Deel dit artikel
-

Honderdduizend gebruikers voor .Mac

Apple heeft inmiddels honderdduizend abonnees gevonden voor zijn .Mac-diensten. Het bedrijf vraagt binnenkort geld voor deze online diensten, waaronder opslagruimte en e-mail. Per dag zouden zich nu duizend nieuwe abonnees aanmelden.

.Mac bestaat uit diverse diensten, waaronder 100 Mb online opslagruimte, hosting van de website van de abonnee, online iPhoto-fotoalbums en iCall-agenda, e-mail en programma's voor antivirus en back-up. Het pakket is in juli geïntroduceerd en borduurt voort op het eerder gelanceerde iTools, dat gratis was.

Tot eind september hebben leden van iTools de mogelijkheid om hun gratis abonnement om te zetten in een betaalde versie. Zij betalen dan 49,95 dollar voor een jaar, na 30 september bedraagt het abonnementsgeld 99,95 dollar per jaar. Gratis abonnementen komen vanaf die datum te vervallen.

Apple presenteert het geworven aantal abonnees als een succes, maar het steekt nog magertjes af tegenover de naar schatting 2,5 miljoen mensen die een abonnement namen op iTools. In juli sprak Apple nog de verwachting uit, aldus Zdnet, dat ongeveer tien procent van de oude abonnees de betaalde versie zou nemen. Het huidige aantal zou op vier procent liggen. Na de lancering van .Mac reageerden gebruikers van iTools ook negatief. Een online petitie '.Mac services overprised concerns' kreeg bijna 34 duizend handtekeningen.

Analisten in Amerikaanse media zijn echter positief over de stap van Apple. Ze zeggen dat de verkoop van computers dit jaar achterblijft en dat het daarom goed is van Apple om ook inkomsten te krijgen uit verkoop van software en services. Wie gebruik wil maken van de .Mac-diensten dient over OSX 10.1.3 of hoger te beschikken, zodat een upgrade voor gebruikers van oudere besturingsprogramma's noodzakelijk is.

Deel dit bericht

2 Reacties

Michel

100.000 . Mac accounts x $ 49,50 = $ 4,95 miljoen cash. 2,5 miljoen iTools accounts x $ 0,00 = $ nada zero. Verder commentaar is futiel, zeker?

joohoop

Hmmm, ze hadden ook 5 dollar kunnen vragen, dan hadden ze wellicht al anderhalf miljoen gebruikers gehad. Da's al 7,5 miljoen dollar cash ipv 5!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond