Deel dit artikel
-

Herschikking van de stoelen bij management TravelBird

Symen Jansma wordt CEO, Henri Gentis van Google wordt operationeel directeur en de medeoprichter van TravelBird Dennis Klompalberts wordt commercieel directeur.

Reisbedrijf Travelbird maakte zojuist de nieuwe indeling van het management. En de aanstelling van een nieuw directielid in de persoon van Henri Gentis. Hij is afkomstig van Google Nederland, waar hij in het managementteam zat.

Henri Gentis: “Het is een enorme prestatie om met een jong bedrijf zo’n groeispurt door te maken. Nu kom je in een volgende fase waarbij verantwoord groeien en continu verbeteren voorop staan.”

TravelBird is afgelopen jaar qua werknemers verdrievoudigd in omvang tot vijfhonderd man. Dat hangt direct samen met de geografische expansie in die periode, van acht naar zeventien landen. Ieder land waar TravelBird actief is, heeft een eigen team in het nieuwe kantoor in Amsterdam zitten.

Sinds maart 2014 heeft Global Founders Fund een minderheidsbelang in het Nederlandse reisbedrijf. De Duitse investering wordt gebruikt om het bedrijf harder te laten groeien. De verandering in het management hangt daarmee samen.

Rocket Internet waardeerde TravelBird afgelopen november op 140 miljoen euro. Het Nederlandse bedrijf behoort binnen Rocket tot de groep ondernemingen die rond de vierhonderd procent groei vertonen, intern ook wel met ‘Emerging Stars’ aangeduid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond