Deel dit artikel
-

Huawei: AppGallery derde appwinkel ter wereld

Het Chinese Huawei claimt dat zijn AppGallery al 400 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft. Daarmee is het de derde appwinkel na Apples App Store en de Google Play Store.

Huawei en dochter Honor brengen voortaan alleen nog toestellen uit met het Huawei Mobile Services platform. Dat is het gevolg van de handelsrestricties die de VS het Chinese staatsbedrijf heeft opgelegd. Huawei kan geen licenties nemen op diensten van Google en dus ook geen Google Play Store op zijn toestellen aanbieden. Het bedrijf heeft besloten dat het ook nooit meer gebruik zal maken van Google diensten, zelfs al zouden de restricties worden teruggedraaid.

Volgens geruchten zou Google al wel een verzoek hebben ingediend bij de Amerikaanse regering om weer handel met Huawei te kunnen drijven. Eind november kreeg Microsoft al een dergelijke toestemming, zodat het weer (onder strenge voorwaarden) Windows software mag leveren voor de laptops van Huawei.

Nieuwe toestellen van Huawei draaien op open source versies van Android, waardoor ontwikkelaars hun apps niet volledig hoeven aan te passen, tenzij ze gebruik maken van het ecosysteem van Google. In-app aankopen en reclame inkomsten lopen vaak nog via het Amerikaanse bedrijf. Voor het Huawei ecosysteem zouden die verwijderd moeten worden.

Het is alleen onduidelijk hoe Huawei aan de 400 miljoen gebruikers komt. Aangezien de AppGallery wordt meegeleverd op alle nieuwe Huawei toestellen, zou het aantal uitstaande toestellen kunnen zijn geteld. Huawei is inmiddels de tweede grootste smartphonefabrikant ter wereld, na Samsung.

Google Play Store heeft 1 miljard actieve maandelijkse gebruikers, die uiteenlopende toestellen van verschillende fabrikanten gebruiken.

Voor de lancering van de P40 serie volgende maand in Parijs hoopt Huawei meer ontwikkelaars te mobiliseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond