Deel dit artikel
-

Hogere omzet, groter verlies voor Twitter

Berichtendienst Twitter heeft de omzet in het derde kwartaal zien verdubbelen tot 361 miljoen dollar. Het aantal actieve gebruikers groeide met een kwart tot 284 miljoen. Het nettoverlies groeide fors en zal ook dit kwartaal oplopen.

Met tien procent daalde het aantal Twitter zojuist in de handel nabeurs in Amerika toen het bedrijf zijn financiële resultaten (PDF) over het derde kwartaal bekendmaakte.

Operationeel heeft het bedrijf van directeur Dick Costolo (foto) de wind mee, maar onder de streep valt het resultaat tegen. Het verlies groeide van 65 miljoen tot 175 miljoen. De belangrijkste reden daarvoor is de enorme beloning, 170 miljoen dollar, die in aandelenopties aan medewerkers moet worden betaald. Betalingen in opties aan medewerkers zijn bij jonge, hippe internetbedrijven een niet ongebruikelijke manier om personeel te binden.

Die kostenpost zal ook het resultaat over heel 2014 behoorlijk drukken. Van de verwachte jaaromzet van 1,4 miljard dollar zal bijna de helft (630 miljoen dollar) aan deze vorm van personeelsbeloning worden besteed.

Het bedrijfsresultaat steeg met ruim zeshonderd procent tot 68 miljoen dollar.

Twitter heeft 284 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Voor tachtig procent van hen zijn de telefoon en de tablet de primaire kanalen naar de berichtendienst. Daarom haalt het bedrijf ook 85 procent van zijn omzet uit mobiele reclame.

Het gebruik van Twitter, gemeten naar aantal keer dat een actieve gebruiker zijn tijdlijn opent, daalde met zeven procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond