Deel dit artikel
-

Hilton gooit loyaliteitsprogramma om

Hotelketen Hilton gaat een aantal veranderingen doorvoeren in het spaarprogramma voor vaste gasten. Een van de opvallendste is een samenwerking met Amazon.

Hilton Honors (de extra H in de naam komt te vervallen) biedt allereerst vanaf april leden de mogelijkheid om gespaarde punten te combineren. Als de gast dus punten tekort komt, mag hij die van een familielid of vriend erbij leggen. Maximaal tien spaarders mogen zo hun punten consolideren. Hilton introduceert een speciaal online platform waarop dit kan worden geregeld en bijgehouden. Daarop wordt ook de mogelijkheid tot bijbetaling geboden als de gast te weinig punten heeft.

Verder is het vanaf de komende zomer mogelijk om punten in te wisselen bij Amazon. Tot nu toe had Hilton vooral reispartners in het Honors-programma, zoals autoverhuurders, luchtvaartmaatschappijen en cruiserederijen.

Diamond-leden – de hoogste spaarstatus in het programma – krijgen de mogelijkheid om hun status een jaar te bevriezen. Wie weet dat hij niet veel op reis gaat de komende maanden, valt op deze manier niet meteen terug naar het instapniveau.

Vijfenvijftig procent van de boekingen bij Hilton komt van Honors-leden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond