Deel dit artikel
-

Consumentenbond tikt Hotelpas.com weer op de vingers

De Consumentenbond heeft naar eigen zeggen honderden klachten gekregen over Hotelpas.com. Dit bedrijf mailt consumenten dat ze een abonnement niet tijdig hebben opgezegd en daarom aan een verlenging vastzitten.

Consumenten hebben vaak helemaal geen abonnement afgesloten, maar slechts een voucher geactiveerd. Eenzelfde truc haalde Hotelpas.com al eens uit in 2013, aldus de Consumentenbond.

In de mail schrijft Hotelpas.com dat de consument meer dan een jaar geleden een hotelpas of hotelkaart heeft gekocht. Omdat Hotelpas.com geen opzegging heeft ontvangen, hebben ze het ‘abonnement’ omgezet in een lidmaatschap voor onbepaalde tijd voor 299 euro per jaar. Consumenten kunnen per maand opzeggen, maar moeten dan volgens Hotelpas.com minstens één maand lidmaatschap betalen à 24,92 euro. Daarbij vermeldt het bedrijf dat bij latere betaling het ‘verschuldigde’ bedrag kan oplopen.

Op de vouchers die consumenten van Hotelpas.com ontvangen, staat niet dat het om een abonnement gaat, alleen dat de voucher binnen een bepaalde periode geactiveerd moet worden om zijn geldigheid niet te verliezen.

Hotelpas verwijst in hun mail naar de Algemene Voorwaarden, maar dergelijke cruciale informatie mag daar niet verstopt worden. Ook is het niet nodig om een maandbedrag te betalen bij opzegging. Bovendien vindt de Consumentenbond dat er sprake is van overtreding van de regelgeving op het gebied van vakantieproducten, waardoor de overeenkomst nietig is.

Deel dit bericht

222 Reacties

hotelpas

Deze door de Consumentenbond verspreide info is niet correct. Men beweert o.a. dat hotelpas alleen achteraf verwijst naar de voorwaarden en dit ook de enige informatie is die de klant ontvangt. Dat is niet waar. De klanten die worden aangeschreven voor een verlenging hebben een kaart aangekocht met een doorlopend abonnement, dan wel bij activatie van een voucher of kaart gekozen voor een andere kaart waar een doorlopend abonnement aan verbonden was. Vóórdat men de bestelling/activatie kon uitvoeren is men verwezen naar de algemene voorwaarden. Tevens is men op de activatiepagina uitvoerig geïnformeerd over de bijbehorende voorwaarden van verlenging en de richtlijnen conform de Wet van Dam voor het opzeggen van een abonnement. Hiermee diende men akkoord te gaan vóórdat men de bestelling kon uitvoeren. Door te adviseren om de verlenging niet te betalen zet de consumentenbond haar leden op het verkeerde been.

Peggy Vastbinder

Beste Hotelpas,

Ook ik kreeg vandaag een email van jullie dat ik mijn termijn niet zou hebben betaald, echter heb weet ik helemaal nergens vanaf! Ik ben dan ook niet bereid te betalen aan jullie, ik zou ook wel willen weten wanneer ik een hotelpas zou hebben aangeschaft want ik heb nooit iets gezien. Ik vind het erg vreemd dat jullie geen klantnummer of een telefoon nummer vermelden in de mail, ik had jullie graag hierover aan de lijn gehad.

Ik vind het ook vreemd dat ik in mijn afschrijvingen van de bank ook nooit een afschrijving van jullie voor een hotelpas heb aangetroffen.
Heel erg vreemd dit.

Peggy Vastbinder

excuses ik zie dat door mijn snelle getik de 1e zin nogal krom is, ik bedoelde te zeggen: Echter..ik weet nergens vanaf!

peter meeldijk

wij hebben ookk zo’n bericht gekregen. we hebben vorig jaar 3 overnachtingen gewonnen bij hotelpas. deze hebben we uiteindelijk niet verzilverd en er is dus ook niks geactiveerd. hotelpas is belachelijk slecht te bereiken. het 0900 nummer via google heeft alleen een herhalend keuzemenu. en de klantenservice heeft na 5 werkdagen nog niet gereageerd. we hebben nu alleen afgelopen nacht een herinneringsbericht gekregen met evt. incassobureau zaken. ik ben echt laaiend. en wil dat die onzin stopt. om nu zo aan geld te komen is schandalig!!!!!ik hoop dat hotelpas nu wel een keer reageert

Paula

Ook ik krijg uit het niets mails van hotelpas. Heb mij zover i kweet nooit aangemeld en heb in mijn mail geschiedenis hier ook helemaal niets over staan. Ik stuur maar mails naar ze en krijg ook helemaal niets terug. Klaar ben ik ermee!!!

fay

ik heb ook net een bericht gekregen en weet nergens iets van af. ik heb geen idee wat ik nu het beste kan doen.. Iemand Tips?

Anne

Hier idem. Op mijn gewonnen voucher stond: “Geldig t/m 1 jaar na uitgiftedatum. Het abonnement stopt automatisch.”

Niet betalen, gewoon negeren. En aangifte bij de politie doen als Hotelpas inderdaad zo brutaal is om een incassobureau in te schakelen.

Kooiman

Zo te zien ben ik dus langerna niet de enige die ‘dreig’ mails krijgt van Hotelpas. Wat een schandalige organisatie en vooral sneu als je leest dat ze in 2013 ook al voor zo’n soortgelijk incident op de vingers zijn getikt ! Ik heb wederom een mail gestuurd, maar helaas blijft elke vorm van reactie uit. Het feit dat ze niet eens telefonisch bereikbaar zijn vind ik ronduit schandalig ! Ik weiger in ieder geval te betalen !

Jason

@Hotelpas

Wat een onzin! Ik heb mijn hotelpas ‘gewonnen’ op vakantieveilingen in december 2013! Vervolgens heb ik die ook rond die periode geactiveerd waarvan bewijs is per e-mail. En nu, bijna 1,5 jaar laten wordt opeens mijn abonnement verlengd en is mijn eerste betaaltermijn van de 1e maand van mijn ‘nieuwe’ abonnementsperiode verlopen? Wat is er gebeurd met de overige 5 maanden ( vanaf december 2014?)

Daarnaast staat op de veiling duidelijk aangegeven dat het abonnement automatisch stopt na 1 jaar. Nergens in jullie e-mail communicatie geven jullie aan dat er een abonnement is afgesloten. Sterker nog, jullie feliciteren mij met het activeren van mijn gewonnen veiling. Daarmee lijkt mij duidelijk dat dat de overeenkomst is die we hebben gesloten.

Jullie doen maar wat, sturen lukraak wat mailtjes, dreigen wat met incasso’s in de hoop dat mensen betalen. Ik zal zeker niet betalen en ik wacht jullie rechtszaak rustig af.

Ellen de Graaf

Kom maar op Hotelpas, ik kust jullie rauw! Allemaal leugens in jullie mail om mij onder druk te zetten, een jurist heeft er zojuist naar gekeken en jullie hebben geen poot om op te staan!

P. Van den Brink

Ook ik heb vandaag mail gekregen en weet ook niet van een Hotelpas abonnement en dat je dat zou moeten verlengen.
Ik ben ook niet van plan te betalen.

Priscilla keuken

Hier het zelfde probleem, email ontvangen van hotelpas dat me abbonement stilzwijgend word verlengd omdat ik niks heb opgezegd, ik weet niks af van een abbonement. Zowel telefonisch als via mail krijg ik niemand te spreken. Ik heb al 3x gebeld en elke keer word de verbindingen verbroken vanwege de drukte. Na 8 dagen heb ik ook nog geen antwoord op mijn twee mails. Ik vind het schandalig hoe hotelpas te werk gaat.

Suzanne1

Belachelijk! Ook ik heb de mail net ontvangen. Ik heb de bon gewonnen op vakantieveilingen nu een jaar geleden, maar nooit gebruik van gemaakt. Wat een vreselijke organisatie. Ik ben niet bereid te betalen.

karin

Hier ook hetzelfde een hele lange tijd geleden al op vakantie veiling gewonnen en hij was al een tijdje verlopen en krijg ik nu in eens een mail dat ik ik lid ben geworden en moet betalen waar slaat dit op

stephanie

Ook ik heb een mail gekregen met de mededeling dat ik een betaalachterstand heb. @ Hotelpas, ik heb twee jaar terug de bon gewonnen met een veiling en heb dus GEEN abonnement afgesloten.

Ik ga niet betalen en hoop dat dit snel word opgelost!!

Hanneke

Ook ik heb 2 keer een behoorlijk intimideren mail ontvangen. Alles nagezocht, nooit iets met een hotelpas te maken gehad.
Advies ingewonnen van de Consumentenbond en een melding gedaan bij de Fraudehelpdesk.
Natuurlijk ga ik niets betalen, wacht rustig een rechtszaak af.

Vera eimers

Hier ook hetzelfde mail gekregen en ik ben echt laaiend en ga het niet betalen.
Jammer dat z’n organisatie zo aan geld wilde komen!

jan

Nou ik kreeg vandaag een 2de herinnering, gelukkig kwam de mail direct in de ongewenst map te staan dus hij word gezien als spam. Ik ben natuurlijk niet van plan ook maar iets te betalen, zeker omdat het zou gaan over iets wat ik bijna 2 jaar geleden in mijn mail heb gekregen. Heb nooit ook maar 1 keer een of andere bon gekregen. Vind het een schande om op deze manier geld van mensen te eisen. Want ik denk dat er veel mensen zijn die toch betalen om er maar van af te zijn denken ze. Pure diefstal…

Ingrid

Ik kreeg vandaag ook een 2e herinnering.En na de 1e al lopen speuren op internet.
Ben er behoorlijk van geschrokken hoe hotelpas te werk gaat.In 2013 heb ik geboden op
vakantieveilingen en na ruim 2 jaar krijg ik een mail van hun over verlenging! Ik heb
nooit vernomen lid te zijn van hun,nooit iets getekend! ja een bon gewonnen en geen
gebruik van gemaakt! Ik ben nu al een paar dagen bezig om ze te kunnen bereiken,mailadres
van hun (klantenservice@hotelpas.nl) is buiten gebruik,krijg mijn verstuurde mails terug(no-reply)bellen met hun is onmogelijk! Enige wat nu nog kan is een aangetekende brief sturen naar Anouk de Vries van ledenadministratie. Vandaag ook gebeld met vakantieveilingen, die hadden in hun wachttoon tekst over hotelpas opgenomen..dat er bij de server van hotelpas iets mis was gegaan en dat veel mensen onterecht mails hadden ontvangen,ze zouden deze mensen opnieuw een mail sturen met excusses hiervoor.(dit heeft hotelpas zo gezegd tegen vakantieveilingen).Ik kreeg medewerkster van vakantieveilingen aan de lijn en ze was zeer verbaasd dat ze al veel telefoontjes had gehad van 2e “aanmaningsmail”en geen excuusmail!!
Hier boven zie ik dat hotelpas gereageerd heeft,vermeld nu even een ECHTE emailadres!en een telefoonnummer van jullie! jullie zorgen met jullie praktijken voor een hoop ellende en stress.Ik heb nooit een contract van jullie gehad, nooit getekend.En bovendien is het al 2 jaar geleden dat ik geboden en gewonnen had op vakantieveilingen,waarom heb ik dan nooit eerder iets van jullie vernomen?

Theo

Hebben jullie wel eens op de website van hotelpas gekeken onder wel kvk nr. ze handelen?

in hun algemene voorwaarden staat:
Artikel 2 – Identiteit van de ondernemer

Ondernemer handelt onder de naam/namen: Hotelpas en is ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 14086045.

Zoek dat maar eens in het handelsregister op kvk.nl, dan krijg je Stichting Kindertehuis Afrika.
heel bizar is dit.

Maaike van den Haspel

Ook ik heb inmiddels een herinnering gekregen. Heb nooit de op vakantie veilingen gewonnen voucher geactiveerd niks mee gedaan.
Voor mij nooit vakantie veilingen meer, ellende en opeens geld moeten gaan betalen. Ik dacht het niet ga aangifte doen en kijken wat ik verder kan doen gelukkig destijds voucher bewaard voor de zekerheid.

Ik ben al jaren niet in een hotel geweest een gezin zit niet op deze ellende van plotselinge onterechte factureren te wachten.
Diefstal is het.
Groet Maaike van den Haspel

Maaike van den Haspel

Ook vaak gebeld, mail gestuurd wordt niet beantwoord.
Het ergste vind ik de stress die ik er van heb, ik zwem niet in het geld. En ben hier super pissig om.

Schellekens

Ja ja ook ik kan me toevoegen…Heb dezelfde mail als jullie.
Naast het feit dat ik niets ga betalen heb ik ook besloten geen enkele zaken meer te willen doen met vakantieveilingen.
Zij zouden op de hoogte moeten zijn en ervoor moeten zorgen dat hun ‘klanten’ niet via hen bedonderd worden door een frauduleus bedrijf/persoon.
De gewonnen hotelpas kreeg ik al niet geactiveerd en heb afgelopen jaar dus geen enkele hotelovernachting geboekt. Zonde van mn aan vakantieveilingen betaalde geld dus al.
Dit erachteräan is TE triest.
Wetende dat er genoeg (oude, beïnvloedbare of verstandelijk beperkte) mensen in trappen vind ik dat we dit bedrijf moeten aanpakken.
Ik zeg: Alberto Stegen, Kees vd Spek, oplichters of Kassa!

Samantha

Ook ik heb een aantal mailtjes ontvangen over dat ik een bedrag moet over maken terwijl ik nooit een abonnement heb afgesloten en gebruik heb gemaakt van een verblijf in een hotel. Ik heb wel een keer meegedaan aan een hotel veiling via vakantie veiligen dit doe ik nooit meer! Dit laat ik hier niet bij en ga er een zaak van maken of Alberto Stegen inschakelen. Dit vind ik totaal niet kunnen!!!!!!!!! OPLICHTERS

charlene

Ik ook het zelfde nu we hebben allemaal dezelfde mail mensen dankzij ooit gekocht te hebbe op kut vakantie veilingen wat moet ik nu doen dan ik geef ze geen cent maar ik wil geen schulden ik ben zo boos nu. Ik kan me niet eens herinneren dat ik ooit me bankrekeningnummer heb gegeven aan hotelpas.com dus kunnen ze het geld echt afpakken van je rekening. Ik word helemaal gek 🙁 kan iemand me uitleg geven wat we moeten doen

Ingrid

Hier ook precies hetzelfde. vandaag een mail gekregen en ik had ook een paar jaar geleden via vakantieveilingen een hotelovernachting.

Manisha

Hier hetzelfde verhaal… Heel vaag! Herinner mij ook niks… ook 2 jaar terug dit gewonnen en geactiveerd ofzo, maar het was allemaal zo onduidelijk en een rommel op die site dat ik hem niet gebruikt heb… En nu dit?!

Mike

Hotelpas heeft een reactie hier geplaatst op 05-septeber-2015 waarbij ze zeggen dat de consu info niet juist is.Lef hebben ze wel maar het is juist hun info die niet klopt.Op de voucher staat duidelijk tot twee maal toe automatisch beeindigen na een jaar.Dit is bij de zilvercard van vacantieveilingen en het is ook de bevestiging van de zilvercard die ik heb.Niks geen andere kaart dus.Bij het aanmelden met de wijze zoals aangegeven is,ga je dus uit van de voucher met bijbehorende code.Mocht hotelpas in kleine lettertjes iets anders hebben neergezet kan je dat misleiding noemen zeker met de geschreven melding automatische opzegging tot 2 maal op de voucher.Dit lijkt mij toch echt een overeenkomst en ik ga vacantie veilingen zeker melding geven cq klacht van deze rare praktijk.Ben niet van plan om dit te gaan betalen en laat mij zeker niet bang maken door dit soort nare bedrijven en daar bedoel ik ook een deurwaarder mee die zich met dit soort dingen inlaat.Mijn rechtsbijstand weet hier wel raad mee.Vooralsnog zal ik al mijn kennissen (Zakelijk en Prive) waarschuwen voor dit bedrijf en kost het hun uiteindelijk meer dan het opbrengt.

Dorien

hier ook een 2e aanmaning ontvangen
Mails wordt al tijden niet op gereageerd door hun
Via vakantie veilingen een bon gewonnen stond op Geldig t/m 1 jaar na uitgiftedatum dan is t daarna toch klaar? Kreeg de mail dat t is omgezet naar een abonnement van €299 per jaar !!!!

Plo

Hier hetzelfde verhaal. Als ik bij mijn gegevens op de site kijk, staat er alleen een emailadres en een naam. Er is tevens betaald aan vakantieveilingen (niet aan hotelpas) dus over een rekeningnummer beschikken ze ook niet. Lijkt me niet dat een incasso bureau met deze gegevens iets kan?

Dorien

hier ook 2e aanmaning gehad
Via vakantie veilingen een bon gewonnen
Hoer stond bij Geldig t/m 1 jaar na uitgiftedatum
Dan is t toch klaar? Nee het werd omgezet naar een abonnement van €299 per jaar ! Zonder om maar vooraf te informeert te hebben of ik nu even 2 x maandbedrag wil over maken wat nu ?

irna

Ook ik ben hier slachtoffer van. Erg vervelend deze 2e mail en dreigen met incassobureau. Heb er nooit gebruik van gemaakt en ook gewonnen via vakantie veilingen. Die kunnen van mij ook de pot op want daar maak ik nooit meer gebruik maak. Ook al lees ik dat hotelpas fout zit toch vind ik het eng en wil straks niet met hele hoge kosten zitten en weet niet wat te doen.

Gerard Vervoorn

Ook ik word gemaand om te betalen, wat ik weiger.Zeker nadat ik al deze berichten hebt gelezen.Wat mij op valt is wel de datum van al deze berichten.Allemaal rond 5 September, dus is er iemand geweest die gewoon op een knop heeft gedrukt en alle vroegere kaarthouders komen eruit en aangeschreven.

gerrie

Hallo, ook ik heb een mailtje gekregen waarin mij word gezegd te betalen. Ik heb de hotelpas gewoon ergens bij gekregen als dank. Nu zit ik eraan vast en weet niet goed wat ik moet doen, ik wacht nog een paar dagen af of er nog andere reacties komen, maar ben niet van plan te betalen.

Angelo

Ooit een hotelpas gewonnen via vakantie veilingen, omdat de site zo onoverzichtelijk is en ik er niet bepaald wijzer van wordt heb ik er nooit meer wat mee gedaan en naam ik genoegen met het feit dat het maar verloren geld was.

Nu meer dan 1 jaar later zit ik kennelijk ook aan een abonnement vast, en heb ik dus een betalingsachterstand. Het lijkt me niet dat ik vast zit aan een abonnement en ik kan me ook niks herinneren dat ik ooit mijn rekening nummer heb gegeven.

Ten tweede ben ik maar een student en zitten hotel overnachtingen er voor mij niet veel in. Dus wat zou ik dan met een hotelpas moeten, wat ik ook nog eens maandelijks moet betalen..

Eerste instantie was ik van plan om te betalen om er ma vanaf te zijn, maar na de reacties hier betaal ik er niet voor en wil ik bewijzen zien dat ik akkoord ben gegaan met een abonnement.

gerrie

Ik heb net al gereageerd over de hotelpas. Wat ik er bij ben vergeten te zeggen is dat ze bij mij zijn geregistreerd onder hotel-expres.com. dit blijkt dezelfde te zijn. Ik heb hotel-expres een mailtje gestuurd en dit moest onder klantenservice@hotelpas.com. ik heb deze pas in april gekregen en krijg nu ook een dreigmailtje dat ik moet betalen.
Nooit geen hotelpas meer voor mij !!!!

Patricia

hoi allemaal, ik heb ook een voucher gekocht via VakantieVeilingen en deze geactiveerd. Helaas heb ik nooit iets ontvangen en er dus ook geen gebruik van kunnen maken. Ik heb nu een 2e aanmaning gekregen via de mail en het bedrag blijft nu oplopen. Wat is wijsheid betalen om er vanaf te komen of niks overmaken?

Sanne

Mensen, trap hier alsjeblieft niet in! Hotelpas.com heeft echt geen poot om op te staan. Jullie verhalen zijn precies als die van mij. Ook ik heb vanochtend mijn 2e herinnering ontvangen om binnen 5 dagen de abonnements kosten te betalen terwijl ik ook geen abonnement bij ze heb. Ze reageren nergens op en proberen mensen bang te maken door te dreigen met incasso. Maar volgens mij hebben ze alleen onze email adressen dus ze kunnen ons verder niks maken. Echt niet betalen!!

Helena

Hallo, ik heb vanochtend vroeg een email gehad van hotelpas met ook abonnementskosten! Geen flauw idee waar het over gaat, heb wel een jaar geleden via vakantieveilingen een hotelpas gewonnen, maar nooit gebruik van gemaakt. Nu blijkt dat ik al twee maanden achterloop met mijn abonnementskosten?! Maar – en dit is ook zo raar – als ik nu meteen op de link klink kan ik meteen 24,92 betalen en mijn abonnement afzeggen. Oftewel: betaal nu maar gewoon, dan ben je van ons af.
Ik heb meteen ‘hotelpas’ gegoogled naar meer informatie over deze email, en kom gelukkig deze site als eerste tegen. Ben dus niet de enige.

quejas

uf….Ik kreeg deze Hotelpas e-mail ook…en dat terwijl op de gewonnen vakantieveiling staat: Hotel Express International Silver Card (t.w.v. € 299,-) 1 jaar lang onbeperkt tot 50% korting op je verblijf in 10.000 super-de-luxe hotels wereldwijd Gegarandeerd de laagste prijs in 100.000 hotels wereldwijd. Hier ontvang je kortingen die eveneens kunnen oplopen tot 50%. Je bepaalt zelf de lengte van je verblijf en het aantal personen dat mee mag Kies uit drie-, vier- en vijfsterrenhotels in 140 landen Ontbijt en/of diner niet verplicht af te nemen Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar Bekijk hier de hotels. Data Geldig t/m 1 jaar na uitgiftedatum. Het abonnement stopt automatisch. Na het winnen van de veiling heb je 30 dagen de tijd om de code te verzilveren STAAT TOCH DUIDELIJK ABONNEMENT STOP AUTOMATISCH??? dit is gewoon oplichterij…heeft vakantieveiling hier op gereageerd? ze moeten toch weten met wie ze zakken doen??

Ron

Ook ik heb deze mailtjes gehad, nu zelfs een mailtje waarin er met een deurwaarder wordt gedreigd.

Ben echter niet van plan om dan ook maar 1 cent te betalen.

Kan hier wat mee gedaan worden, zodat ik niet meer van die vervelende mailtjes krijg?

Henny

Ik weet van geen hotelpas of abonnement.
EN NU ZELFS “DREIG”MAILS.
IK BETAAL NIETS.

Nencepens

Nou zo als velen ben ik ook de dupe.
En vele verhalen komen overheen met die van mij.

Maar het is gewoon super triest dat zo’n bedrijf dit soort kut spelletjes uit haalt met mensen.

Mensen bang en onzeker maken en zelf tot betaling over gaan.

Ik vind dit een zeer kwalijke zaak en hoop ook dat dit bedrijf hard wordt aangepakt !!

En dat vakantie veilingen beter moet uit gaan zoeken met wie ze in zee gaan.

Ik ga dan ook zeker NIET betalen.

N

Niet de enige! Hier heb je er ook zo één!

Ik heb een mail ontvangen op 6 september van Hotelpas.com van Anouk de Vries om 02.09. Ik wist niet dat er harde werkers waren op de afdeling klantenservice tot midden in de nacht? Het lijkt op een spam mailtje. Geld vragen voor iets wat je nog nooit hebt afgesloten? Alsjeblieft zegt. Aldus slapend rijk worden van €24,95 per “klant” die wordt opgelicht. Ik heb direct een reply gestuurd en een mail verzonden naar klantenservice@hotelpas.com met daarin mijn klacht 🙂 Van mij krijgen ze geen cent

Willemijn

Ook ik kreeg dezelfde dreigmail vandaag. En je kunt nergens reageren. Ik betaal geen cent aan deze oplichtersbende!

sandra

Ook ik heb nu voor de 2e ker een mail gekregen om te betalen.
Er word niet gereageerd op mijn mail die ik na de eerste keer heb gestuurd. Dus net weer mailtje gedaan dat het abonement automatisch stopt.
Staat duidelijk op de bon van vakaniteveiling

Hans

Ook wij hebben een mail ontvangen en zijn blijkbaar niet de enige. Heel opvallend was dat de mail om 01:54 was verstuurd waarop niet gereageerd kan worden (no_reply@hotelpas.com) De voucher was ook door mij gewonnen (dus gratis)en heb ik geactiveerd. In een reactie van Hotelpas op eenzelfde soort actie van aanmaningen in 2013 reageerde zij met de mededeling dat gratis vouchers en Hotelpassen door de gebruiker zelf maandelijks dient te worden verlengd, dat hebben wij nooit gedaan. Een eerdere aanmaning waar aan wordt gerefereerd hebben wij nooit ontvangen. Ik heb een brief klaarliggen met een eis mij per omgaande te bevestigen dat al mijn persoonlijke gegevens uit de databank zijn verwijderd en het vermeende abonnement met onmiddellijke ingang te beeindigen zonder kosten in rekening te brengen. Betalen ben ik sowieso niet van plan, dit is grove misleiding een zeer klant onvriendelijk. Het zou vakantieveilingen sieren deze aanbieder niet meer te laten adverteren op hun site.

Derek

Ik had me ook aangemeld via vakantieveilingen.nl heb die hele hotelpas nooit gebruikt. Maar na het aanmelden een jaar geleden kreeg ik al argwaan. Dus na wat googelen kwam ik er achter dat er genoeg slachtoffers waren. Dus toen heb ik ze direct gemailt met de vraag mijn abonnement stop te zetten 2 weken voor de verlenging. Nooit een reactie gehad en jahoor een jaar later kon ik ineens betalen.

Vorige week kreeg ik toen weer ineens een email dat de rekening onterecht was en om een computer storing ging. Vanochtend kreeg ik een dreigmail dat ik te laat was en nu 48 euro moest betalen. Verder stonden er dreigementen over incasso bureaus en gerechtsdeurwaarders.

Ik ga zo nooit iets betalen, de oplichters!!

SIJE

Ook wij kregen mail met de zelfde text (binnen 3dgn 2x)
Wij hebben al aangifte bij de politie gedaan.
Als nou iedereen dit doet kan men dit zootje aanpakken.

Wilfried

“Beste” Hotelpas”

Uw handelswijze, waar u tracht mensen op onrechtmatige wijze aan te zetten over te gaan tot een of meerdere betalingen,zonder dan er sprake is van een correcte en eenduidige overeenkomst is te betreuren.

Aangezien het u ook nodig leek, mij een bericht te sturen, heb ik gereageerd en heb ik in eerste instantie via een email van Hotelpas (niet bereikbaar) dit bij u kenbaar gemaakt, het is een absoluut verkeerde wijze, om mensen zo tegemoet te treden, tegelijkertijd geeft u blijk van een bepaald soort van anonimiteit, bij u (Hotelpas)is het niet mogelijk mijn kritiek kenbaar te maken en u te verzoeken op inhoudelijke vragen te reageren.

Zoals ik in de email van anderen eenduidig kon lezen, heeft u geprobeerd met een druk op de knop op een onjuiste wijze aan geld te komen. Een onterechte betaling zult u van mij niet tegemoet zien. Het is voor u verstandig, om zo spoedig mogelijk met dit soort van dubieuze praktijken te stoppen.

Hanna

Hier eenzelfde verhaal. Te belachelijk voor woorden. In 3 dgn tijd 2 dreigmails ontvangen. Had geen idee waar het over ging, maar werd mij hier duidelijk dat het met een voucher van vakantie veilingen te maken had.
De mededeling van hotelpas aan vak.veil. dat er iets mis is gegaan is natuurlijk grote onzin. Het zijn gewoon oplichters dus zeker niet betalen!

Leslie

Ik heb de mail ook gekregen! Schrik me rot! Heb die rotbon nooit gebruikt. Ik voelde me destijds al in de maling genomen. Ik had namelijk een weekend voor twee gewonnen maar het bleek later een bon te zijn waarmee je dat zou kunnen boeken. Vreselijk!

Dus niet betalen…

Kayr

Ook aangifte gedaan. Wellicht is de, door mij ingevulde info voor jullie ook bruikbaar. Zie hieronder. Daarnaast daarvoor al een mail gestuurd naar klantenservice@hotelpas.com.

————– Mail:
“Geachte heer/mevrouw,

In September 2013 heb ik met u een Hotelpas overeenkomst gesloten middels het activeren van een voucher die ik gewonnen heb via vakantieveilingen. Deze activering betekende voor mij 1 jaar toegang tot de, door u aangeboden producten. Inmiddels is dit account al verlopen sinds september 2014. Gister ontving ik echter onderstaande mail. Een jaar naar verlopen van het account. Inmiddels heb ik getracht het account op te zeggen via uw website. Zonder resultaat, gezien er nog een betaling open zou staan.

Ik ben niet van plan dit bedrag te betalen, gezien ik van mening ben dat tussen mij en uw organisatie in september 2013 geen spraken is geweest van correcte wijze van informeren over eventuele toekomstige kosten, danwel de bijbehorende voorwaarden van de overeenkomst. Daarbij heb ik tot op heden van u geen ondertekend standaardcontract ontvangen. Een dergelijk, getekend contract, betreft een vormvoorschrift. Volgens de wet mag hiervan niet afgeweken worden.

De overeenkomst die ik volgens u gesloten zou hebben is om bovengenoemde reden dan ook nietig. Ik ben derhalve niet verplicht me aan de, door u gestelde betalingsverplichting te voldoen. Ik verzoek u tevens per ommegaande mijn account + alle persoonlijke gegevens, die u over mij in uw bezit heeft, te verwijderen. Het gaat hierbij om het account met klantnummer XXXXXXXX en geldigheidsdatum 21-09-2014.

Graag ontvang ik binnen 2 weken bevestiging van mijn schrijven, en het verwijderen van de gevraagde gegevens.

Met vriendelijke groet,

————– Aangifte internetoplichting:

Wederpartij

Naam
Hotelpas.com
E-mailadres wederpartij
klantenservice@hotelpas.com

Conflict

Betreft het een handelssite?
Geen handelssite, maar een webshop
Hoe bent u hier terechtgekomen?
Overigen
De webshop URL
hotelpas.com
Omschrijving conflict
Via vakantieveilingen.nl in 2013 een voucher gekocht voor de website van hotelpas.com. Deze voucher gaf een jaar gratis toegang tot deze website. Nooit gebruik gemaakt van hun aanbod, maar 2 weken geleden bericht ontvangen dat wij nog een openstaand bedrag hadden voor abonnementsgeld. Reactie per mail verstuurd om account te verwijderen en overeenkomst nietig te laten verklaren, gezien er nooit een wederzijds getekende overeenkomst is opgemaakt. Via deze weg wil ik als velen met mij (http://www.emerce.nl/nieuws/consumentenbond-tikt-hotelpascom-weer-vingers) laten weten dat deze praktijken niet kunnen. Deze handelspraktijken zijn, mijns inziens, grote oplichting. Overigens heb ik de gevraagde kosten van €24,92 niet overgemaakt. Ik wil dat de tegenpartij mijn account verwijderd (zie veld gebruikersnaam handelssite (=klantnummer)) en afziet van verdere opvolging van het incasseren van de “zogenaamd” openstaande abonnementsgelden.
Bedrag aankoop €
24,92
Betalingsmethode
Anders
Anders, namelijk
Niet betaald
Verstrekken e-mailadres
Ja”

Colin

Hotelpas,

Dat jullie het gore lef hebben mij – nadat ik onnodig betaald heb én heb aangegeven het ‘abonnement’ te annuleren – een herinneringsmail te sturen waarin jullie direct dreigen met incassokosten laat wel zien wat voor een smerig spelletje jullie spelen.

Zoals ik al heb aangegeven in mijn e-mail naar jullie zal ik juridische stappen ondernemen als ik mijn €24,95 niet per ommegaande teruggestort krijg. Dit soort oplichterspraktijken zullen geen stand houden bij de rechter en ik mag hopen dat andere mensen hetzelfde zullen doen zodat dit soort waanzin gestopt kan worden.

Marco

Wij hebben ook al 2 mails ontvangen. en weet nergens van en wel dreigen over een deurwaarder. Nou die mag van mij komen. zelfs de hond zit al dagen te wachten tot deze komt. Betalen never en nooit. misschien een optie voor iedereen om massaal tros radar aan te schrijven om dit meer onder de aandacht te brengen , zodat uiteindelijk het bedrijf echt word geconfronteerd met hun illegale praktijken.

Ikkep

Ook heb deze mail gisteren ontvangen!!! Oplichterij en trap er niet in…

HotelPas ontvangen met vakantie veiling.

Corry

Ik heb ook een tweede aanmaning ontvangen in plaats van de door vakantieveilingen ‘beloofde’ excuusmail. Heb zojuist aangifte gedaan bij de fraudehelpdesk, want volgens mij is het gewoon een spookfactuur. Vakantieveilingen verliest hierdoor in ieder geval heel veel klanten …….mij wel in ieder geval.

Marco

Ook ik heb inmiddels 2 dreigmails gehad. Terwijl ik nooit iets van hotelpas heb gehad. Morgen online maar even aangifte doen wegens oplichting.

Marijke

Ook ik heb een tweede aanmaning ontvangen
Ik kan mij niet herinneren ooit een hotelpas aangeschaft te hebben,
ik kan hier ook niets van terugvinden in mijn mail archief ,terwijl ik altijd alles bewaar
Ik word hier wel zenuwachtig van zeg
Ik heb ook weer een mail gestuurd dat ze hiermee moeten ophouden ,
en ik niet betaal
Maar ben toch bang voor de gevolgen

flapdrol

HOTELPAS OPLICHTING!!!

Het is jammer dat een heleboel mensen alsnog hierin trappen en betalen…

VAKANTIEVEILINGEN

Ook oplichters? Zei laten deze praktijken en lieden toe en keuren het niet af…

DUSSSS

BETAAL NIET…..

NOOIT!!

en poep op de heren oplichters van HOTELPAS.

jah sorry.. lichtelijk geiriteerd en de neiging tot stompen.

gegroet,

BETAAL NIET!!!!

Synthia Wolsink

Foei, wat ben ik blij dat ik niet de enige ben! Al is de situatie wel erg naar voor iedereen…
Ik kan me herinneren dat ik jaren geleden inderdaad de voucher via vakantie veilingen heb gehad MAAR deze is ook nooit geactiveerd en/of gebruikt!! Hier ging het ook om één jaar en niet om een abonnement!Ik heb nooit een dergelijke pas ontvangen of ook maar een klantnummer gekend.

Nu is het sowieso al onmogelijk dat ik dit vorig jaar heb afgesloten, want ik zit al ruim 1,5 jaar in de WSNP!!! Onmogelijke zaak dus!

Toch krijg ik de kriebels van hun dreigementen via mail, maar ook ik zal uiteraard geen betalingen doen aan zo’n malafide bedrijf!
Morgen zullen ze van mij een brief ontvangen in drievoud zodat ik zeker weet dat die overkomt, want ook een aangetekende brief laat ik me niet aannaaien!

Is er een manier om dit op de voet te kunnen volgen???

Jeannette Potgieter

Ik lees hierboven alle klachten over hotelpas. Wat ben ik blij met al die reacties. Ook ik kreeg vandaag een intimiderende mail. Ik zou ook een betalingsachterstand hebben,en moet binnen 6 dagen betalen, anders gaat de volgende periode in.En als je via de mail een reactie wil geven, kan dat niet omdat het een reply adres is. Wat een oplichterspraktijken. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn de €299 betalen voor korting op hotels….

Louwsma

Ook ik zit in hetzelfde schuitje. Doe er wijs aan om in ieder geval mocht je een rechtsbijstandverzekering hebben, de maatschappij hiervan in kennis te stellen, onder verwijzing naar alle reacties op deze site. Dan zijn zij op de hoogte en kunnen de messen zo nodig al geslepen worden.

lin

bijzonder dat ze hier wel een reactie op kunnen geven maar geen reactie op alle mailtjes die ik verzonden heb. Ook bellen heeft geen nut, je krijgt een keuze menu en daarna wordt de verbinding gewoon verbroken. Hoe vaak je ook belt.

Sandra Ligthart

2e mail in een week. Aanmaning. Achterstand 2x 24,95. Wil geen pas/heb geen pas en betaal niet. Oplichters!

F van rijn

Ook ik ontving een aanmaning van hotelpas. Heb ooit in mei 2013 via vakantieveilingen een voucher gewonnen. Daar heb ik overigens nooit gebruik van gemaakt. Over een abonnement heb ik nooit iets gelezen. De afgelopen 2,5 jaar heb ik ook niets vernomen van hotelbon. Geen mails geen brieven geen aanmaningen of wat dan ook. Ook is er nooit iets afgeschreven. Nu na 2,5 jaar gaat hotelbon mij dus lastig vallen met een aanmaning en een dreiging van bijkomende kosten. Als het niet te walgelijk voor woorden zou zijn dat een bedrijf op deze manier winst probeert te genereren zou ik er smakelijk om kunnen lachen. Uiteraard ga ik niet betalen. Ik hoop dat hotelbon mij confronteerd met een deurwaarder. Dan ga ik de procedure die daar uit volgt met plezier aan.

Ellen

Net mijn mail geopend, schrok me rot. Toch even die “waardebon” erbij gepakt : “geldig t/m 1 jaar na uitgifte datum, het abonnement stopt automatisch”!! Is al meer dan een jaar geleden, nooit meer aan gedacht, nooit gebruik van gemaakt, wat een zottigheid !! Morgen mijn rechtsbijstandverzekering maar even op de hoogte stellen en verder maar afwachten, wat een boeven…want ik voel me wel enigszins geïntimideerd door de mail van die lui.

Ricky

De reactie van Hotelbon hierboven spreekt boekdelen: volkomen de weg kwijt. Een soort Pretium Telecom met oogkleppen op, die niets anders kan dan verwijzen naar goed verstopte voorwaarden. En dan nog denken dat er daar mee weg kunt komen. Gefeliciteerd mannen, jullie hebben met jullie uitleg en houding je hele business om zeep geholpen.

Hanneke

Precies hetzelfde verhaal als iedereen anders. Hoe hier mee om te gaan?

Oliphant

GEWOON NEGEREN, dit is oplichting.
ik weet zeker dat er al vele zijn ingetrapt. mensen zijn zo makkelijk te misleiden.

Megan

Heb precies hetzelfde meegemaakt. Heb helaas afgelopen maandag wel de €24,92 betaald en een aanmaning gekregen of ik nog ff wilde betalen. De website van hun doet het momenteel niet en na veel lezen merk ik al dat hun niet gerechtvaardig bezig zijn. Nu een mail sturen naar de klantenservice dat ik z.s.m. mijn geld teruggestort krijg! Zo niet, dan wordt het rechtsbijstand erbij halen!!

Esther

Ook ik kreeg zoals velen een beticht van Hotelpas. En ook ik ben niet bereid dit bedrag te betalen vanwege dezelfde redenen die ik heb gelezen.

Inara

Ook ik heb een mail ontvangen van Hotelpas. Het grappige is dat ik iets langer dan twee jaar terug iets had gewonnen op vakantieveiling. Ik kan mij niet eens herinneren wat precies en nu na twee en een half jaar heb ik ineens een abonnement waar ik nooit vanaf wist. Ik heb nooit een hotel geboekt via Hotelpas. Ook ik betaal niet, van mij mogen ze naar de deurwaarder stappen en als ik daarvan een mail ontvangen stap ik naar een advocaat.

Bos

Ook vannacht tweede dreigmail gekregen.Maar zijn blijkbaar niet de enige.Vorige week eerste mail en week later (vannacht dus) al tweede mail .
Wat een oplichtersbende.Pure misleiding.Ook wij weigeren te betalen

Monique

Helaas, ik heb betaald en ben erin getrapt. Na een tweede dreigende email werd ik toch bang voor deurwaarders etc. Nu proberen mijn geld terug te krijgen. Heb lang geleden via VakantieVeilingen een voucher gewonnen, weet ook niet meer hoe lang geleden, omdat ik er nooit gebruik van heb gemaakt.
Hoe verder?

charlotte

Ook ik heb beide mails ontvangen na twee eerdere nieuwsbrieven omdat ik lid zou zijn van deze bizarre club. Ben “verheugd” te lezen dat ik niet de enige ben en ben dan ook niet van plan te betalen.

Sylvia

Mensen bedankt voor jullie berichten!! Ik werd heel zenuwachtig van dezelfde mailtjes en stond al bijna op het punt om toch te betalen … Ga ik nu dus echt niet doen. Ik ben benieuwd wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren, ga hier zelf in ieder geval ook nog werk van maken. Succes iedereen.

Linde

Allen,
fijn jullie reacties te lezen. Ik heb exact dezelfde ervaring. Ook is het apart dat precies op dit moment iedereen zou moeten ‘verlengen’. Indien het al rechtsgeldig zou zijn, zouden door het hele jaar heen verspreid mensen hun abonnement moeten verlengen, afhankelijk van wanneer ze zich hebben ingeschreven bij Hotelpas,
Opvallend is ook dat de link naar de website die in de mail staat om op te zeggen en te betalen (en de website zelf ook) niet werkt. Ik zal zelf actie ondernemen maar blijf ook graag op de hoogte van jullie acties zodat we dit eventueel zelfs gezamelijk kunnen aankaarten en er een eind aan kunnen maken.

Andreea

Kayr, bedankt voor de “brief” die je geplaatst hebt. Ik heb er gebruik van gemaakt 🙂

Wel sluw om een jaar later met zo’n mailtje aan te komen, zodat mensen aan zichzelf gaan twijfelen en gewoon betalen??!! Te triest.

Gerrie

Geachte hotelpas. Na u al ik weet niet hoeveel mail gestuurd te hebben en getracht u telefonisch te bereiken. Deel ik u mede dat de telefoonkosten wel gelijk zijn met de 24,92 die u van mij wilt hebben. In de eerste instantie dacht ik dat het een foutje was en heb gereageerd op uw mail. Netjes met mijn gegevens. U reageert nergens op en zal dit dat ook overal waar mogelijk is ventileren. Tevens zal ik dit aanmelden op de fraudedesk en bij mijn rechtsbijstand.
Ik ben zo netjes mogelijk geweest door u mijn contactgegevens te geven, maar zelfs dat doet u niet.
Veel succes met het proberen mensen geld af te troggelen.

patrice

Door de intimiderende manier van deze mail. Heb ik helaas al wel betaald. Ik ben ookaan het zoeken geweest om een reactie te geven naar hotelpas. Maar helaas. Op alle mailadressen krijg ik mijn berichten undeliverd terug. Had ik deze site maar eerder gelezen….
Dan had ik ook niet betaald!!!

Fannie

Nog geen rode cent krijgen jullie. Vuile opichters! Schandalig.

Emily

Ik heb ook zo’n mail gehad. Ik heb dit gekocht op vakantieveilingen. Ik heb dit nooit gebruikt en ondertussen is het vervallen. Betalen jullie dit? Zouden ze ECHT een deurwaarder sturen?

sylvana

In 2013 heb ik via vakantie veilingen een hotelovernachting gewonnen. Echter moest ik wel een account maken op de site van hotelpas. Ik zat meteen een abonnement van een jaar vast tot 17 juli 2014. Echter kreeg ik 5 dagen geleden mijn eerste mailtje. Na ruin een jaar dat ik een maand abonnementsgeld verschuldigd ben. Gister avond rond 21 uur kreeg ik mijn 2e mailtje met daarin een een dreiging met de deurwaarder. Apart dat hotelpas mij een jaar lang niet benaderd. En ineens uit het niets ben ik ze weer geld verschuldigd.

Heeft het überhaupt nut om hotelpas te bellen hierover?
Er klopt natuurlijk niets van wat ze zeggen en ik ben niet de enige waar dit bij gebeurt.

Hie groot is de kans dat er daadwerkelijk een deurwaarder aan de deur komt?
Gewoon afwachten?

Marjolein Gadellaa

Ook ik heb vandaag een mail gehad van hotelpas.
Ik schrok ervan en dacht ik betaal maar dan ben ik er vanaf.
Toen ik op de link in de mail klikte werkte deze niet.
Daarom ging ik google-en en kwam op deze site terecht.
Wat een oplichterij is dat bedrijf zeg.
Ik heb direct mijn waardebon opgezocht via mijn account bij vakantie veilingen en er staat 2x op vermeld dat het abonnement automatisch stopt na 1 jaar.
Tevens heb ik een mail gestuurd naar klantenservice@hotelpas.com
Je krijgt dan een automatische mail dat ze de mail ontvangen hebben maar deze kan alleen in behandeling genomen worden als naam, adres, telefoonnr en klantnr vermeld zijn.
Maar dat gaan we dus niet doen.
Daarnaast heb ik een mail gestuurd naar vakantieveilingen en de rabobank aangezien er in de mail van 5 dgn geleden ook een banknr van de rabobank staat.
Nu ik alle reactie hier gezien heb ga ik zeker niet betalen!!

Rob

Ook ik heb in nov. 2013 een voucher gewonnen via Vakantieveilingen.nl. Deze voucher gaf recht op een hotelpas voor een jaar na activatie zonder automatische verlenging. Heb de pas geactiveerd maar nooit gebruikt. Daarna alleen maar reclame mails ontvangen maar nooit een factuur of iets dergelijks gezien. Nu 2 jaar later ontvang ik dreigmails dat ik betalingsachterstand heb van een maand van 24,92 maar op basis waarvan? Er is nooit een factuur verstuurd dus hoe kan je betalingsachterstand hebben? En wat is er in het tussenliggende jaar gebeurd? Oplichters zijn het, ga er ook aangifte van doen. Daarnaast vind ik dat Vakantieveilingen.nl hier ook achteraan moet, uiteindelijk heb ik de voucher via hun site gekocht waarop zij vermelden dat de pas niet automatisch wordt verlengd.

Jennifer

Ook ik heb deze beruchte mail ontvangen van Hotelpas. Ik heb deze pas gewonnen via vakantieveilingen en dat voor nog geen €10,- nadat ik bij het winnen van veiling werd doorgelinkt naar andere pagina’s vertrouwde ik het niet en sloot ik alles af. Ik heb nooit een hotelpas of iets wat daarop lijkt ontvangen of gebruik van gemaakt. Na het ontvangen van de mail heb ik gisteren contact gezocht met vakantieveilingen hierover. Dit was hun reactie. Ik neem aan dat dit een standaard mail is die zij naar meerdere mensen hebben gestuurd aangezien mijn vragen hierin niet beantwoord zijn.

Hartelijk dank voor uw bericht.

Door een computerstoring bij Hotelpas heb je afgelopen weekend (29/30 augustus) wellicht een mail ontvangen over het verlengen van een eerder gewonnen hotelpas. Indien je tijdens het activeren van jouw hotelpas niet hebt gekozen voor een andere kaart dan aangeboden bij de gewonnen veiling, dan kun je het bericht van deze aanbieder als niet verzonden beschouwen. In dat geval heb je vanochtend een excuus mail ontvangen van Hotelpas.

Heb je géén excuus mail ontvangen, dan heb je tijdens het activeren van jouw hotelpas gekozen voor een upgrade. Volg dan de instructies die in de mail staan van Hotelpas.

Mocht je er toch nog vragen over hebben, neem dan contact op met Hotelpas: klantenservice@hotelpas.com

Hopelijk is uw vraag hiermee beantwoord, maar mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

———————
Nou dit klopt absoluut niet! Heb nooit de activatie doorgezet.. Vreemd dat vakantieveilingen hier zo op reageerd.
Ook ik betaal absoluut niet en ga ook aangifte doen van internet oplichting zoals velen hier voor mij.

Ik betaal ook absoluut NIET hotelpas!!

Nicole

Helaas, ik heb me laten intimideren en heb dus betaald. Zou twee hotelpassen hebben, dus dat is twee keer € 24,92. Jammer dat ik bovenstaande reacties niet eerder heb gezien. Dan had ik zeker niet betaald!

Wilma

Ook ik heb net als vele van jullie vandaag een 2de mail gehad waar in stond dat ik per direct moest betalen anders incassobureau en deurwaarder ingeschakeld zouden worden.
Ik had ook een bon via vakantieveilingen gewonnen 6 mei 2014 en kreeg vorige week de 1rste mail dat ik binnen 5 dagen moest betalen en nu vandaag de herinneringsmail Dat ik nog niet betaald heb.
Wel kunnen opzeggen maar ja moest dan nog wel 24.92 euro betalen..
Had toen al een mail gestuurd dat ik niet ging betalen omdat het over een abonnement ging wat naar 1 jaar automatisch stoptie.
Ben blij dat ik niet de enige ben samen staan we sterk..
Maar wat is voor ons nu het slimste om te doen?

Wendy

Helaas ben ik er ook ingetrapt en heb ik vandaag 24,92 overgemaakt omdat ik schrok van de mail en dacht dat ik de ‘kleine letters’ niet goed gelezen had toen ik de veiling had ‘gewonnen’ op vakantieveiling. Daarna ben ik op internet gaan zoeken en ik schrik me rot van de reacties. Aangezien ik dit bedrag zelf heb overgemaakt, kan ik dit niet terug vorderen. Zou het nut hebben om Hotelpas hierover te bellen? Wat een oplichters!

Josephien Hoeks

Ik sluit me helemaal bij bovenstaande schrijvers. Ook ik heb een mail ontvangen van hotelpas dat ik moet betalen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een hotelpas heb gekregen. Ik vind de mail erg intimiderend en ik heb wel 1 maand betaald. Nu krijg ik dus een herinneringsmail. Dit ga ik dus niet betalen.
Het is ronduit schandalig dat deze organisatie dat zomaar kan doen.

Amy

Helaas wel het bedrag betaald.. Er is nu volgens mij geen mogelijkheid meer om het terug te krijgen?
Website van Hotelpas bestaat nu ook niet meer…….

connie wuytens

hier net hetzelfde , ben blij dat ik dit allemaal lees want had bijna betaald.
ik heb ook info gevraagd bij vakantieveilingen.nl waar ik deze voucher gekocht heb in 2013 en zij antwoorden het volgende; Door een computerstoring bij Hotelpas heb je afgelopen weekend (29/30 augustus) wellicht een mail ontvangen over het verlengen van een eerder gewonnen hotelpas. Indien je tijdens het activeren van jouw hotelpas niet hebt gekozen voor een andere kaart dan aangeboden bij de gewonnen veiling, dan kun je het bericht van deze aanbieder als niet verzonden beschouwen. In dat geval heb je vanochtend een excuus mail ontvangen van Hotelpas.
Heb je géén excuus mail ontvangen, dan heb je tijdens het activeren van jouw hotelpas gekozen voor een upgrade. Volg dan de instructies die in de mail staan van Hotelpas.
Mocht je er toch nog vragen over hebben, neem dan contact op met Hotelpas:
klantenservice@hotelpas.com
Hopelijk is uw vraag hiermee beantwoord, maar mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.
Met vriendelijke groet,
Fadime
Veiling adviseur VakantieVeilingen.nl
Een upgrade heb ik nooit gedaan en een excuusmail heb ik niet gekregen.
Op de website geraak je niet meer op.
Schandalig dat ze de mensen zo willen bedotten

Henk

Via VakantieVeilingen kocht ik ook een Hotelpas. Deze vervalt automatisch na 1 jaar dus laat ze maar komen. We betalen niets, zijn niet bang voor een incassoburo en verheugen ons op de gang naar de Kantonrechter.
Wat een stelletje schurken!

Kayr

hotelgoldcard.nl en lekkerhotel.nl zijn ook ineens offline…. nu myhotelcard.nl nog, en volgens mij zijn er nog wel meer waar de zelfde oplichters achter zitten. als je een whois lookup doet op deze sites kom je steeds meer te weten. (https://who.godaddy.com/whoisstd.aspx?domain=hotelpas.com&prog_id=GoDaddy&k=31J8yhd02x8SiZpPh%20TIvsLLyIvLQ5R5T8%20r%20rHP1L%2f1cabg7w2BewwN5p1ZExmp)

Marina

Hier ook een bericht ontvangen moet betalen
Nu 24,95 en over 5 dagen word dat 50
Niet betalen deurwaarder
Ik heb geen idee wat dit is
Ook ik via vakantie veilingen en nooit gebruik van gemaakt

Margreet

Ook ik heb in 2013 een hotelpas gewonnen via vakantieveiling.
De pas was beperkt geldig. Nu ineens al twee mailtjes dat ik aan een abonnement vast zit?!
Het vreemde vind ik dat de mailtjes ’s nachts rond 04.00u zijn verstuurd van ene “mevrouw Anouk
de Vries”. De mail vandaag had de volgende afsluiting:

“Met vriendelijke groet,
Mevrouw Anouk de Vries
Ledenadministratie
Postbus 4299
6202 WC Maastricht”

Ik heb een naar gevoel over deze twee ‘dreigende’ mailtjes en het komt bij mij onbetrouwbaar over.
Ik ga hier zeker melding van maken bij de fraudehelpdesk, en Opgelicht.
En ik ga zeker niet betalen!!!

Hoop dat velen, net als ik het er niet bij laten zitten!
Wat een oplichters zijn dit zeg!! Ook ik heb vannacht mijn tweede mail gekregen dat ik moest betalen.

wendy jeurissen

ook ik kreeg een mail waarin stond dat ik moest betalen. Ik weet van niks… Maar zoals ik het hierboven lees,ben ik niet de enige. Wat nu?? Niet betalen dus?

Kayr

Nee, Zeker niet betalen. De websites zijn ineens offline en er heeft nog niemand ooit bericht gegeven dat hij/zij reactie heeft gehad op een bezwaar mail. Alles wijst op oplichting. Niet betalen dus, zoals ook wordt geadviseerd op de site van de consumentenbond. Helaas kan waarschijnlijk iedereen die dat wel heeft gedaan fluiten naar zijn centen. ok, het is geen enorm bedrag, maar dat is duidelijk hun strategie geweest. Ook wij hebben overwogen te betalen, om dan maar van het gezeik af te zijn. Al snel las ik ook hier, dat mensen die wel betaald hadden, nog steeds dreigende mails ontvingen.

Flavia

Ik heb dezelfde mails ontvangen.
ook via vakantieveilingen deze voucher “gewonnen”
was eerst van plan om het te betalen maar nu ik dit hier lees ga ik het dus niet doen.

schandalig zulke praktijken

M wubbels

Ook ik heb de tweede mail ontvangen. Bij het openen van de link in de eerste mail (omdat ik nieuwsgierig was of er eventueel nog andere informatie te vinden was) klikte ik op de link van opzeggen per ongeluk… Toen kreeg ik ineens een mail terug dat het abonnement is opgezegd maar nog wel moet betalen. Vakantieveilingen eerder deze week gebeld en die vertelde mij dat ik de voucher niet versilverd had. Inmiddels al 3 mails gestuurd , maar tot op heden geen reactie… Ook ik ga niet betalen, want geen abonnement afgesloten

Mientje

Voor mij hetzelfde verhaal als hierboven.
Heb geprobeerd om via hun website een klacht in te dienen, maar de website is op alle manieren “offline”.
Zelfs als je op de link in de mail klikt om op te zeggen of te verlengen staat er dat deze pagina niet bereikbaar is.
Grote oplichters dus. Maar ze hebben helaas al gewonnen want als je een heel groot aantal mensen een intimiderende mail stuurt en velen gaan die 25 euro of meer betalen, dan heb je toch een leuk bedrag te pakken!

Geer

Als we nu allemaal de handen ineen slaan, kunnen we hotelpas.com de baas. Ik ga zeker niet betalen, maar aangifte doen en ik laat het op een rechtzaak aankomen en als we allemaal meehelpen kunnen we veel bereiken. Ik ga er voor!! Stelletje bedriegers zijn het.

Ilse

Hier precies hetzelfde! !! Schrok mij rot en tevens heel boos! Nergens iets afsloten van abonnement! Op de voucher staat zelfs dat het ‘abonnement’ automatisch stopt na 1 jaar … wat abonnement ???? Hooguit een voucher die ik nooit gebruikt heb! Ik zal de ervaringen morgen nog doorlezen hier, maar alles is precies hetzelfde! Belachelijk dit .. mensen zo de stuipen op het lijf jagen! …

Jaen Menger

Ook ik heb nu 2 mailtjes gehad en niet betaald, heb ook gereageerd op hun mail die wel is aangekomen maar uiteindelijk nog niet door hun is beantwoord behalve naar het dreigen van een incassobureau en gerechtsdeurwaarder.
Ook ik heb een x aantal jaren een vakantieveilingen hierover gewonnen, maar nooit is verzilverd cq kaart ontvangen of brief met een nummer o.i.d.
Ben ook niet van plan te betalen daar ik van mening ben dat met na 1,5 jaar een soortgelijke brief stuurt dat er na een jaar verlengd moet worden, ook al zou ik dit willen had men mij een maand van te voren een bericht moeten sturen of ik mijn abonnement zou willen verlengen en niet achteraf waar blijkt dat er kosten aan verbonden zijn.
Kan en wil de consumentenbond hier wat aan doen aan soortgelijke praktijken?

Hieronder mijn reactie naar hun toe die tot dusverre nog niet is beantwoord.

Geachte heer, mevrouw,

Naar aanleiding van uw progressieve e-mail dat ik automatisch aan een abonnement zit voor iets wat ik 2 jaar geleden heb gewonnen bij vakantie veilingen ben ik genoodzaakt u met spoed te verzoeken mijn gegevens te wissen aangezien deze nooit is verzilverd en reeds nooit gebruikt is om een hotel of wat u ook aanbied.

Daarbij zijn de praktijken van stilzwijgend verlenging geschonden daar u van te voren kenbaar dient te maken of ik door wil gaan met een evt. abonnement ja of nee.

ik zie mezelf genoodzaakt om de evt. kosten die er verbonden zijn in de vorm van 24,92 euro niet te vergoeden daar in niet en nooit in bezit geweest ben van een lidmaatschap.

Derhalve de promotie van vakantie veilingen is dermate misleidend te noemen en in deze tijd uit den boze.

Gaarne hou ik hierover contact met u en zeg u dat ik GEEN verlengen wil van een dergelijk abonnement.

Bijgevoegt de mail die ik van u heb ontvangen.

Met vriendelijke groet,

rien kaminski

ook mail gehad om te betalen, terwijl ik hier nooit wat mee hebt gedaan.

mailen of de website bezoeken van hotelpas lukt niet eens (no replay systeem) .

dan ineens een mail;

Heeft u inmiddels betaald? Gelieve deze herinnering dan als niet verzonden beschouwen. Uw betaling wordt nog in onze administratie verwerkt.

Geachte hr/mv heer M Kaminski,

Ondanks eerder verzoek hebben we uw maandbetaling van 24,92 euro betreffende de verlenging van uw Jaarkaart nog niet ontvangen. Over 5 dagen heeft u 2 maanden betalingsachterstand en dient u dan 49,84 euro te voldoen.

Wellicht is het u niet duidelijk waarom uw lidmaatschap is verlengd en heeft u inmiddels per mail gereageerd. Lees dan onderstaande informatie:

– U heeft een kaart met een abonnement wat dient te worden opgezegd.

– U heeft bij activatie gekozen voor de kaart met een doorlopend abonnement. Voordat u deze bestelling kon uitvoeren bent u uitvoerig geïnformeerd over de hierbij horende voorwaarden. Hiermee bent u akkoord gegaan. Hierdoor vervielen de voorwaarden van het oorspronkelijk aangeschafte product welk wellicht niet hoefde te worden opgezegd. Wij hebben geen (tijdige) opzegging van u ontvangen.

Reeds overgeboekte betalingen worden niet teruggestort vanwege bovenvermelde redenen.

Wij verzoeken u om per omgaande de betaling van het verschuldigde bedrag van 24,92 euro te voldoen. Indien wij uw betaling niet tijdig ontvangen zullen we de vordering overdragen aan ons Incassobureau en Gerechtsdeurwaarder Van Lith te Eindhoven. De ‘buitengerechtelijke incassokosten van 40 euro conform de wet maximering incassokosten, art. 6:96 lid 5 BW’ komen dan ook voor uw rekening. Bovendien wordt aanspraak gemaakt op de wettelijke rente vanaf de datum dat u in verzuim bent.

IK WIL HET OPENSTAANDE BEDRAG VAN 24,92 EURO BETALEN:

Middels onderstaande link kunt u opzeggen en direct betalen. Na betaling wordt uw abonnement automatisch beëindigd.

Klik hier

UITSTEL VAN BETALING

Mocht u kunnen aantonen dat u tijdig heeft opgezegd (uiterlijk een maand voor de oorspronkelijke vervaldatum) of andere zwaarwegende redenen hebben om niet te betalen, stuurt u dan een (liefst aangetekend) schrijven met uw adresgegevens, tel. nummer en uw klantnummer naar onderstaand postadres. Zolang uw schrijven niet door ons is beantwoord kunt u de betaling uitstellen en zullen we de vordering vooralsnog niet overdragen.

Met vriendelijke groet,

Mevrouw Anouk de Vries

Ledenadministratie

Postbus 4299

6202 WC Maastricht

dan maar even zo

Geachte mevrouw Anouk de Vries,

Naar aanleiding van uw progressieve e-mail dat ik automatisch aan een abonnement zit voor iets wat ik een jaar geleden heb gewonnen bij vakantie veilingen ben ik genoodzaakt u met spoed te verzoeken mijn gegevens te wissen aangezien deze nooit is verzilverd en reeds nooit gebruikt is om een hotel of wat u ook aanbied.

Daarbij zijn de praktijken van stilzwijgend verlenging geschonden daar u van te voren kenbaar dient te maken of ik door wil gaan met een evt. abonnement ja of nee.

ik zie mezelf genoodzaakt om de evt. kosten die er verbonden zijn in de vorm van 24,92 euro niet te vergoeden daar in niet en nooit in bezit geweest ben van een lidmaatschap.

Derhalve de promotie van vakantie veilingen is dermate misleidend te noemen en in deze tijd uit den boze.

Gaarne hou ik hierover contact met u en zeg u dat ik GEEN verlengen wil van een dergelijk abonnement.

Bijgevoegt de mail die ik van u heb ontvangen.

Met vriendelijke groet,

M.Kaminski

Els

Ook ik heb 3 mails gekregen.Nooit een pas gehad. Als ik dit allemaal lees betaal ik niet.
Maar blijf wel bang voor dreiging met deurwaarder. Slaap ik slecht door.
Kan de bedragen niet betalen en als daar ook nog de deurwaarderkosten bij komt slaap ik helemaal ‘
niet meer .

Pascale

Jee wat ben ik blij dat ik ff ben gaan zoeken op internet. Ook ik ben dus slachtoffer van deze oplichters, hoewel ik gelukkig niks betaald heb. Wat een walgelijke praktijken! En ook erg toevallig dat iedereen op dezelfde dag die mails heeft ontvangen. Ook hier een 2e mail waarin er gedreigd wordt met een incasso buro. Van mij krijgen ze dus ook veen cent. Hoop dat de consumentenbond hier iets mee doet.

Fannie

Ik heb ook twee mails gehad net als jullie!! Niet betalen en laat ze maar komen dan die deurwaarders….die 40,-euro extra kun je op de lith deurwaarder site zelf ook inzien. wat een oplichters!! Beetje dreigen en bang maken….Niets vastgelegd op site van vakantieveilingen staat na n jaar wordt t stopgezet. mvg mevrouw Anouk de vries …. wat een onzin!! Dat doet de koningin niet eens aan t eind van een brief!

Ron Grijpgraag

Begrijpt dan niemand dat dit gewoon een al oude oplichtingstruuk in een nieuw jasje is?
En omdat de politie&justitie zoals gewoonlijk weer zitten te snurken, kom je er mee weg.
En met een ROI van een tiental slachtoffers die onder druk van de dreigmails toch besluiten te betalen, hark je per maand toch een aardig bedrag binnen.
Welke journalist duikt er eens verder in?

Grappenmakers

Bij dezen wil ik Hotelpas ontzettend veel succes wensen met het proberen de rechter te overtuigen van het standpunt dat Hotelpas volledig volgens de wet heeft gehandeld, en dus dat zowel deze honderden klagers als de Consumentbond psychisch in de war is.

Dat wordt een periode waarin Hotelpas harder moet werken dan ze ooit gedaan heeft.
Alhoewel dat niet zo moeilijk te overtreffen is.

@Els
Maak je geen zorgen, joh. Print desnoods het advies van de Consumentenbond en leg het neer bij de voordeur. Als Van Lith Incasso dan voor de deur staat, geef je hem dat papiertje, vertel je hem dat ze eerst maar eens met bewijs komen dat je daarvoor hebt gekozen en smijt vervolgens de deur dicht.
Van Lith heeft al vaker geen gelijk gekregen bij de rechter. Ook kan ik me niet voorstellen dat ze bij al deze honderden personen langsgaan voor een paar tientjes.
Volg het advies van de Consumentenbond op. Die zijn niet dom.

Grappenmakers

OHJA!

Vraag ook meteen of Anouk de Vries van de Ledenadministratie mee komt naar de rechtbank.

Die bestaat namelijk niet eens.

Hetzelfde geldt voor
“L. de Vries”
“Roos Smit” (omg, hoe extreem obvious ook. De Vries, Smit, de originaliteit is ver te zoeken)
“Linda Maarschalkerweerd”
etc.

Zijn er eigenlijk klanten wel tevreden met die flutpas? xD

Stumperds bij Hotelpas

Ik heb ook tot twee keer toe een mail gekregen van deze organisatie.
Na de eerste mail direct mijn account bij vakantieveilingen nagekeken, een printscreen gemaakt van de voucher die ik heb gewonnen en deze teruggestuurd naar hotelpas. Mijn mail is nog niet beantwoord, maar deze laffe herders durven mij wel een tweede mail te sturen over een deurwaarder. Welke eigen gerespecteerde deurwaarder gaat nu voor €24.95 bij mensen de deuren langs? Kom op zeg! Ik betaal geen ene rode cent, die Anouk de Vries kan de boom in en mocht de deurwaarder hier aan de deur komen, kan ie een kop koffie krijgen ter compensatie van de reistijd naar het hoge noorden..

Monique

Ik kreeg gister een mailtje van hotelpas.
Vorig jaar via VakantieVeilingen voor €5 op geboden verder niks meer mee gedaan nooit gebruik van gemaakt dus ook nooit een Hotelpas gekregen, en nu moet ik ineens 24,94 per maand betalen nou ik dacht het dus niet.
Ben blij dat ik niet de enige ben.
Ik vond het heel vreemd en ben toen op Google gaan zoeken en kwam ik dit tegen.

Monique

Ik heb trouwens het mailtje en deze pagina uitgeprint zodat als er een deurwaarder komt ik altijd bewijs heb van wat er allemaal aan de hand is, ik raad jullie aan om dit allemaal te doen.

frans

hoi;

ik heb ook een nieuwsbrief ontvangen, want dat zijn de mails. geen mail maar nieuwsbrief.
dat krijgt iedeeen dus.
als je er op reageert krijg je de mails direct terug.
gewoon klikken op [ wil geen nieuwsbrief meer ontvangen]
daarom niet betalen

Miranda Schaareman

Ook ik kreeg vrijdag deze mail.
Ik had de hotelvoucher via VakantieVeilingen in april 2013… 2,5 jaar geleden dus.
Erg vreemd dit. Heb ze een mail gestuurd dat ik juridische stappen ga ondernemen mochten ze dit voortzetten!

Mau

Ook ik ben sinds vorige week het slachtoffer geworden van de inmiddels 2 verstuurde mails van hotelpas om een betalingsverzoek. Ze zijn niet telefonisch te bereiken en op de website geven ze aan om binnen 5 werkdagen gehoor te geven aan de klachten. Ik heb tot op heden nog niks van ze vernomen.

Ellemieke Vugts

Ik kreeg zondag deze mail, snapte er niks van. Ik heb de voucher via vakantieveilingen gewonnen en daar staat 2!x vermeld dat de geldigheid automatisch stopt na 1 jaar. Ik kan de website van Hotelpas niet openen, zal wel platliggen door alle reacties. Ik kan dus geheel niet reageren, maar nu ik alle reacties lees, ga ik zeker niet betalen. Stelletje oplichters!

M Steenbakkers

Ik heb inderdaad ook een mail gekregen van Hotelpas. Ik wilde net uit gaan zoeken hoe dit kon toen ik via Google al meteen een hoop berichten las dat dit geen zuivere koffie is. Volgens mij heb ik deze voucher ook via Vakantieveilingen gewonnen… Dit was mijn eerste ervaring daarmee, maar dus niet echt positief. Gelukkig ben ik eerst even op internet gaan zoeken hoe en wat, anders had ik die rekening waarschijnlijk gewoon betaald. Maar nu betaal ik dus niks, want dit slaat natuurlijk nergens op!

cherr

Ik ook het zelfde nu we hebben allemaal dezelfde mail mensen dankzij ooit gekocht te hebbe op kut vakantie veilingen wat moet ik nu doen dan ik geef ze geen cent maar ik wil geen schulden ik ben zo boos nu. Ik kan me niet eens herinneren dat ik ooit me bankrekeningnummer heb gegeven aan hotelpas.com dus kunnen ze het geld echt afpakken van je rekening. Ik word helemaal gek  kan iemand me uitleg geven wat we moeten doen?

Ellemieke

Net een mail gestuurd naar klantenservice@hotelpas.com :Hallo,

Hoezo heb ik mijn abonnement verlengd. Echt niet! Ik heb een voucher gewonnen via vakantieveilingen en daar staat 2x!!!!!! vermeld dat deze automatisch stopt na 1 jaar. Dus hou op met deze oplichtingspraktijken,
lees zelf maar op internet ( consumentenbond) hoeveel mensen zich door jullie bedonderd voelen. Jullie site ligt al plat en ik betaal niet, laat dat heel duidelijk zijn. Ik ben ook niet bang voor dreigementen over een
deurwaarder want ik zet er gewoon een jurist op en ik doe aangifte van oplichting. Daar heb ik wel geld voor over. Dus conclusie:

IK BETAAL NIETS EN ZODRA IK WEER MAIL KRIJG HIEROVER OF UBERHAUPT MAIL VAN JULLIE, GA IK AANGIFTE DOEN VAN OPLICHTING!

E.Vugts

Bovendien @Cherr; ze kunnen geen geld afpakken van je rekening. Zouden ze dat onverhoopt wel doen, kun je het bij de bank laten storneren ( terug storten) Ze hebben namelijk geen goedkeuring van jou voor automatische afschrijving.

Jessica

Ik heb ook problemen met jullie, en nu ligt jullie website eruit! En nu kan ik niet eens contact met jullie opnemen….

Jael Sanchez

Heel opmerkelijk: Ik heb zeker een week geleden na de eerste mail een bericht gestuurd naar de klantenservice en behalve een aanmaning, verder niks ontvangen. ( Het zal inderdaad een automatisch bericht zijn geweest zowel de 1e als 2e herinnering).

Maar intussen reageren jullie wel direct op dit bericht van de consumentenbond??! Niemand van ons zullen betalen. Jullie zitten FOUT!!!!!

Overigens: Best gek dat jullie nieteens telefonisch bereikbaar zijn he, stelletje GELDWOLVEN!!!!!

martijn ceelie

De wijze waarop deze organisatie te werk gaat is uiterst abnormaal, de toon en de manier van benaderen en de slechte bereikbaarheid zegt al voldoende dat dit een crimineel activiteit is. Ik heb nooit een factuur gezien alleen maar dreigmails, Kvk nummer wordt niet eens vermeld en betalen om van een abonnement af te komen slaat al helemaal nergens, ze werken blijkbaar met een betalingstermijn van 0 dagen want dit wordt ook nergens vermeld, 0,90 cent per minuut betalen als je ze belt, mails worden niet beantwoord, ze communiceren zonder een klant nummer te vermelden. En de naam van de persoon van de leden administratie is ook goed bedacht, Anouk de Vries. Dit is de meest voorkomende naam in Nederland.
In de tweede mail wordt er al gedreigd met een deurwaarder. Ik hoop echt dat er geen mensen zijn die daar bang van worden en alsnog betalen.

Inge de Paus

Ook ik heb eenzelfde mail ontvangen (zelfs 3 keer dezelfde mail). Op mijn mails krijg ik alleen een reactie dat ze binnen een paar dagen zullen reageren. NIET dus. Intussen word ik er wel nerveus van.

jael Sanchez

Overigens vind ik dat VakantieVeilingen of andere websites die hun hotel pas verkoopt/ veilt uit eigen belang wel beter uit mogen zoeken wat ze aanbieden. Want door dit soort oplichters krijgt Vakantieveiligen ook een slechte naam. -_-

Kasper

Toch maar goed dat ik even gekeken heb op internet. Hier hetzelfde verhaal. Voucher vakantieveilingen gewonnen en nooit verzilverd. En nu twee jaar later hops, of ik wil betalen want de voorwaarden van toen zouden nu niet meer geldig zijn en ik zou akkoord zijn gegaan met een doorlopend abonnement. En dan binnen heel korte tijd e-mails met zo’n dreigende toon. Ver buiten alle fatsoensnormen.

Jael Sanchez

Mijn e-mail aan Vakantieveilingen:

Geachte klantenservice,

Jullie zullen hier misschien al van op de hoogte zijn, maar wil jullie graag toch nog het volgende onder de aandacht brengen:

Op jullie website veilen jullie vouchers voor een x aantal hotel overnachtingen van Hotel Pas. Het blijkt nu dat vele mensen die langer dan 1 jaar geleden zo’n bon hebben geactiveerd, een verzoek om betaling krijgen gezien er blijkbaar in de algemene voorwaarden heeft gestaan dat het gaat om een abonnement en deze automatisch verlengd word tenzij er tijdig word opgezegd.

Zoals jullie op onderstaande link kunnen zien ben ik maar 1 van de velen die hiermee is lastig gevallen en tot 2 keer aan toe verzocht om ze te betalen voor het abonnement:

http://www.emerce.nl/nieuws/consumentenbond-tikt-hotelpascom-weer-vingers#comment-1113677

Gezien jullie deze overnachtingen van Hotel Pas aanbieden op jullie website, vind ik dat het jullie ook een slechte naam geeft, wat erg jammer is.

Het lijkt me een goed idee om dit soort overnachtingen niet meer aan te bieden en zo Hotel Pas niet mee te helpen in hun oplichtings praktijken..

Met vriendelijke groet,

Jael Sanchez Rivas

Jessica Rensen

Ik kom nu pas achter dit allemaal! Ik heb gisteren dus wel betaald en er iets daarbij iets niet goed gegaan, dus wilde vandaag contact opnemen blijkt het dat de site eruit ligt. Toen kwam ik op deze site terecht en ben ik er ingetrapt. Hopelijk is er iets of iemand die mij hierbij kan helpen en mijn geld terug krijg

Jael Sanchez

Hier nog meer info:
http://www.emerce.nl/nieuws/hotelpascom-blijkt-kopie-hotel-gold-card

@Jessica Rensen: Kan je op je internetbankieren de betaling niet terug draaien? Zo niet, even met je bank bellen?

Succes!

Naoom

Hier nog een slachtoffer. Snap niet dat mensen zich bang laten maken en toch maar betalen. Je weet zelf toch ook dat dit niet klopt? En dat het bedrijf niet te bereiken is zegt toch ook al genoeg? Ik heb mijn mail uit 2013 trouwens nog met de bevestiging dat het abonnement na een jaar automatisch stopt. En dat ze bij Hotelpas zeggen dat ik bij activatie heb gekozen voor een doorlopend abonnement is gelogen!

Margreet

Ik ben blij te lezen dat ik samen met andere de pineut ben. Maar ik heb gelukkig nog niet betaald en ga dat dus ook niet. Ik weet ook niet eens dat ik zo’n pas gehad zou hebben. Dus helemaal onzin van hen. Succes met volhouden iedereen om niet te betalen.

Robbert

Geachte heer, mevrouw,

Zonder uw tegenbericht ga ik er van uit dat ik uw schrijven als niet verzonden mag beschouwen.
De pas is door mij medio december 2013 geactiveerd en was gratis en zonder verplichtingen, welke automatisch na een jaar beëindigd zou worden.

Uw algemene voorwaarden waarover u spreekt mogen niet eenzijdig opgelegd worden zonder uitdrukkelijke acceptatie van de gebruiker van de pas. Op de site van de Consumentenbond regent het klachten over uw handelswijze en wordt geadviseerd NIET tot betaling over te gaan.

Ik verzoek cq. sommeer u bij deze mij een mail te zenden waarin u aangeeft dat ik niet tot betaling over hoef te gaan, bij gebreke waarvan ik deze zaak uit handen zal geven aan mijn rechtsbijstandverzekeraar en tevens de Consumentenbond op de hoogte zal stellen van uw ongeoorloofde praktijken.

In afwachting van uw spoedige berichtgeving, verblijf ik onder voorbehoud van alle rechten,
ZONDER vriendelijke groet,

ZONDER vriendelijke groet,

Lowie Bruns

Ik heb deze mails ook gekregen en mensen niet betalen.Ik ga dit incasso bureau ook benaderen (op voorhand) dat ik graag met hun de rit naar de rechtbank ga maken. Ze hebben geen poot om op te staan. Ga trouwens ook aangifte doen van oplichting

Naoom

Bestaat dit bedrijf überhaupt wel? Ik las dat Hotelpas.com failliet is. Dan is het nu waarschijnlijk overgenomen door een stel oplichters dat oude klanten lastig valt…
Er is trouwens een Facebookpagina aangemaakt: ‘Verlenging Hotelpas.com’ Onterecht mail ontvangen van Hotelpas? Meld je aan op de volgende pagina: https://m.facebook.com/groups/664288583673014?ref=m_notif&notif_t=group_activity&actorid=100002032189793

Hana

Ik trapte bijna in !!!!! Dit is van ik afgelopen vrijdag ontvangen heb van Hotelpas.com:
”Ondanks eerder verzoek hebben we uw maandbetaling van 24,92 euro betreffende de verlenging van uw Jaarkaart nog niet ontvangen. Over 5 dagen heeft u 2 maanden betalingsachterstand en dient u dan 49,84 euro te voldoen”
Ik kon me niet herinneren dat ik ooit een abonnement heb afgesloten! maar ik wilde niet in problemen komen en was bereid om het bedrag te betalen. Nu lees ik jullie reacties en ik schrik ervan! Moet ik naar de politie hiermee? ik snap er niks meer van!

Roy

Hier hetzelfde verhaal. Ik bekijk net m’n mailbox en zie in de SPAM ineens deze mail dat ik moet betalen. Bizar want heb nooit abonnement gehad. Ook bizar omdat er in de mail geen antwoordadres staat maar een NO-REPLY mailadres om contact bij op te nemen (wat dus niet gaat).
Vaag verhaal en grote oplichting!

Wendy

Ook mij is dit overkomen, ooit heb ik via vakantieveiling een hotelpas gekocht, nooit iets meegedaan overigens omdat het boeken helemaal niet zo eenvoudig ging, én omdat er weinig accommodatie beschikbaar was.
Op 6 september ontving ik de inmiddels bekende mail. Ik heb meteen een klacht neergelegd bij de klachtenkompas van de consumentenbond en een mail gestuurd naar hotelpas, naar het mailadres dat onderaan hun mail stond. helaas krijg ik deze mail terug als “undiliverable”. Probeer ik via de site een ander email adres te achterhalen kan “de pagina niet worden gevonden”.
Ik ga dus echt niet betalen, en zo’n incassobureau moet zich toch ook rot schamen voor zulke praktijken!

frans

hoi;

precies zoals hierboven gemeld undiliverable.

het zijn geen mails die je krijgt maar nieuwsbrieven

die gene die hebben betaald krijgen gewoon de volgende nieuwsbrief standaard

frans

ze hebben een systeem dat gewoon standaard die nieuwsbrieven eruit pleurt

het enige wat je moet doen is NO PAY

Jolanda

Ben blij dat ik ff ben gaan zoeken op internet. Ook ik ben dus slachtoffer van deze oplichters, hoewel ik gelukkig niks betaald heb. Het is allemaal te zot voor woorden! Ik heb zo’n zelfde check 2 1/2 jaar geleden aangeschaft via Vakantieveilingen en dan nu ineens dit! Bereikbaar zijn ze niet en op de email krijg ik ook geen reactie. En heel toevallig dat iedereen op dezelfde dag die mails heeft ontvangen. Ook hier een 2e mail waarin er gedreigd wordt met een incassobureau. Van mij krijgen ze dus geen cent. Hoop dat de Consumentenbond hier iets mee kan doen.

Jankees Tramper

Hallo, ook wij kregen een mail van Hotelpas.com,als we niet betalen krijgen we een deurwaarder aan de deur, echter we hebben nooit een Hotelpas gehad, komt me ook niet bekend voor, nooit een hotel geboekt via deze lui die de boel proberen op te lichten door mails te sturen, heb al diverse mails gestuurd en gebeld, maar niks helpt, ben nu echt boos op die lui, die blijven maar mail sturen terwijl wij van niks weten schande gewoon.

suzanne

De grote vraag die speelt bij ons allen, wat is het advies om nu te doen?

Tanja Zandstra

ook ik heb een mail van hotelpas.com ontvangen (betalingsherinnering).
Ik kan me echter niet herinneren dat ik ooit een pas heb ontvangen en/of heb geactiveerd of geboekt.
Volgens hen zou ik al eerder een herinnering hebben ontvangen, maar ook dit is niet waar (heb mn mailgeschiedenis er op na geslagen). Ben niet van plan om te betalen en al helemaal niet om aan een abonnement ad 299,- per jaar te zitten. Dit is gewoon belachelijk hoe ze met de consument omgaan.

Ik hoop dat de consumentenbond na al deze reacties iets kunnen ondernemen aan Hotelpas.com.

Merel

Ook ik moet de verlening betalen. Ik heb ten eerste nooit een betalingsherinnering gehad, laat staan dat ik verlenging wil! Belachelijk.

Ik zou graag Hotelpas medewerkers willen spreken of mailen, maar dit lijkt ook onmogelijk.

Ik ben niet van plan dit bedrag te gaan betalen.

Sebregts

Hotelpas heeft een oude truc uitgehaald en ook ik ben er in gestonken. Helaas. De informatie die de Consumentenbond geeft is volgens mij volledig juist. Artikel 236 van het Burgerlijk Wetboek kwalificeert het soort voorwaarden dat Hotelpas in de algemene voorwaarden noemt als onredelijk bezwarend en dus nietig. Mocht Hotelpas doorzetten dan stoten ze hier toch echthun neus.

marianne en johan

heb net mijn vakantieveilingbon opgezocht… In de mail staat toch een jaar geleden? volgens vakantieveilingen.nl heb ik de bon al op15-11-2013 gewonnen…ontvang nu emails….met teksten een jaar geleden???????? klopt dus ook niks van!!! ben blij dat ik niet betaald heb en ook niet GA betalen.

Hoop maar dat er niet veel mensen zijn die er wel intrappen want zulke mensen verdienen geen ene cent!!

Nijenhuis

Ook ik heb vandaag de mail gehad en ben blij dat ik deze site heb gevonden, nu weet ik dat ik niet de enige ben. Ik ga ook niet betalen, op vakantieveilingen staat duidelijk dat het abonnement na 1 jaar stopt. Ik heb de pas verder ook nooit gebruikt

Kuiper

Ik stel voor dat wij gaan organiseren tegen deze oplichters, samen staan wij sterk. Ik denk dat er mensen zijn die bang worden en betalen, dus is het lucratief. Als wij nu eens een zaak tegen hotelpas spannen, waarin wij vragen al het ondertussen betaalde geld terug te betalen vanwege oplichting,… Daarnaast lijkt het mij niet ondenkbaar dat een rechter wel een stap verder wil gaan in het beschermen van haar burgers tegen dit soort wanpraktijken en een vergoeding voor veroorzaakt leed en ergernis.
Wie doet er mee?
We huren met honderden mensen een goede advocaat van DAS en bevechten dit~!

Tina

Lieve mensen wat mij opvalt is dat iedereen en ja ik ook een tweede brief heeft of een tweede herinnering. Is er iemand die al een stap verder is en meer kosten heeft gemaakt doordat er daadwerkelijk stappen zijn genomen door hotelpas of een ander brief heeft ontvangen want ik zit onder de tweede herinnering maar ga never nooit betalen. Wellicht blijft het bij de dreigingsbrieven en niet meer.
Ik hoor het graag.

Wilbert Agterberg

Lieve mensen allemaal,
U gaat dit toch zeker niet betalen met uw zuurverdiende centjes!! Elvis heeft voor zulke mailtjes nog wel speciaal een nummer geschreven: Return to sender!! Hahaha. Wat hotelpas doet moet u gewoon geheel negeren. Pas als u post krijgt van hun incassobureau is het tijd om wat actie te ondernemen. Vraag het incassobureau om de overeenkomst waar de gevorderde betaling betrekking op heeft. Vraag hun waar uw handtekening staat op die overeenkomst! Of een ander soort bewijs waaruit blijkt dat er een overeenkomst is. Bijvoorbeeld een bandopname van een telefoongesprek tussen u en hotelpas. Wel, dat kan het incassobureau allemaal niet overleggen aan u. Omdat het er gewoonweg niet is. Laat hun weten dat ze de zaak maar moeten voorleggen aan de kantonrechter. Met veel plezier zie ik uit naar de uitspraak van de kantonrechter. Haha, kansloos dit!!

Kimberley

Ook hier een mail van de hotelpas gehad met het feit dat ik aan een abbonement vast zit en dat ik nog moet betalen omdat anders het bedrag hoger wordt. Ik heb nooit wat bij hen afgesloten, alleen een voucher gewonnen via vakantieveilingen dat een jaar geldig was. Ik ben dus ook niet bereid om te gaan betalen voor iets wat ik nooit heb afgesloten.

Ik ga er ook niet mee akkoord als zij zelf zo brutaal zijn om toch geld af te schrijven!

Kuiper

Incassobureau en Gerechtsdeurwaarder Van Lith te Eindhoven.

Ik heb met het incassoburo gebeld en gevraagd of zij weten dat hun naam gekoppeld is aan deze zwendel en volksverlakkerij. Heb uitgelegd dat honderden mensen boos zijn en de vraag is of zij de volle omvang begrijpen. Helaas dit buro wil alleen geld verdienen en maakt zich niet druk om de burgers. Wat enorm verdrietig dat er dit soort buro’s zijn. Ik wil hierbij iedereen uitnodigen dit droevige nieuws over Incassobureau en Gerechtsdeurwaarder Van Lith te Eindhoven met zoveel mogelijk mensen te delen. Hopleijk zien zij het licht en stappen uit deze dreig en zwendel constructie!

Kuiper

Incassobureau en Gerechtsdeurwaarder Van Lith te Eindhoven.

Mauritsstraat 16 5616 AA Eindhoven
040 243 8733

Roman Rutjens

Hallo,

Ook ik krijg sinds een tijd ‘dreigmails’ van Hotelpas. Betalen zal ik echter zeker niet doen. Er is geen respons op de mail die ik Hotelpas heb gestuurd. Indien Hotelpas hiermee doorgaat en daadwerkelijk een incassobureau op me afstuurd zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden tegen ze.

Sebregts

Nog een opvallend detail. In de “dreigmails” staat een RABO-rekening terwijl op de betaalpagina van Hotels.nl een ABN-AMRO nummer staat. Ook niet echt betrouwbaar…

Jael Sanchez

@ KUIPER

Naar aanleiding van uw contact met het Incasso bureau, heb ik even een kijkje op hun website genomen ( http://www.vanlithincasso.nl/ )

en zie hier het volgende stukje:

Wat kost het u?

In principe trachten wij alle kosten te verhalen op uw debiteur. Indien in de minnelijke fase de debiteur de hoofdsom en de incassokosten voldoet dan kost het u niks. U ontvangt uw hoofdsom en de incassokosten zijn onze verdiensten. Als enkel de hoofdsom wordt voldaan dan berekenen wij u 10%. Als er niet wordt betaald en u wilt niet een gerechtelijke procedure opstarten dan kost dat u de basisvergoeding (zie hiervoor onze algemene voorwaarden). Wanneer de vordering in de minnelijke fase niet wordt betaald, kunt u naar de rechter stappen. Ook deze kosten worden in eerste instantie verhaald op de debiteur. Toch blijft er een risico dat de vordering nooit wordt voldaan, dan komen de kosten voor uw rekening.

Wilt u weten wat de incassokosten zijn? Gebruik dan onze online tool om de Wettelijke Incassokosten (WIK) te berekenen. Deze kosten worden door alle incassobureau’s gehanteerd.

Geen rechter die Hotel Pas gelijk zal geven en de consument alsnog zal laten betalen. Dat weet Hotel Pas zelf ook wel, daarom denk ik dat we ons echt geen zorgen moeten maken, ookal ontvangen we bericht van het incasso bureau. 😉

schoorlemmer

ik heb ook vandaag een dreigmail gehad van hotelpas, ben blij dat ik dit gevonden heb

mendel

Ik heb ook een dergelijke mail van hotelpas gehad. Mijn advies luidt;

Pas je NAW gegevens aan op de link die je van hun doorkrijgt. Verander je email-adres in; klantenservice@hotelpas.com, en laat ze hun eigen drijgbrieven terug krijgen.

TW

Nooit een abonnement gehad.
Op het email kun je niet reageren want komt van no_reply@hotelpas.com ondertekend bij
Mevrouw Anouk de Vries
Ledenadministratie
Je kunt alleen en link volgen waar je of kunt betalen blijkbaar of je abonnement kunt verlengen – dat je tot dan toe niet had… dus verleng je, dan hang je want je zou toch alleen verlengen wat je al had?…

Dus ik zou zeggen… niets doen, hun email blokkeren en daarmee is de kous voor mij af. Schandalig deze praktijken. Hoeveel honderden/duizenden mails zullen ze niet verstuurd hebben aan mensen die zelfs nooit iets met hen te maken hadden, zo doende alsof je er een abonnement hebt. Lijkt me een zaak voor de strafrechter.

Sanne

Top idee mendel! Ik heb mijn email adres gewijzigd. Mijn adres gegevens hadden ze sowieso al niet, dus ik ben nu denk ik van het gezeur af!

Bert

Beste mensen ook ik heb een betaalverzoek ontvangen en inderdaad ook onterecht.

Maar de internetsite die vermeld staat onder de mail http://www.hotelpas.com is uit de lucht
Je kan dus niet reageren

Suzanne

Wat een opluchting als je leest dat je niet de enige bent die dit even gelooft en zich afvraagt hoe je ineens aan een hotelpas abonnement gekomen bent?? Dan overweeg je even om te betalen om er vanaf te zijn omdat je niet wilt dat schulden oplopen..
Toen ik binnen 5 dagen een aanmaning kreeg met dreigement van de deurwaarder wist ik dat dit niet klopte!! Mind you :voor een zogenaamde schuld van 24 euro kost het sturen van een deurwaarder meer geld !!!] En dan word je best wel BOOS !!
Wat een oplichterspraktijken !! Ook ik heb een bon met vakantieveilingen gewonnen en hier nooit gebruik van gemaakt. Je zit nergens aan vast en later probeert Hotelpas je een poot uit te draaien.
Kom op consumentbond en Kassa ?!! Hoeveel reacties willen we hebben? Pak ook dan meteen Vakantieveilingen aan ?! Bizar dat zij zich inlaten met dergelijke oplichters!! Ze hadden Hotelpas al lang moeten boycotten!
Zeer zeer trieste praktijken omdat er ook mensen zijn die dit uit angst of onwetendheid toch betalen. Hotelpas verdient de naam: meest trieste onderneming van 2015

Suzanne

Wat een goed stukje van Jael Sanchez!
Ik denk idd niet dat Hotelpas dat risico gaat nemen! Geen rechter geeft hen gelijk als het een zaak wordt. En dat zou betekenen dat Hotelpas voor alle gemaakte kosten op zou draaien …

Jael Sanchez

Bedankt Suzanne! Smile.

Henk

Ruim een jaar gelden had vakantieveiling een advertentie genaamd: 3 dagen gratis in een Hotel. Dat sprak ons aan en wij wonnen. We ontvingen een mail met activeringscode voor de hotelpas. Vreemd we speelden toch voor 3 gratis overnachtingen? Niet voor een waardeloze pas? Maar goed wij geactiveerd om te kijken of we die 3 dagen in een hotel konden verblijven. Echter bleek het heel anders te zijn dan de advertentienaam deed vermoeden. We hebben daarom niks met de Hotelpas gedaan en nu ontvangen wij rekeningen zoals alle anderen hier aangeven. Vandaag me eerste aanmaning gehad met verhoging. Echter van mij krijgen ze geen cent. Ik hoop snel op een uitnodiging van de rechtbank dan dien ik ook mijn geleden schade in omdat het product niet was zoals ze adverteerde. Alle ingestoken tijd zal ik teven om rekenen en als schade in dienen. Dus HOTELPAS als dit niet stopt dan heb ik van jullie geld te goed ipv dat jullie mijn geld willen stelen. Ik roep iedereen op om ook een schadeclaim in te dienen als je een brief van de rechter ontvangt. Dus alle gemaakte kosten om de Hotelpas aan te schaffen en de tijd die je kwijt bent aan deze onzin.

Fam. Heijman

Op 30 augustus hebben wij ook een eerste mail ontvangen van Hotelpas, de tweede mail kregen wij gisteren. Als wij binnen 5 dagen geen €24,92 overmaken zal er incassokosten berekend worden over het openstaande bedrag, en de vordering bij een incassobureau neergelegd worden.

1 1/2 jaar geleden hebben wij voor €7 een veiling gewonnen (Hotel Express Silver Card). Het abonnement zal na 1 jaar automatisch GESTOPT worden. Registreren moest binnen 1 maand gedaan worden.

Vakantieveilingen gebeld, de desbetreffende incassobureau gebeld maar helaas kunnen hun ons niet verder helpen. Van Hotelpas horen wij al helemaal niks, maar wel herinneringen sturen EN.. een nieuwe registratie/welkomst mail.

Wat moeten wij nu doen??? Wat is onze recht???

Fam. Heijman

P.S.

Nooit een pas ontvangen, en nooit van hun diensten gebruik gemaakt.

antoine

Beste mensen,
Ook ik kreeg zo’n mail over het verlengen van een zogenaamd abbonement.Het levert idd een hoop stress op.
Maar goed ik heb een mail gestuurd naar info@hotelpas.com en kreeg toen wel een reactie, de excuusbrief.Ik had geschreven dat ik niets met hun ben aangegaan en niets heb getekend, en als ze met deze onzin door zouden gaan ik aangifte van oplichting zou doen.
Trouwens het 0900 nummer is pure oplichting, nadat je het hele menu hebt doorlopen wordt je er afgeflikkerd a 90 eurocent per minuut.
Maar goed, nadat ik de excuus mail had gekregen kreeg ik er 2 dezelfde mailtjes bovenop, diegendie hier boven staat, dat ze dus wel gelijk hebben en ik moet gewoon betalen.
Ik heb ze toen terug geschreven dat ik al een excuusmail heb gehad en niet hoef te betalen en dat ik in princiepe al heb betaald, even reken 30 minuten maal 90eurocent 0900 nummer bellen is 27 euro.
Ik heb ze vriendelijk gevraagd nu op te zouten met deze oplichting.
Ik zou gewoon nu massaal aangifte doen, als hotelpas dit met mij doorzet, zijn ze echt dom.
En nogmaals hun mailadress is info@hotelpas.com.
Ik heb uitgezocht dat het bedrijf op 4 adressen zit of heeft gezeten.
Blaricum, Almere,Maastricht, Gulpen, en je kan ze niet bereiken,alle nummers die worden doorgeschakeld door een telefoniste.
En hotelpas, als jullie dit lezen, zorg dat je bereikbaar bent als je zo’ groot bedrijf hebt.
Ik hoop dat jullie falliet gaan door deze actie en zie jullie gauw in de rechtszaal.

Pistora

Ik heb ook een betalingsherinnering ontvangen van 24,92eu en dreiging incassokosten.
De link werkt niet. Er vakantieveilingen gaf aan dat na 1 haar alles automatisch zou stoppen.
En dan bijna drie jaar later, krijg je opeens een betalingsherinnering in je inbox??
Ik wil niet betalen, maar de dreiging met incasso vind ik wel eng! Zeker omdat het dan geregistreerd zou staan in een dossier?! Het is volledig onterecht!

Ik heb een mail verzonden naar info@hotelpas.com, nu maar afwachten.

Silvane

Ik schrok van de mails! Zo te zien zijn er medere gedupeerde. Ik weet niet eens iets van hotelpas af dat ik dat ooit heb gehad. Ik ga dus echt niet betalen! En zodra er een incasso komt, ga ik direct aangifte doen! Triest dat hotelpas zo hun geld willen verdienen!

Patricia

Oké oplichters dus. ..

Rob

Ook ik die belachelijke mail gekregen. Natuurlijk ga je aan jezelf twijfelen. Daarna boosheid. Vanavond een meer dan boze mail gestuurd naar die boeven en verdomd ik krijg de vlgd. reactie:

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij streven ernaar uw vraag binnen enkele dagen te beantwoorden. Let op: wij kunnen uw verzoek alleen in behandeling nemen indien het een specifieke vraag betreft en u uw naam, adres, telefoonnummer en klantnummer heeft vermeld. Indien het antwoord op uw vraag op onze website staat vermeld dan vragen wij uw begrip ervoor dat wij wegens aanhoudende drukte niet op uw vraag kunnen reageren. Het antwoord op de meeste vragen vindt u in onze FAQ en onder de menubalkjes aan de boven- en onderkant van onze website. Ook in het mailbericht wat u na activatie ontvangt staat alle benodigde info.

Dit antwoord is natuurlijk weer een slimme manier om achter je persoonsgegevens te komen.
Ik zou zeggen mensen trap ook hier niet in en volg het advies op dat in eerdere reacties staat: niks maar dan ook niks betalen en zeker geen gegevens verstrekken.

Ik verwijder alle mail die ik van die boeven krijg direct.

Nancy

Hier hetzelfde, ook via vakantieveiling een hotelpas gewonnen, en hier nooit iets mee gedaan, en nu al 2 betaal herinneringen en ze dreigen met incassobureau en gerechtsdeurwaarder, ik ga ook deze week aangifte doen en op Facebook ermee zeg ik, iedereen moet dit weten, het is niet te vertrouwen hotelpas reageerd nergens op, zelfs geen telefoon nummer, heel erg triest dat ze er zo mee om gaan, geen worden hiervoor!

Don't worry

HOTELPAS : NEGEREN en NIET BETALEN.

Maak je allemaal vooral niet zo druk; H’pas heeft echt geen poot om op te staan.

Gooi hun e-mails niet weg. Schrijf één keer dat je geen overeenkomst (contract) met ze hebt en hou het héél kort.

Reageer daarna gewoon niet meer. Al volgen er aanmaningen of dreigementen (en die volgen zéker).

Bel ook dat dure 0900-nummer NIET. Daar verdient dit geteisem alleen maar aan.

En o ja: en doe geen aangifte. Dit is (vooralsnog) een civiele zaak en daar kan de Politie je werkelijk-echt-heus niet bij helpen…

Succes allemaal, en boek eens een leuk hotelletje 🙂

safrane

Hallo mede gedupeerden, Ook wij hebben 2 mails ontvangen met dreigende woorden. Incassobedrijf van Lith in Eindhoven wordt ook genoemd (zoals ik eerder heb gelezen) … mails met dezelfde data als jullie.

Blij, dat ik jullie reacties lees. En blij dat de Consumentenbond aangeeft dat er sprake is van ongeldigheid.

De vraag is echter wel, wat kun je als individu?
Reageren via een mail, dat je niets betaald en dat het niet klopt….is dat een lokkertje van hen om achter je gegevens te komen?
Hoe verder? Doet de Consumentenbond op zich nog hier iets mee?

Caro

Tjonge, wat veel reacties zeg met precies hetzelfde verhaal als het mijne…. en ik eerst maar denken dat ik ergens iets gemist heb…. ik heb mijn rechtsbijstand gebeld (voordat ik toevallig iemand sprak die in hetzelfde schuitje zit en ik hoorde dat deze hele discussie bij velen speelt) om te vragen wat te doen. Het advies was om gewoon te betalen en het risico dat de kosten stijgen niet te lopen. Maar nu ik dit lees durf ik dat risico wel te lopen. Ik ben benieuwd wat we collectief kunnen doen (behalve dan niet betalen, ‘opzeggen’, mails sturen en deurwaarder met berichten belagen).

popje

Ook ik heb hetzelfde probleem met hotel pas.
Ik ga het niet betalen , ik ben me nergens van bewust.
Misschien kunnen we met al deze brieven Radar inschakelen?
Wie neemt het voortouw?

Peter

Menn wat een gedoe. Ik open ook net mijn mail en denk; WTF
Ach laat ik maar betalen en wellicht de bon wel eens gaan gebruiken. okee,…. ff googlen. Kom ik dit tegen.
Ik print em uit 2x. eentje bewaar ik, met de andere ga ik straks me bibs afvegen 🙂
dit ga ik echt niet betalen, wat een sukkels
Komt nog wel op tv denk ik en dan kunnen ze de bureaus op ruimen omdat ze pleite zijn.
Hotelpas, veel plezier met het lezen van alle mails. see you in court

Joyce

Blij dat ik toch nog even ging zoeken nadat ik al 2 dagen probeerde op de site te komen *uit de lucht*!!! En godzijdank zijn er zoveel reacties die over een komen dus betalen ga ik niet!

Janneau

Zo, zie dat ik niet alleen ben in deze skam!
Net zoals vele anderen via vakantieveilingen voucher gewonnen en geactiveerd eind 2013!
Ik ben ook niet van plan te betalen daar het belachelijk is om mij jaar nadat kaart verlopen zogezegd verlopen zou zijn mij een aanmaning sturen om te betalen daar het stilzwijgend verlengd zou zijn???

Hoop dat vakantieveilingen hiervan leert dat hotelpas.com een organisatie is die niet te vertrouwen is!

G. Hondeveld

ook ik werd plotseling verast met een mail over betaling en dreiging met verhoging of deurwaarder .
ik heb meer eens even wat na gebladerd en kom en snel uit op de rare praktijken uit van hotel pas .

ook ik ga hier niet voor betalen , laat ze maar komen ik ben niet de enige.

ik weet dat ik een bij hotel veilingen hier eens op heb gereageerd maar heb hier no nooit gebruik van gemaakt

Jan Libbenga (Emerce)

Zojuist gesproken met het incassobureau. Zij stellen zich op het standpunt dat Hotelpas zich ‘coulant’ opstelt en er geen sprake is van kwade wil, hooguit van ‘onhandigheid’ in het verleden. Wie geen abonnement wil, kan opzeggen. Overigens heeft Hotelpas uit naam van Van Lith Gerechtsdeurwaarders en Incasso (Eindhoven) een hoop aanmaningen verstuurd zonder dat deze daadwerkelijk bij Van Lith zijn ingediend.

Vakantieveiligen heeft de volgende verklaring:

Ontvangen berichten van Hotelpas.com
Een groot aantal klanten van VakantieVeilingen heeft afgelopen week een of meerdere berichten ontvangen van Hotelpas.com over het verlengen van een eerder gewonnen hotelpas. Een groot deel van deze mails blijkt ten onrechte verzonden. Indien je tijdens het activeren van jouw hotelpas niet hebt gekozen voor een andere kaart (upgrade) dan aangeboden bij de gewonnen veiling, dan kun je het bericht van Hotelpas.com als niet verzonden beschouwen. Als het goed is heb je hierover al bericht ontvangen van Hotelpas.com.

Heb je géén bericht ontvangen en ben je van mening dat er toch onterecht een bedrag in rekening is gebracht, adviseren wij je voor nu om het advies van de Consumentenbond om niet te betalen op te volgen.

Momenteel zijn wij in overleg met Hotelpas.com over de wijze waarop we dit op korte termijn kunnen oplossen.

Wij houden je hiervan op de hoogte via onze website en onze Facebookpagina.

Onze excuses voor het ongemak.

Petra Jolly

Ook wij hebben 5 september deze herinnerings-mail gekregen, mijn man heeft een mailtje gestuurd en op 1 dag voor het aflopen van het jaar opgezegt, maar wij moeten nu nog we 1 maand betalen volgens hotelpas.
Een reactie krijg je niet op de mail wel een dreigende e-mnail. Bedankt Hotelpas, wat zijn jullie goed bezig.
Ook wij willen dit bedrag niet betalen. hoe kun je hier van af komen zonder verdere trammelant.

Caro

Beste mensen, ik heb zojuist even gebeld met BKR over eventuele gevolgen van deze scam. Alleen bij het BKR geregistreerde partijen kunnen voor een registratie/aantekening zorgen en hotelpas is daar niet geregistreerd. Je hoeft in dezen dus niet bang te zijn voor een eventuele dreiging van registratie bij BKR als je niet betaalt.

Chris

Ook ik heb net een mail gekregen. Weet nergens vanaf. En zoals ik in meerdere reacties zie heb ook ik geen contact gegevens van hotelpas. Ben benieuwd!

ilona

ook ik heb een bericht gehad te betalen maar ik begrijp nu dat ik niet moet betalen maar ze dreigen alwel met deurwaarders ik heb vorig jaar wel de hotelpas gewonnen bij vakantieveiling betaald maar dat was het een pas heb ik nooit gezien dus ook zeker nergens gebruik van gemaakt was me ook niet bekend dat het verlengd zou worden doe nooit meer iets op vakantieveiling maar wel of niet betalen

Ridvan Uyan

Eindelijk opgelucht :)) de site is helemaal geblokt van hotelpas.com 🙂

Riekie

Ook bij mij een melding gekregen om te betalen en de dreiging met een deurwaarder.

Riekie

Bij mij ook hetzelfde verhaal …een herinnering en een dreiging met een deurwaarder.
Geen reactie op mijn mail en op de vraag mijn gegevens in te zien.

Hotelpas.com is niet thuis en het regent van de klachten bij Kassa- Cosuwijzer- Consumentenbond e.d
Hoop dat er actie tegen deze praktijken ondernomen wordt.
Volg dit met aandacht en ben benieuwd naar de afloop hiervan.

Louise

Ook ik heb een mail ontvangen! Inderdaad ik krijg geen reactie op mijn mails en heb nu ook dat gerechtsdeurwaardersbureau gemaild. Je moet bij contact je klantnummer vermelden.. Welk klantnummer dan??? IK BEN GEEN KLANT!!!! Wat een oplichterspraktijken! Ik heb dit gemeld bij de consumentenbond.

peter

even nog een update. we hebben het zogenaamde incassobureau aangeschreven (van lith incasso) waarmee hotelpas aan het dreigen was. dit incassobureau reageert gelukkig wel. maar deze zaak is bij hen helemaal niet bekend?????!!!! weer een leugen van hotelpas. niet te geloven dat ze dit doen.
DUs MENSEN…..TRAP HIER NIET IN!!!!

Marten

Ik hoef niets toe te voegen aan bovenstaande reactie’s. Ik ontving uit het niets een betalingsherinnering. Ik heb gevraagd naar iets waaruit blijkt dat ik een abonnement he. Ik schreef dat het eigenlijk onmogelijk is omdat wij al bijna twee jaar in de schuldsanering zitten. Ik heb mij niet bewust nergens op geabonneerd. Maar ik ben ook maar een mens en kan me vergissen. Ik kreeg op die mail geen antwoord maar wel ontving ik vandaag een melding van de tweede termijn. Ik heb weer gemaild en hoop op een antwoord.

Doreen van Drunen

Ik heb in juli 2013 ook de hotelpas gewonnen via vakantieveilingen. Nu meer dan 2 jaar later ontvang ik een mail dat ik de pas niet tijdig heb opgezegd en daardoor moet betalen. Wat is er gebeurd met de maanden toen mijn hotelpas is afgelopen (juli 2014)?? De hotelpas welke ik via vakantieveilingen heb gewonnen was namelijk 1 jaar geldig en ik heb deze in juli 2013 geactiveerd. Ik heb overigens nooit een hotel geboekt via de hotelpas.

Inmiddels een mail richting hotelpas gestuurd waarin ik aangeef dat ik niet ga betalen!!

Jordy C

Eveneens als velen andere van jullie heb ook ik een e-mail ontvangen van hotepas.com dat ik zo spoedig mogelijk 2 maanden lidmaatschap dien te betalen. Vreemde zaak, 2 jaar na aankoop…
In 2013 via vakantieveilingen deze hotelpas aangekocht voor 2 tientjes + administratiekosten. Deze heb ik tot op de dag van vandaag nooit gebruikt noch het feit dat ik me überhaupt nog nooit heb ingelogd op hun site. Of te wel, die 2 tientjes + administratiegeld is weggegooid geld geweest (balen). Daarnaast krijg ik anno 2015 een betalingsherinnering dat ik 2 maanden lidmaatschap dien te betalen omdat de hotelpas maar 1 jaar geldig is (vouchter) –> 2013 –> 2015 = 2 jaar, correct??
Ook ik zou graag eens met een persoon van de klantenservice willen spreken om de zaak eens ver te belichten, waarom men via een voucher van vakantieveilingen een verplichting heeft tot het afsluiten van een jaar abonnement… beetje vreemd dat vakantieveilingen hiermee akkoord is gegaan.

Frans

Ik heb dezelfde ervaring. Daarbij bovendien nooit gebruik gemaakt van ’n hotel-pas of ’n hotel-voucher.Beantwoording … ho maar … dat doen we niet.
Wat ik mij afvraag is de rol van de Gerechtsdeurwaarder en Incasso Bureau Van Lith uit Eindhoven. Wordt die naam zomaar misbruikt of zijn ze ook actief daarbij betrokken?? Meegaan met dit soort ‘ordinaire praktijken’ kan ik mij niet voorstellen, maar toch … ‘stilzitten’ lijkt mij ook geen optie! Hoewel dus Hotelpas.com een relatie, gaat men inhoudelijk niet in op intrieste gang van zaken Hotelpas.com.
Is het geen tijd dit ‘ns nader te laten onderzoeken??

marinka

In 5 dagen tijd de 1e email en de herinnering inclusief dreiging incassobureau ontvangen. Wettelijk houdt hotelpas zich ook niet aan de gestelde termijnen van aanmanen. Ik schrok wel en ben blij met jullie reacties. Had de bon gekocht via vakantieveiling. Geen hotel mee geboekt want vond het gruwelijk duur voor de aanbieding die zij deden. Moest inderdaad ook activeren. Zou jaar geldig blijven. Moet wel gek zijn zoveel abonnementsgeld maandelijks te betalen om een dure hotelkamer te mogenboeken. Pure oplichting. De website van hotelpas is sinds vandaag offline lijkt het.

Freda

Pfff ik had bijna betaald! Ik had de pas ook gewonnen en nooit gebruikt. Dacht dat ik de kleine lettertjes wel weer niet goed gelezen zou hebben… De site van Hotelpas werkt echter niet meer, vandaar dat ik even ben gaan googlen. En nu lees ik dit allemaal. Betaal dus lekker niet!

Irene

Wij hebben aangifte gedaan bij de politie, de brief van consuwijzer gemaild dat wij van mening zijn dat het niet rechtsgeldig is omdat we gene contract hebben en op advies van onze rechtsbijstand niet betaald. Zojuist onderstaande mail ontvangen. Hoop dat we er nu vanaf zijn.

Geachte heer mevrouw,

U heeft door een systeemstoring per abuis onterecht mails ontvangen voor een automatische verlenging van uw lidmaatschap. Deze mails waren niet voor u bedoeld omdat u geen doorlopend abonnement heeft.

Indien u reeds voor de verlenging heeft betaald en u wilt toch van de verlenging van uw lidmaatschap afzien dan zullen we het door u betaald bedrag terugstorten.
Wij verzoeken u dan om een mail te sturen naar admin@hotelpas.com met daarin vermeld:

– Het door u overgeboekte bedrag
– Naam rekeninghouder
– Uw bankrekeningnummer
– De datum van overboeking
– Het rekeningnummer waarop u het bedrag overgeboekt heeft

Doet u dit s.v.p. zoals onderstaand voorbeeld:

24,92 euro
H. Jansen
NL16ABNA 0123456789
01-09-2015
NL15 ABNA 0987654321

Wij zullen na ontvangst van dit bericht, het bedrag binnen 5 dagen terugstorten en uw klantgegevens uit ons bestand verwijderen. Mocht u toch nog nieuwsbrieven ontvangen van de aanbieder van de hotelvoordelen dan kunt u zich hiervoor uitschrijven via ‘unsubscribe’.

Wij bieden u onze welgemeende excuses voor de overlast aan.

Met vriendelijke groet,
Ledenadministratie

Corina

Hallo iedereen ook ik heb die dreigmailtje gehad,vakantieveilingen gebeld,3 mailtjes naar hotelpas gestuurd,op automatisch mailtje na ,geen antwoord,zover ik weet heb ik vorig jaar een hotelpas voor een jaar gewonnen bij vakantieveilingen en geen abonnement afgesloten.Ook ik heb t incassobureau opgebeld ,aardige mensen en ze gaven aan dat hotelpas idd een cliënt was van hun maar dat t wel zeer netjes zou zijn van hotelpas om eerst persoonlijk de mailtjes te beantwoorden en aan te tonen .Vandaag kreeg ik weer een nieuws brief in t engels van hotel expres international/ hotelpas ,nooit n nieuwsbrief van ze gehad.
Begrijpen jullie nog wat ze willen? En welk spelletje ze spelen? Mvg

Corina

Bedankt ,voor de info Irene!

Michael

Ik heb ook zo`n k..mail ontvangen van ze. Ik heb ze een email gestuurd waarin ik verwijs naar bovenstaande tekst en ik kreeg een autoreply met de volgende inhoud. Het zij zo…even afwachten maar. Gr, Michael

Geachte heer, mevrouw,

Helaas zijn er ongewild verlengingsmails verzonden naar een aantal klanten die geen doorlopend abonnement bij ons hadden afgesloten.
De afgelopen 2 weken hebben we te maken gehad met zeer ernstige cyber aanvallen op onze server waardoor onze site regelmatig onbereikbaar is en we ook niet in onze admin kunnen werken.
Wij zijn momenteel afhankelijk van het beëindigen van deze aanvallen zodat we onze administratie op orde kunnen brengen.
Mocht u van mening zijn tot onze klantenkring zonder doorlopend abonnement te behoren en toch mails om te verlengen heeft ontvangen, dan verzoeken wij u om deze vooralsnog als niet verzonden te beschouwen.
Mocht blijken dat u wel een kaart met een abonnementsvorm heeft dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. Uiteraard zullen we dan vanwege de ontstane situatie vooralsnog geen extra (incasso) kosten in rekening brengen. Helaas zijn wij momenteel niet in staat om op korte termijn uit te zoeken of u de verlengingsmail al of niet terecht heeft ontvangen.
Wij bieden u onze welgemeende excuses aan voor de overlast.
Voor de meest gestelde vragen verwijzen wij u naar de FAQ op onze site.

Met vriendelijke groet,
Klantenservice

Agnes

Poeh, wat ben ik blij met al deze reacties! Toen ik de eerste mail kreeg op 29 augustus heb ik direct even gegoogled en kon ik niets vinden, dus ik was al bang dat het dan misschien toch echt was en ik destijds toen ik die stomme voucher gewonnen had op VakantieVeilingen ik zo stom was geweest akkoord te gaan met een abonnement. Leek me niet waarschijnlijk, maar een mens doet wel eens iets doms. Nu de tweede mail gehad en ik overwoog tegen beter weten in te betalen om er vanaf te zijn. Gelukkig was de website niet bereikbaar waardoor ik toch nog een keer ben gaan googlen, en toen kwam ik deze pagina tegen. Thank goodness!
Op mijn mail dat er nooit een overeenkomst is geweest krijg ik dit terug:
Geachte heer, mevrouw,

Bedankt voor uw bericht.
De afgelopen weken hebben we te maken gehad met zeer ernstige DDOS aanvallen op onze server waardoor onze site hotelpas.com onbereikbaar was. Steeds opnieuw worden de aanvallen herhaald nadat de site weer even in de lucht is.
Wij werken momenteel aan een oplossing en hopen dat de site snel beschikbaar blijft en we u beter van dienst kunnen zijn.
Mocht uw vraag over een verlenging gaan, helaas zijn er door een storing ook verlengingsmails verzonden naar een aantal klanten die geen doorlopend abonnement bij ons hadden afgesloten.
Wij begrijpen dat dit heel vervelend is en natuurlijk extra vervelend als dit ook uw mailadres betreft. Onze ledenadministratie probeert dit zo snel mogelijk op orde te brengen.
Mocht u inderdaad van mening zijn de mails onterecht te hebben ontvangen, dan kunt u deze vooralsnog als niet verzonden beschouwen. Mocht u inmiddels voor de verlenging hebben betaald en mocht inderdaad blijken dat dit niet verplicht was dan ontvangt u dit bedrag binnen enkele dagen terug. Wij doen ons uiterste best om iedereen die recht heeft op teruggave voor a.s. zaterdag een bericht hierover te sturen en aansluitend het bedrag over te boeken.
Mocht blijken dat u wél een kaart met een doorlopende abonnementsvorm heeft en u nog niet voor de verlenging heeft betaald, dan zullen we de kosten voor verlenging alsnog bij u in rekening brengen. Mocht er in uw beleving een misverstand zijn over het wel of niet moeten opzeggen dan tonen we hier begrip voor en zullen we individueel met u naar een oplossing zoeken. Wij zullen hier met de nodige coulance mee omgaan waarbij wij ons realiseren dat de dreiging met een incassobureau in een te vroeg stadium heeft plaatsgevonden. We bieden u hiervoor dan ook onze welgemeende excuses aan.

Met vriendelijke groet,
Klantenservice

Ik wil bij dezen ook graag degenen bedanken die deze DDOS aanval hebben ingezet. Die aanval voorkomt dat mensen deze oplichters via de website kunnen betalen en dat kan ik alleen maar toejuichen. Hoe meer gedupeerden gaan googlen omdat de webiste niet bereikbaar is en dan pagina’s als deze vinden, hoe beter!

Anne Hoeksma

Wat blij dat ik het even heb gegoogeld, aangezien ik het een heel vreemd verhaal vond, net als zoveel heb ik dit 2 jaar geleden gewonnen bij vakantieveilingen en krijg dus ineens een mail met betalingsherinnering, 2 dagen geleden een 2e herinnering maar dat ga ik na deze berichten te hebben gelezen dus zeker niet betalen. Heb het mailadres nu geblokkeerd, dus wacht wel rustig af of er een incasso langs komt… Als het daadwerkelijk om een DDOS aanval gaat, dan verwacht ik binnenkort wel een mail hierover.

VP

vr 11 sep 2015, 10:58| lees voor
Klanten Hotelpas hoeven niet te betalen

DEN HAAG –
Consumenten die onlangs een rekening van Hotelpas.com hebben ontvangen hoeven deze niet te betalen. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft ingegrepen bij het bedrijfje, waarover veel klachten binnenkwamen.
Het Amstel Hotel.
Het Amstel Hotel.
Hotelpas stuurde mensen nota’s voor de verlenging van hun kortingspasje, zonder dat hun ooit was verteld dat ze aan een abonnement vastzaten. Veel mensen hadden het pasje, om korting te krijgen op hotelovernachtingen, aangeschaft via Vakantieveilingen.nl. Ze betaalden daarvoor een bedrag rond de 15 euro. Voor de verlenging rekende Hotelpas wel 300 euro.
Hoeveel gedupeerden er precies zijn, kon de ACM niet zeggen. De toezichthouder kreeg begin deze maand wel tweehonderd klachten binnen. Ook de Consumentenbond kreeg honderden meldingen. Die adviseerde klanten ook al om geen geld over te maken naar Hotelpas. Volgens de bond hadden sommige klagers zelfs niet eens een abonnement afgesloten, maar hadden ze slechts een voucher geactiveerd.
De eigenaar van Hotelpas heeft de toezichthouder toegezegd zijn klanten beter te zullen informeren. Maar of dit werkelijk gebeurt is nog maar de vraag. De website van Hotelpas stond vrijdagmorgen offline. De ACM is hierover met het bedrijf in gesprek.
Het is ook niet de eerste keer dat Hotelpas consumenten met het onaangekondigd verlengen van abonnementen een loer probeert te draaien. Twee jaar geleden haalde het bedrijf een soortgelijke truc uit.

Max

Volgens de algemene voorwaarden staat dit bedrijf geregistreerd als worldwide hotelgroup bv, maar bij de kamer van koophandel is dit bedrijf niet geregistreerd, wel worldwide hotel group bv, maar het adres daarvan in Hilversum is een mooi te huur staand pand.

Men heeft een prachtig arsenaal aan smoezen en excuses.

Zolang er geen deurwaarders brief op de mat valt, zou ik me niet al teveel zorgen maken(e-mail is geduldig en kost niks). Mocht er toch een vervolg komen dan zijn alle mails van de hotelpas per abuis in de spam terecht gekomen en door een DDOS aanval verwijdert.

Dennis

Hotelpas moet niet gek gaan doen met te zeggen dat er voor iets anders gekozen is. We weten drommels goed wat er gekozen is en dat is niet een automatisch abonnement, maat goed door de dreigende toon helaas wel die bijna 25 eu betaald. Ben benieuwd of je dat ooit nog terug ziet. Ik ben bang van niet. Stelletje @&€%#%

Luuk van Putten

Wat een kansloos bedrijf, om op deze wijze hun geld te verdienen.

Ik ontving de eerste mail met betrekking tot verlenging op 31-08 daar stond in dat ik 24,92 moest betalen. 5 dagen later (op 5 september) ontvang ik weer een mail dat het nu alweer 2 maanden bedraagt namelijk 49,84. Volgens mij zit daar geen maand tussen…

Ik ga dan ook nergens voor betalen, afzetterij dit.

Ook gelijk klagen bij vakantieveilingen met de hoop dat zij bij genoeg klachten, hun contract met deze oplichters ontbinden.

Colin

Vandaag een standaardmail terug na herhaaldelijk gemaild te hebben dat ik mijn geld teruggestort wilde hebben. Er worden excuses aangeboden, maar met geen woord gerept over het terugstorten van betaalde kosten. Ik heb namelijk wél betaald én aangegeven dat ik mijn “abonnement” stop wilde zetten, maar dat scenario wordt blijkbaar genegeerd:

“Vanuit de media heeft u in de afgelopen weken wellicht vernomen van de ontwikkelingen rondom onze hotelpassen en kaarten. De wijze waarop wij onze producten hebben aangeboden blijkt niet geheel in overeenstemming te zijn met de toepasselijke regelgeving. Ook hebben wij de nodige technische problemen gehad, waardoor onze website onbereikbaar is (geweest) en waardoor ten onrechte aanmaningen zijn verstuurd.

Wij bieden alle betrokkenen onze oprechte excuses aan voor deze situatie.

Wel hebben wij een aantal maatregelen genomen om ons vanaf nu aan de regelgeving te houden en u als klant op correcte wijze te informeren:
– we zullen geen betalingen meer vorderen voor verlenging van de Hotelpas. Als u een rekening of aanmaning van ons heeft ontvangen dan hoeft u deze niet te betalen. Uw pas wordt automatisch stopgezet;
Рindien u wel heeft betaald ̩n uw verlenging nu nog doorloopt, dan informeren we u dat u de verlengi! ng elk moment stop kunt zetten. U kunt dit doen via klantenservice@hotelpas.com.

We willen deze nare periode achter ons laten en ons richten op onze kwaliteit: het aanbieden van ongekende kortingen op hotelovernachtingen. We zijn daarom bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten waarmee we u nog beter van dienst kunnen zijn.

Tot slot willen we al onze klanten danken voor het in ons gestelde vertrouwen. We hopen u nog vele jaren van dienst te mogen zijn.

Met vriendelijke groet,

Worldwide Hotelgroup BV”

Marcel

Gelukkig alle dreigmailtjes incl die van incassobureau beantwoord met: kom maar op ik betaal niks.
Wat een kansloos bedrijf. Echter vakantieveilingen loopt hierdoor ook reputatieschade op

dirk

haha al die mensen weer huilie huilie doen. Lijkt icesave wel. Zelf fatsoenlijk nadenken en NIET ingaan op te mooie aanbiedingen, scheelt een hoop gedonder. Laat ze maar lekker op de blaren zitten.

Nogmaals: Goedkoop = duurkoop

Rene

Ik begreep op dat moment wel bij de neus genomen te zijn door een malafide firma maar heb het bedrag maar betaald mdat ik geen zin in juridisch gezeur heb om zo’n klein bedrag.

Vandaag kreeg ik van hotelpas een e-mail dat ze onterecht gehandeld hebben maar niets over het storneren van onterechte betalingen die reeds gedaan zijn.

Ik heb klantenservice een mail gestuurd om binnen 14 dagen het onterecht gevordede bedrag terug te storten. Ik verwacht dat zij dit, ook na een herhaald verzoek, niet zullen doen.

Ik zal hierna (online) aangifte doen van oplichting bij de Politie en raad ieder die betaald heeft hetzelfde te doen.

Rene

Wellicht een leuk topic voor Peter R. de Vries, Internet Pesters aangepakt want dit is naast oplichting toch ook een vorm van ‘pesten’ 🙂

Ton

Ook ik werd regelmatig lastiggevallen door deze oplichters. Uiteraard heb ik niet betaald en ze via de mail veel succes gewenst met de incassoprocedure.

De laatste keer ook het verhaal ban de Consumentenbond meegestuurd. Gisteren ontving ik onderstaand bericht.

Toch vind ik ook dat VakantieVeilingen zijn verantwoording had moeten nemen. Zij zijn deze pas, ook na herhaaldelijke klachten, gewoon blijven verkopen.

Beste heer,

Vanuit de media heeft u in de afgelopen weken wellicht vernomen van de ontwikkelingen rondom onze hotelpassen en kaarten. De wijze waarop wij onze producten hebben aangeboden blijkt niet geheel in overeenstemming te zijn met de toepasselijke regelgeving. Ook hebben wij de nodige technische problemen gehad, waardoor onze website onbereikbaar is (geweest) en waardoor ten onrechte aanmaningen zijn verstuurd.

Wij bieden alle betrokkenen onze oprechte excuses aan voor deze situatie.

Wel hebben wij een aantal maatregelen genomen om ons vanaf nu aan de regelgeving te houden en u als klant op correcte wijze te informeren:
– we zullen geen betalingen meer vorderen voor verlenging van de Hotelpas. Als u een rekening of aanmaning van ons heeft ontvangen dan hoeft u deze niet te betalen. Uw pas wordt automatisch stopgezet;
– indien u wel heeft betaald én uw verlenging nu nog doorloopt, dan informeren we u dat u de verleng! ing elk moment stop kunt zetten. U kunt dit doen via klantenservice@hotelpas.com.

We willen deze nare periode achter ons laten en ons richten op onze kwaliteit: het aanbieden van ongekende kortingen op hotelovernachtingen. We zijn daarom bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten waarmee we u nog beter van dienst kunnen zijn.

Tot slot willen we al onze klanten danken voor het in ons gestelde vertrouwen. We hopen u nog vele jaren van dienst te mogen zijn.

Met vriendelijke groet,

Worldwide Hotelgroup BV

Rob

Beste heer P,

Onze mail met uitleg over de nieuwe regelgeving is bij een groot aantal van onze klanten positief ontvangen, waarvoor onze dank. Desondanks zijn er klanten die nog niet helemaal tevreden zijn met de afhandeling.
Om iedereen zo veel mogelijk tevreden te stellen hebben we daarom besloten om u:

– een gratis lidmaatschap te verstrekken tot 1 jan. 2017.
– gratis toegang te geven tot ons nieuwe aanbod met zeer luxe hotels met kortingen tot 70% van de normale prijs!
– een waardebon van 20 euro* te verstrekken die met de boeking in bovengenoemde hotels wordt verrekend.
*eenmalige vergoeding bij een min. boekingsbedrag van 200 euro.

Dit unieke aanbod is vrijblijvend. Geen doorlopend abonnement, geen verlenging, geen verdere verplichtingen.
U kunt tot 2017 gebruik maken van de voordelen en dan stopt het lidmaatschap automatisch.

U ontvangt binnenkort meer informatie hoe u van dit aanbod gebruik kunt maken.

Indien u geen gebruik van ons aanbod wilt maken dan kunt u via deze link: Klik hier uw lidmaatschap opzeggen.
Vanaf nu gaan we ons weer gaan richten op onze kwaliteit: het aanbieden van ongekende kortingen op hotelovernachtingen. We hopen daarom ook u als klant te mogen blijven behouden.

Met vriendelijke groet,

P. B.
Commercieel directeur
Worldwide Hotelgroup BV
—————————————————

Heer B….

Of u begrijpt mijn ongenoegen niet of u wilt het niet begrijpen.
Nogmaals, ik wil NOOIT meer iets met jullie te maken hebben!

U biedt nu weer een gratis lidmaatschap aan zonder automatische verlenging.
Te gek voor woorden!
Precies hetgeen waar duizenden mensen zoals ikzelf eerder in zijn getrapt en op basis waarvan jullie deze mensen denken een poot uit te draaien en te dreigen met een deurwaarder.

En nu denkt u dat ik hier weer intrap. Hoe naief kun je zijn!!
En dan ijskoud vermelden dat als ik geen gebruik van uw aanbod wil maken ik dan op een link moet drukken om mijn lidmaatschap op te zeggen.

Meneer B., IK HEB EN WIL GEEN LIDMAATSCHAP!
Dus nee ik druk niet op de link en ben geen klant bij u.

R.

Kees

Tot nu toe nog steeds geen geld retour gekregen. Echt verschrikkelijk.
Naar klantenservice en administratie gemaild maar enkel dat achterlijke mailtje terug van die flapdrol van een directeur.

Colin

Na opnieuw een dringend verzoek om teruggave van mijn geld kreeg ik van de directeur een (standaard)antwoord terug, waarin staat dat zij NIET overgaan tot restitutie:

“Geachte heer, mevrouw,

Met referte aan uw bericht delen we u als volgt mee.

Ook wij betreuren de ontstane situatie. Wij bieden onze hotelpassen en -kaarten al jaren op dezelfde wijze aan. Onze werkwijze was in de branche volstrekt gebruikelijk. We verkeerden dan ook in de stellige overtuiging dat wij geheel in overeenstemming handelden met alle geldende wet- en regelgeving.

Onlangs werden we er door de Autoriteit Consument en Markt op geattendeerd dat onze hotelpassen en -kaarten anders dienden te worden aangeboden, op grond van een uit 2011 daterende EU-richtlijn. Wij hebben daarop in overleg met de ACM onze werkwijze aangepast.

Om u tegemoet te komen hebben wij u een gratis jaarlidmaatschap aangeboden ter waarde van 299 euro + een waardebon van 20 euro. U bent uiteraard vrij om hier al dan niet gebruik van te maken.

Wij zijn van mening u hiermee op een passende wijze tegemoetgekomen te zijn en menen niet tot restitutie van reeds betaalde bedragen over te hoeven gaan.

Uw klacht is behandeld. Wij zullen niet meer reageren op verdere berichten van u in deze kwestie.”

Met vriendelijke groet,

PB

Commercieel directeur

Worldwide Hotelgroup BV”

Wat een ongelooflijke onzin. Toegeven dat ze een verkeerde handelswijze hanteerden, en onterechte aanmaningen versturen, maar dan geheel eenzijdig een aanbod doen zonder de gedupeerden hun geld terug te geven is niets meer dan oplichting. Zij hebben absoluut geen recht om mijn geld te houden dus ik ga verdere stappen ondernemen (aangifte van (internet)oplichting en een incassobureau inschakelen) en raad iedereen die betaald heeft aan hetzelfde te doen.

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

Ik zou dit geval in elk geval melden bij de ACM. Ze zijn in regelrechte overtrading met deze weigering.

Jeannette

Hierbij een reactie op een mail waarin ik mijn geld terugvraag, ik was dus wel zo stom om te betalen.

Geachte heer, mevrouw,

Met referte aan uw bericht delen we u als volgt mee.

Ook wij betreuren de ontstane situatie. Wij bieden onze hotelpassen en -kaarten al jaren op dezelfde wijze aan. Onze werkwijze was in de branche volstrekt gebruikelijk. We verkeerden dan ook in de stellige overtuiging dat wij geheel in overeenstemming handelden met alle geldende wet- en regelgeving.

Onlangs werden we er door de Autoriteit Consument en Markt op geattendeerd dat onze hotelpassen en -kaarten anders dienden te worden aangeboden, op grond van een uit 2011 daterende EU-richtlijn. Wij hebben daarop in overleg met de ACM onze werkwijze aangepast.

Om u tegemoet te komen hebben wij u een gratis jaarlidmaatschap aangeboden ter waarde van 299 euro + een waardebon van 20 euro. U bent uiteraard vrij om hier al dan niet gebruik van te maken.

Wij zijn van mening u hiermee op een passende wijze tegemoetgekomen te zijn en menen niet tot restitutie van reeds betaalde bedragen over te hoeven gaan.

Uw klacht is behandeld. Wij zullen niet meer reageren op verdere berichten van u in deze kwestie.”

Met vriendelijke groet,

Peter Beekman

Commercieel directeur

Worldwide Hotelgroup BV

Colin

Melding gemaakt bij het ACM, tevens raden zij me aan ‘een brief te schrijven’, maar dat zal weinig zin hebben als Hotelpas weigert te restitueren.

Zijn ze hiermee strafbaar, vraag ik me af. Het is tenslotte niet toegestaan om zomaar geld achter te houden dat niet van hen is, zeker nu ze erkend hebben dat het een fout betrof. Misschien een idee om krachten te bundelen en met meerdere gedupeerden een incassoprocedure te stappen of direct juridische stappen te zetten?

fibb

Ook ik ben opgelicht door deze mensen van hotelpas.
Gelukkig heb ik het adres kunnen achterhalen en jawel het ligt 10 min rijden van mij af..
Morgen dus even langs om mijn 25 euro terug te vragen.
Mafkezen reageren op geen enkele mail wat ik stuur.. dus dan gaan we maar even persoonlijk langs om mijn geld terug te krijgen want ik laat mijniet oplichten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond