Honderden hackende jongeren vandaag in Amsterdam
Vanmiddag begint in Amsterdam de eerste World Hackathon Day, een event waar jongeren tot 25 jaar misschien wel een wereldprobleem voor het bedrijfsleven oplossen.
Drie bedrijven zullen voor de gelegenheid hun ‘probleem’ voorleggen aan de jeugdige hackers. Daarna krijgen ze tijd om hun ideeën aan elkaar te pitchen en groepen van vijf te formeren. Het feitelijke codesessies beginnen om zes uur, gaan de hele nacht door en duren in totaal 24 uur.
Ruim veertig bedrijven van over de hele wereld wilden een probleemstelling voorleggen aan de jongeren. D-reizen vraagt zich af waar de ultieme reis-app aan moet voldoen. ING wil zijn mobiele app laten hacken op veiligheid en Amnesty International daagt de jongeren uit hoe het mensen meer bewust kan maken van schendingen van mensenrechten.
De teams werken aan deze drie cases in zes rubrieken: Future, Finance, Travel, Charity, Music, Health.
Dat gebeurt niet enkel in Amsterdam. De World Hackathon Day wordt namelijk internationaal georganiseerd. Andere steden waar 11- tot 25-jarigen hun hoofd over code gaan breken zijn Tel Aviv, Barcelona, Mumbai, Istanboel en Casablanca.
Sponsoren zijn onder meer Unilever, Microsoft, D-Reizen, ING en *bliep.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
5 Reacties
Mike van Hoenselaar (@MikevHoenselaar)
Jammer dat Emerce juist de uniekheid van het evenement niet verder blootlegt. Het is bijvoorbeeld georganiseerd door jonge ondernemers van 13 en 17.
Daarnaast is er geen spatje mening in te bekennen. De status van jong ondernemerschap in Nederland. Hoe Emerce met jonge ondernemers omgaat en ze een opstapje kan bieden. Hoe het kan dat zo’n jonge ondernemers zoiets groots op kunnen zetten tegenwoordig? Heel jammer. De jongens verdienen meer.
PS: Volgende keer is Emerce er bij? Kunnen jullie zelf foto’s schieten. Deze komt van ThePostOnline af :).
Jan Libbenga (redactie Emerce)
Mike, het is je wellicht ontgaan, maar dit nieuws is vrijdag als dagopener gebracht, terwijl andere techmedia het grotendeels genegeerd hebben. Dat geeft de waarde aan die we eraan hechten. Echter, bij sec nieuws past wat ons betreft geen ‘mening’ over het evenement zelf of over jong ondernemerschap in het algemeen.
Mike van Hoenselaar (@MikevHoenselaar)
Ook zeker props dat jullie het niet gemist hebben. Maar doorplaatsen van persberichten is geen nieuws brengen wel?
En dit is niet per se technieuws. Economisch nieuws eerder.
En feit dat je het al ‘sec nieuws’ noemt is dan weer jammer. Wat is de waarde van een dagopener dan?
Volgens mij onderscheid je je juist door een mening of visie of gebeurtenissen die je raken. Vooral in deze tijd waar iedereen elkaar toch alleen maar napraat. Dit is iets unieks. Jonge ondernemers die zoiets organiseren.
Wat deed jij toen je 13 was? Tijden waren anders, klopt, maar dit is levende bewijs wat iemand van 13 mogelijk kan maken. Dat is zeker niet secundair nieuws naar mijn inziens.
Als dat secundair nieuws is, dan mag je jezelf achter de oren krabben wat dan nog wel pri nieuws is.
Tijd voor een in depth artikel :).
Lees dit ook eens: https://medium.com/best-thing-i-found-online-today/7333481c0b1a. Goed voor de inspiratie op de maandagochtend :).
Jan Libbenga (redactie Emerce)
Mike, de nadruk bij Emerce ligt op internet, marketing en tech. Sec nieuws wil zeggen feitelijke verslaggeving, die scheiden we nu eenmaal van opiniestukken. De waarde van dit nieuws lijkt me verder voor zich spreken. Het staat je overigens vrij om een enthousiast verhaal over jong ondernemerschap aan te leveren voor de rubriek Topics.
Mike van Hoenselaar (@MikevHoenselaar)
Ok heb het artikel geschreven, waar kan ik het indienen?