Deel dit artikel
-

Heineken start interactieve videoquiz

Heineken heeft een nieuwe themasite gelanceerd. De bierbrouwer heeft dit keer gekozen voor een videoquiz over een televisieprogramma van RTL. Het gaat om het tv-programma ‘Mijn Tent is Top’, dat door Heineken wordt gesponsord

Elke zes weken komt Heineken met een nieuwe themasite. "Voor een merk is het moeilijk om bezoekers te blijven boeien," zegt Rogier Vijverberg van interactief bureau Qi dat de quiz-site ontwikkelde. "Daarom kiest Heineken ervoor om regelmatig met een nieuwe themasite te komen. Om terugkerende bezoekers tevreden te stellen."

Heineken is al zeven jaar klant bij bureau Qi, dat in die periode een hele reeks aan interactieve campagnes voor de bierbrouwer bedacht. Heineken en Amstel zijn goed voor tussen de 30 en 40 procent van de totale omzet van Qi.

De nieuwe actiesite is volgens Vijverberg een ‘vooruitblik op hoe internet en interactieve televisie er straks uit komen te zien'. Hij doelt dan vooral op de combinatie van live videobeelden en interactie. "We zetten nu de eerste stappen. Deze productie bevat al de nodige video-integratie. Als internetsnelheden toenemen, zullen we straks steeds meer met video kunnen doen."

Hoofdsponsor
In de quiz op de Heineken-site, wordt horecakennis van bezoekers getest. De vragen worden gesteld door topkok Herman den Blijker, presentator van het RTL-programma ‘Mijn tent is Top'. Van Den Blijker zijn videobeelden te zien.

Heineken is samen met de Postbank hoofdsponsor van ‘Mijn Tent is Top'. Dat programma gaat over het starten van een eigen horecaonderneming. Den Blijker volgt vier koppels die moeten proberen een nieuwe horecaonderneming op te starten. Het koppel dat door een jury en de kijker tot winnaar wordt verkozen ontvangt een geldbedrag waarmee ze eigenaar worden van de door hun bedachte onderneming.

Mening over de themasite?
Vul hiernaast de poll in om een mening te geven over de Heineken-actie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond