Deel dit artikel
-

Hotelpas buigt voor toezichthouder

De Autoriteit Consument & Markt heeft ingegrepen bij het bedrijf dat de Hotelpas aanbood en honderden consumenten tot wanhoop dreef met aanmaningen. 

De ACM laat vandaag weten dat consumenten die onlangs een rekening van Hotelpas hebben ontvangen deze niet hoeven te betalen. Deze toezegging heeft de eigenaar van Hotelpas vandaag gedaan aan ACM.

De Consumentenbond waarschuwde een dezer dagen voor Hotelpas.com, een schimmig internetbedrijf dat vakantievouchers uitdeelt. Wie deze activeerde, bleek vast te zitten aan abonnement voor onbepaalde tijd van 299 euro per jaar.

Op de vouchers stond niet dat het om een abonnement gaat, alleen dat de voucher binnen een bepaalde periode geactiveerd moet worden.

Het bedrijf haalde enkele jaren terug dezelfde truc uit met de Hotel Gold Card. Zo werden consumenten gebeld met de mededeling dat ze een prijs hadden gewonnen, of door de gemeente waren geselecteerd. Ook toen bleken consumenten vast te zitten aan abonnementen waar ze niet om hadden gevraagd.

Via ConsuWijzer kreeg toezichthouder ACM de laatste weken heel veel klachten van klanten die een rekening hadden ontvangen voor de verlenging van de Hotelpas.

De wet zegt dat consumenten alle benodigde informatie moeten ontvangen over een aanbod. Gebeurt dat niet? Dan is de aankoop niet geldig. De eigenaar van Hotelpas zal zijn klanten hierover informeren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kristy

Is er ook iets afgesproken met de eigenaar van hotelpas.com voor de mensen die al wel betaald hebben? Lijkt mij logisch dat zij dan gewoon hun geld terug krijgen toch?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond