Deel dit artikel
-

Helft Amerikaans venture capital gaat naar mobiel

De investeringen van Amerikaanse durfkapitalisten in mobiel schieten de lucht in. Bijna de helft van al het beschikbare kapitaal, of vier miljard dollar, ging naar verscheidene mobiele disciplines.

De investeringsbedrijven die lid zijn van de National Venture Capital Association (NVCA) staken samen meer in nieuwe technische ontwikkelingen dan Nokia, Google, IBM of Cisco deden in het eerste halfjaar van 2012.

In 2009 ging zeventien procent van het beschikbare venture capital naar mobiele initiatieven. In de eerste helft van dit jaar is dat volgens investeringsbank Rutberg & Co 46 procent (download PDF).

Vooral de investeringen in applicaties voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt nemen toe, evenals die in enterprise en media-infrastructuur en hardware. Dat zijn vier van de negen snelst groeiende categorieën.

Dat beeld ziet er anders uit wanneer niet naar de technologie maar naar het toepassingsgebied wordt gekeken:

De omvang van de investering is gering. Zestig procent van de kapitaalinjecties is kleiner dan vijf miljoen dollar. Het gaat dan meestal om kleine en startende ondernemingen.

De financiers hebben doorgaans drie tot vijf jaar de tijd om hun investeringen te laten rijpen alvorens ze hun belang doorverkopen (‘exit’). Op dat moment moet de kleine onderneming of een groot publiek hebben of goed geld verdienen.

Foto: techcrunch (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Evelien van der Havelaar

Wordt tijd dat http://www.appstore.nl eens open gaat!
Weet iemand waarom dat zolang duurt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond