Deel dit artikel
-

Meer deals, meer geld voor EU-techstarters

Investeerders staken voor het eerst meer dan een miljard euro in startende en groeiende technologiebedrijven in Europa. Vooral startups in de financieel-technologische hoek maken een hausse aan interesse door.

Een analyse van de Europese investeringsmarkt laat zien dat de financiering van technologiebedrijven in het eerste kwartaal met 27 procent groeide in het eerste kwartaal.

Er werden 261 deals gedaan in het eerste kwartaal, tegenover 222 vorig jaar, met een totale waarde van 1,2 miljard euro. Als de huidige trend zich voortzet wordt er dit jaar voor het eerst meer dan 5 miljard euro in techstarters geïnvesteerd in een jaar. Ter vergelijk: in Amerika werd vorig jaar tegen de dertig miljard geïnvesteerd.

Het segment dat eruit springt, zijn de startups die technologie ontwikkelen voor gebruik in de financiële industrie. Finance was in de eerste drie maanden goed voor een geïnvesteerd vermogen van 397 miljoen euro, een stijging van 177 procent ten opzichte van 2013.

Opvallend is, dat de omvang van de ‘late stage deals’ qua omvang wat afnam. Meer kleinere starters kregen iets meer financiering dan vorig jaar.

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond