Deel dit artikel
-

H&M werkt samen met concurrent van Foursquare

H&M heeft een samenwerkingsverband gesloten met het locatiegebaseerde mobiele spel MyTown van Booyah. Gebruikers van het spel krijgen online virtuele extra’s en in de offline wereld kortingen op echte producten.

MyTown werkt volgens hetzelfde principe als Foursquare. De iPhone-applicatie houdt bij in welke gelegenheden, een kroeg, restaurant of een andere gelegenheid, de gebruiker binnenloopt.

Bij MyTown gaat het iets verder. Hier krijgt de speler hier credits voor een check in’. Met de credits kan in het spel weer vastgoed gekocht worden, waarna de eigenaar hiervan huur mag vragen aan andere spelers die locatie binnenlopen in de echte wereld. Gekocht vastgoed kan uiteindelijk weer aan andere spelers verkocht worden. Ook maakt het spel de slag tussen de echte wereld en de virtuele variant met kortingen en aanbiedingen.

In het geval van het Zweedse H&M krijgt de gebruiker zodra ze inchecken bij de kledingzaak, korting op kleding in de bakstenen winkel. In het spel krijgen ze virtuele credits wanneer ze de bakstenen winkel binnenlopen.

Het verdienmodel van Booyah kan in het geval van MyTown meerdere kanten op. Het bedrijf vraagt de spelers geld voor extra credits. Daarnaast kunnen merken betalen om bepaalde virtuele goederen te sponsoren. Een andere mogelijkheid is een affiliate fee, wanneer gebruikers een echt product kopen.

MyTown is in gebruikersaantallen groter dan concurrenten Foursquare en Gowalla. Het eerstgenoemde spel kent momenteel meer dan 1 miljoen spelers. De gratis applicatie is enkel nog beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch. Het spel wordt nog niet buiten de Verenigde Staten gespeeld.

Ondanks de beperking in platform en geografie, zijn er inmiddels 2,5 miljoen virtuele goederen in de game verspreid. De spelers zijn per dag gemiddeld 50 minuten bezig met de virtuele wereld van MyTown. De meer dan 1 miljoen gebruikers loggen 3,5 miljoen keer per dag in.

Het bedrijf heeft inmiddels in twee investeringsrondes in totaal 9,5 miljoen dollar aan geld opgehaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond