Deel dit artikel
-

Hornbach opent Nederlandse webwinkel

Hornbach treft voorbereidingen om nog voor het einde van het jaar een eigen webshop te openen. Het ziet ernaar uit dat dat met een beperkt assortiment gebeurt.

Een vacature op de site van Hornbach, opgemerkt voor vakblad MIX, verraadt dat het bedrijf op korte termijn een webshop wil openen. De categorymanager moet kennis van zaken hebben op het gebied van ijzerwaren, elektra en gereedschappen.

Dat lijken dan ook de productgroepen waarmee de klus- en bouwwinkel het digitale landschap in Nederland wil betreden.

Hornbach zette in 2012 de knop om en begon plannen te schrijven voor een internationaal e-commercebeleid. Dat had eigenlijk vorig jaar al tot een Nederlandse shop moeten leiden. Over de oorzaak voor de kennelijke vertraging is niets bekend.

Dat de klus- en bouwmarkt in Nederland zich op internet steeds duidelijker begint te manifesteren, is ook te zien aan Werkspot.nl. Dat meldt constant dubbelcijferige groei van het aantal aangemelde klussen op zijn site. Dat zegt overigens niet over de digitale verkoop van materialen.

Het Hornbach-concern rapporteerde onlangs over het afgelopen boekjaar een omzet van 3,6 miljard euro, een stijging van zes procent.

Foto: Kai Nehm (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond