wat rond liggen te tetteren is weer compleet. Precies zoals John al adviseert: neem nog een biertje en val ons niet lastig met dat gebeuzel.

Leen

Maar Stoffel… is het niet heel erg logisch dat verblijfkosten niet in de reiskosten inbegrepen zitten.
Het woord zegt het al…reiskosten…
De rekensom uit de duim halen is misschien wat te vlot gedaan maar ik vind het storender dat de redactie dit niet heeft gedaan dan dat Klaas het uit de duim zuigt aangezien hij wel nadenkt over de meerdere onderdelen van het heen-en-weer reizen van die mensen.
Reacties plaatsen onder een gek naampje vind ik dan weer raar…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond